Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ. Δαλάι Λαμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετιανού Βουδισμού). Ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ. Δαλάι Λαμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετιανού Βουδισμού). Ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

2 Δαλάι Λαμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετιανού Βουδισμού). Ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα. Η ονομασία "Δαλάι Λάμα" είναι συνδυασμός της Μογγολικής λέξης "Δαλάι" που σημαίνει "ωκεανός" και της Θιβετιανής λέξης "μπλα-μα" (μπ δασύ) που σημαίνει "γκουρού", "δάσκαλος".

3 Η αίρεση των Λάμα είναι σχετικά νέα θρησκεία που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα από τον δάσκαλο του Βουδισμού Τσονν α - πα, που ο τρίτος διάδοχός του αναγνωρίστηκε από τους Μογγόλους ως ηγεμόνας του Θιβέτ.Ο Δαλάι Λάμα ο πολιτικός αρχηγός του Θιβέτ. Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους.

4

5 Γ΄1 Γιώργος Θεοδωρέλος


Κατέβασμα ppt "ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ. Δαλάι Λαμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετιανού Βουδισμού). Ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google