Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Αισχύλος ήταν δραματικός ποιητής. Γεννήθηκε το 525 π.Χ. στην Ελευσίνα. Γιός του Ευφορίωνα  Διαγωνίστηκε για πρώτη φορά κατά την 70ή Ολυμπιάδα το 496 π.Χ. όταν διαγωνίστηκε εναντίον των δραματικών ποιητών Πρατίνα και του Χοιρίλου.

3 Τα έργα του Πέρσαι (472 π.Χ.) Επτά επί Θήβας (467 π.Χ.)
Πέρσαι (472 π.Χ.)  Επτά επί Θήβας (467 π.Χ.) Ικέτιδες (463 π.X.) Προμηθεύς Δεσμώτης  Ορέστεια (458 π.Χ.) Αγαμέμνων  Χοηφόροι Ευμενίδες

4 ΠΕΡΣΑΙ Είναι το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

5 Οι καινοτομίες του Προσθήκη του δεύτερου υποκριτή Μείωση των χορικών
Έξαρση του λόγου Σύσταση της τριλογίας ενιαίου περιεχόμενου

6 Δραματικοί Αγώνες Η πρώτη του νίκη στους δραματικούς αγώνες των Μεγάλων Διονυσίων σημειώνεται το 484 π.Χ. και την ακολούθησαν άλλες 12. Το 468 π.Χ. διαγωνίστηκε με τον Σοφοκλή και πήρε τη δεύτερη θέση.

7 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Όταν πέθανε, ο Αισχύλος, ζήτησε να στηθεί στο τάφο του ένα επίγραμμα που έγραφε: Αἰσχύλον Εὐφορίωνος Ἀθηναῖον τόδε κεῦθει μνῆμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας· ἀλκὴν δ' εὐδόκιμον Mαραθώνιον ἄλσος ἄν εἴποι καὶ βαθυχαιτήεις Μῆδος ἐπιστάμενος. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Τον γιο του Ευφορίωνα τον Αθηναίο Αισχύλο κρύβει νεκρόν το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια· την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα το άλσος κι ο Μήδος ο ακούρευτος οπού καλά την ξέρει.

8 ΠΗΓΕΣ

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google