Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη

2 Όλα τα ζώα γεννιούνται με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. O άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. O άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, αντίθετα οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων. Kάθε ζώο δικαιούται φροντίδας και προσοχής από τον άνθρωπο.

3 ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ Τα ζώα από μικρά θα πρέπει να τα φροντίζουμε. Να τους φτιάξουμε ένα σπιτάκι για να μην κρυώνουν και να μη βρέχονται. Θα πρέπει να τα πλένουμε συχνά για να μην είναι βρώμικα κι αρρωσταίνουν.

4 ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Για να φροντίζουμε τα ζώα πρέπει να τα κάνουμε πολύ καλά μπάνιο, να τα ψάχνουμε για τσιμπούρια, να τους βάζουμε λουρί για ψύλλους, να τους κάνουμε εμβόλια, να τους δίνουμε βιταμίνες και καλό φαγητό. Όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να δίνουμε στα ζώα αγάπη, στοργή γιατί κι αυτά είναι ζωντανά πλάσματα σαν κι εμάς τους ανθρώπους.

5 ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Τα ζώα πρέπει να τα αγαπάμε, να μην τα σκοτώνουμε, πρέπει να τα φροντίζουμε να τα ταΐζουμε, γιατί από αυτά τρώμε το κρέας, το γάλα και με το μαλλί τους κάνουμε πατάκια και μπλούζες.

6 ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

7 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ Τα αδέσποτα ζώα είναι κάποια ζώα (σκυλιά , γάτες), που είναι παρατημένα από τα αφεντικά τους. Αυτά τα ζώα περιπλανιούνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα που τα χτυπάνε. Δεν κινδυνεύουν μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι από τα δαγκώματά τους. Τα αδέσποτα ζώα δημιουργούνται, όταν οι άνθρωποι τα παρατάνε στους δρόμους, επειδή τα βαριούνται ή όταν εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες των ζώων τα μικρά τους, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

8 ΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Όλοι λέμε «θα κάνει κάτι η φιλοζωική» και το αφήνουμε εκεί. Τι είναι όμως η φιλοζωική; Πως θα έρθει να βοηθήσει το αδέσποτο; Στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος κρατικός μηχανισμός που να ασχολείται με την περισυλλογή και την περίθαλψη αδέσποτων! Το κοντινότερο σε αυτό είναι το διαδημοτικό πρόγραμμα του ΔΙΚΕΠΑΖ που περιλαμβάνει συγκεκριμένους δήμους του νομού Αττικής. Ασχολείται με την περισυλλογή και στείρωση αδέσποτων σκυλιών και την νοσηλεία για πολύ απλά περιστατικά. Στην συνέχεια τα ζώα μένουν για λίγο στη στέγη και επανατοποθετούνται αν δεν υιοθετηθούν. Δεν καλύπτει δύσκολα ορθοπεδικά χειρουργεία. Ζώα που έχουν ανάγκη από τέτοια χειρουργεία είτε επανατοποθετούνται χωρίς να γίνει το χειρουργείο είτε μένουν εκεί και περιμένουν να πεθάνουν ή να τα αναλάβει κάποιος ιδιώτης. Οπότε, όλη η βασική δουλειά γίνεται από ευαισθητοποιημένους ιδιώτες!

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ ΤΟΝ Χρίστο Λουκά ΑΠΟ ΤΗΝ Γιώτα Κουβάρα ΚΑΙ ΤΟΝ Χρήστο Γκιζίμη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google