Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας
Τοκατλή Ευνίκη

2 πηγή εικόνας: http://marasleios. flexweb. gr/Contents. aspx
πηγή εικόνας:

3 Ιστορική Αναδρομή της πορείας του Μαράσλειου Διδασκαλείου ως θεσμού Μετεκπαίδευσης
Από το 1922 έως το 1964 όπου η Μετεκπαίδευση ήταν ενταγμένη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Ν. 2857/1922) Από το 1964 έως το 1967 προσαρτημένη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Ν. 4379/64) Από το 1967 – 1995 έχουμε λειτουργία της μετεκπαίδευσης ως αυτοτελούς ενδοϋπηρεσιακής ευθύνης ιδρύματος άμεσα εξαρτώμενου από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. (ΑΝ 129/67 και Ν. 1222/721) Από 1995 έως σήμερα είναι ενταγμένη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Ν. 2327/95).

4 από τις πρώτες εποχές λειτουργίας του Μαράσλειου πηγή εικόνας:

5 Το Μαράσλειο Διδασκαλείο σε κινητοποιήσεις πηγή: http://www.fourtounis.gr/foto/maraslios2.htm

6 Το Μαράσλειο Διδασκαλείο σήμερα
Σκοπός του είναι η μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των εκπαιδευτικών της Α/βαθμιας εκπαίδευσης. Παρέχει διετή εκπαίδευση. Στα πλαίσια αυτά επιδιώκει: Να διενεργεί έρευνες που συμβάλλουν στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Να έρχεται σε επαφή με καινούρια δεδομένα του χώρου της εκπαίδευσης. Να επιμορφώνει εκπαιδευτικούς σε εξειδικευμένες γνώσεις που εξασφαλίζουν επαγγελματική εξέλιξη.

7 Στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Λειτουργούν δυο κατευθύνσεις :
Της Γενικής Αγωγής και της Ειδικής Αγωγής. Εκπονούνται ευρωπαϊκά προγράμματα υπό την εποπτεία της επιτροπής ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συστήθηκε το 1998. από τις εκδηλώσεις του Μαράσλειου Διδασκαλείου πηγήεικόνας:

8 Στη γενική Αγωγή Λειτουργούν τέσσερις κατευθύνσεις:
Στη γενική Αγωγή Λειτουργούν τέσσερις κατευθύνσεις: Παιδαγωγική , Διδακτική, Ψυχολογία και Κοινωνικές Σπουδές. Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διεθνείς Σπουδές στην Εκπαίδευση. Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία Ανθρωπιστικές Σπουδές και Αισθητική Αγωγή. πηγή εικόνας:

9 Στην Ειδική Αγωγή λειτουργούν τρεις (3) κατευθύνσεις:
Στην Ειδική Αγωγή λειτουργούν τρεις (3) κατευθύνσεις: Παιδαγωγική και Διδακτική παιδιών με προβλήματα ακοής. Παιδαγωγική και Διδακτική παιδιών με προβλήματα όρασης. Παιδαγωγική και Διδακτική παιδιών με κινητικά προβλήματα. Μαράσλειο Διδασκαλείο πηγή εικόνας:

10 Το 2008 εισήχθησαν 135 συνολικά μετεκπαιδευόμενοι στο Διδασκαλείο.
Το Δυναμικό του Διδασκαλείου σε μετεκπαιδευόμενους Δασκάλους Το 2008 εισήχθησαν 135 συνολικά μετεκπαιδευόμενοι στο Διδασκαλείο. Η αναλογία των δυο φύλων ανά κατεύθυνση ποικίλει ανά έτος. Έτσι το 2008 στο τμήμα της Γενικής Αγωγής το 75% είναι γυναίκες (γράφημα 1 σ.40) ενώ στο τμήμα Εδικής Αγωγής τα ποσοστά ισοκατανέμονται μεταξύ ανδρών και γυναικών. Από το 1997 που εμφανίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Διδασκαλείου με την σημερινή του μορφή (είναι οι μετεκπαιδευόμενοι που εισήχθηκαν το 1995) μέχρι και το 2008 αποφοίτησαν από το Μαράσλειο Διδασκαλείο 1943 μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι.

11 Στατιστικά στοιχεία:

12

13

14 ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ πηγή εικόνας: http://www.cc.uoa.gr/maraslio/]


Κατέβασμα ppt "Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google