Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Κ. Μιτας-Ε.Σάββα

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο μαθητής να είναι σε θέση να:
Ονομάζει και περιγράφει τις δύο βασικές μεθόδους παρουσίασης φαγητού σε πιάτο. Περιγράφει τα βασικά στοιχεία που διέπουν την παρουσίαση γλυκού σε πιάτο.

3 Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι παρουσίασης φαγητού σε πιάτο:
Κλασσική Μοντέρνα Τα συνοδευτικά τοποθετούνται μακριά από το κυρίως φαγητό. Τα φαγητά συνήθως τοποθετούνται στο κέντρο του πιάτου με έμφαση το ύψος Φαγητά ψημένα με υγρές μεθόδους μαγειρέματος σερβίρονται καλυμμένα με την σάλτσα τους. Δεν υπάρχει κανόνας τοποθέτησης των φαγητών. Ο chef αποφασίζει που θέλει να τοποθετήσει το φαγητό στο πιάτο. Η σάλτσα σε φαγητά με ξηρές μεθόδους μαγειρέματος σερβίρεται κάτω ή καλύπτει στο μισό το κυρίως φαγητό. Μεγάλος συνδυασμός γεύσεων, χρωμάτων, μεθόδων μαγειρέματος με μεγάλη έμφαση στην πρωτότυπη παρουσίαση. Το κέντρο του πιάτου μένει κενό και το κυρίως φαγητό τοποθετείται στο κάτω μέρος του πιάτου.

4

5 Παρουσίαση γλυκού σε πιάτο
Οι κανόνες παρουσίασης του γλυκού στο πιάτο δε διαφέρουν από τους κανόνες παρουσίασης φαγητού. Στο πιάτο πρέπει να υπάρχουν τρία στοιχεία: Το κυρίως, που αυτό είναι το οτιδήποτε γλυκό θα έχουμε, Η σάλτσα, που θα συνοδεύει την κύρια παρασκευή μας, Η γαρνιτούρα, που θα ομορφύνει το πιάτο.

6 Τελική παρουσίαση του πιάτου ομοιομορφία
Ανεξάρτητα από τον τύπο του εστιατορίου , μέθοδο παρουσίασης ή τύπο φαγητού ο μάγειρας πρέπει πάντα χωρίς καμία εξαίρεση να βεβαιώνετε ότι όλα τα πιάτα που περιέχουν το ίδιο φαγητό πρέπει να φεύγουν από τη κουζίνα με την ίδια εμφάνιση, χρώμα, ποσότητα σάλτσας και γαρνιτούρας. Πρέπει δηλαδή να είναι απολύτως ομοιόμορφα. Η ομοιομορφία των πιάτων είναι σημαντική για τους πιο κάτω λόγους.

7 α) Επιβεβαιώνει ότι όλα τα πιάτα έχουν το ίδιο κόστος.
β) Αποκλείει την πιθανότητα παραπόνων από τους πελάτες για μικρότερη μερίδα από τους διπλανούς τους. γ) Τονίζει την επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού της κουζίνας.

8 Σκεφτείτε το πιάτο σαν ένα ρολόι τοίχου
Σκεφτείτε το πιάτο σαν ένα ρολόι τοίχου. Αν για παράδειγμα τοποθετήσετε το κυρίως φαγητό στην θέση του αριθμού τρία, τότε σε όλα τα πιάτα που ετοιμάζονται πρέπει να είναι τοποθετημένο στην ίδια θέση. Το ίδιο ισχύει και με τα συνοδευτικά. Διαλέξετε ένα αριθμό πάνω στο ρολόι και τοποθετήστε τη σάλτσα, τα χορταρικά και το άμυλο. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ομοιομορφία των πιάτων.

9

10 Αξιολόγηση Ονομάστε και περιγράψετε τις δύο βασικές μεθόδους παρουσίασης φαγητού σε πιάτο. Περιγράψετε τα βασικά στοιχεία που διέπουν την παρουσίαση γλυκού σε πιάτο.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google