Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΗΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΗΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΗΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ

2  Οι πρώτοι που ανακάλυψαν το κάπνισμα ήταν οι Ινδιάνοι.  Συνήθιζαν να καπνίζουν πούρο ή πίπα απολαμβάνοντας της χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού

3 Με την άφιξη των Ευρωπαίων στην Αμερικανική Ήπειρο τον 15 ο αιώνα, η συνήθεια αυτή πέρασε στην Ευρώπη. Το πέρασμα από το κάπνισμα του ακατέργαστου καπνού στο τσιγάρο έγινε τον 20 ο αιώνα με την πρόοδο της μηχανικής.

4 Τη δεκαετία του 1920 το τσιγάρο πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και έγινε σύμβολο ανέμελης ζωής. Το Μάιο του 1960 η ιατρική κοινότητα στην Αμερική συνειδητοποίησε τις βλαβερές συνέπειες του καπνού και άρχισαν να επιβάλλονται απαγορεύσεις και μέτρα για τη δημόσια υγεία. Στην Ελλάδα το κάπνισμα απαγορεύτηκε στους κλειστούς δημόσιους χώρους από το Σεπτέμβρη του 2010.

5 Συνήθεια γονέων Περιέργεια Οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα Αντίδραση στους κανονισμούς Επηρεασμός από διαφημίσεις Μέσο εισχώρησης σε παρέες και ομάδες Τρόπος χαλάρωσης Έλλειψη ενδιαφέροντος για άλλες ασχολίες

6 Η έναρξη του καπνίσματος γίνεται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία Η μέση ηλικία πρώτης δοκιμής τσιγάρου κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 ετών Στην Ελλάδα η μέση ηλικία έναρξης των καπνιστών ηλικίας 15 ετών είναι στα αγόρια 13,7 έτη και στα κορίτσια 13 έτη.

7  Παθητικό κάπνισμα είναι η εισπνοή καπνού από τσιγάρα άλλων ανθρώπων.  Προκαλεί καρκίνο ή άλλες ζημιές στους πνεύμονες καθώς και καρδιακές παθήσεις

8  Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών και πρόωρου τοκετού και επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

9 Επιπτώσεις στην υγεία με εμφάνιση καρκίνου πνευμόνων, στοματικής κοιλότητας, λάρυγγα, οισοφάγου, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρυνση. Προβλήματα γονιμότητας, απώλεια δοντιών, ρυτίδωση δέρματος. Μείωση αντοχής, απώλεια ευφυίας και μνήμης. Εθισμός στη νικοτίνη. Οικονομική επιβάρυνση.

10


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΗΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google