Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φραστικά Δεκανίκια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φραστικά Δεκανίκια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φραστικά Δεκανίκια

2 Φραστικά Δεκανίκια - Τα Αααααα και τα Εεεεεεεε, αλλά και λέξεις χωρίς νόημα, που χρησιμοποιούμε ανάμεσα στις λέξεις μιάς ομιλίας. Χρησιμοποιούνται όταν προσπαθεί κάποιος να συγχρονίσει τη σκέψη του με την ομιλία του και όταν προσπαθεί να μετατρέψει τη σκέψη σε ομιλία.

3 Μπορεί, ακόμη, να είναι και οποιαδήποτε άλλη λέξη που χρησιμοποιείται επανειλημμένα και που δεν μεταφέρει κάποιο πραγματικό νόημα. Παραδείγματα: Να πούμε, Ας πούμε, Ας το πούμε έτσι, παραδείγματος χάρη, ‘Ετσι, Λοιπόν, Δηλαδή, Που λέμε, κ.α.

4 Η χρήση «δεκανικιών» όταν μιλούμε δεν κάνει καθόλου καλή εντύπωση στους άλλους!

5 Μπορεί να δείχνει: - Ασυνέχεια στη σκέψη
- ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης - Ασυνέχεια στη σκέψη - Άγνοια του θέματος για το οποίο μιλούμε - Ακόμη και ότι δεν λέμε την αλήθεια

6 Λοιπόν, τι λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε εσείς ως φραστικά δεκανίκια;

7 Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά;

8

9 Βήμα #1 Μιλάτε πιο αργά. * Αν μιλάτε πιο αργά, έτσι ώστε να προσαρμόσετε την ταχύτητα της ομιλίας σας στην ταχύτητα της σκέψης σας, μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από τα φραστικά δεκανίκια

10 Μην ντροπιάζεστε! Απλώς, σταματήστε να μιλάτε

11 Βήμα #2 Κλείστε το στόμα σας και μην μιλάτε όταν δεν έχετε κάτι να πείτε Μάθετε να μην μιλάτε όταν η σκέψη σας έχει κενά. Διαμορφώστε τα επόμενα λόγια σας στον νου σας και μόνο τότε μιλήστε. Μιλήστε μόνο όταν χρειάζεται.

12 Βήμα #3 Δώστε έμφαση με τις παύσεις.
* Μάθετε να διαμορφώνετε την ομιλία σας με το να ομαδοποιείτε τις λέξεις που σχηματίζουν μια ιδέα και να κάνετε μικρή παύση μετά την έκφραση της κάθε ιδέας.

13 Κάντε μια προσπάθεια! Θα κάνει καλό στην εικόνα σας.


Κατέβασμα ppt "Φραστικά Δεκανίκια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google