Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ρομπότ πυροσβέστης !! Πολυτεχνείο Κρήτης Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αντρέας Κουκκουλλής Χανιά 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ρομπότ πυροσβέστης !! Πολυτεχνείο Κρήτης Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αντρέας Κουκκουλλής Χανιά 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ρομπότ πυροσβέστης !! Πολυτεχνείο Κρήτης Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αντρέας Κουκκουλλής Χανιά 2013

2  Ένας πυροσβέστης που να ψάχνει ανθρώπους εγκλωβισμένους σε ένα δωμάτιο και μπορεί να τους βγάζει έξω.  Ένα ρομπότ που να ψάχνει την μπάλα σε ένα γνωστό χάρτη και να την μεταφέρει στην αρχή στον προσομοιωτή webots

3

4

5 Πυροσβέστης Κάμερα 2 Distance Sensors 2 GPS Τροχούς Touch Sensor 2 Servo

6  Ξεκινά από την αρχή και ψάχνει την μπάλα ακολουθώντας ένα αλγόριθμο Left / Right Wall Follow ανάλογα με την περιοχή που βρίσκετε και με το ποιες περιοχές είναι ήδη «καθαρές».  Όταν βρει την μπάλα επιστρέφει στην αρχή ακολουθώντας το συντομότερο μονοπάτι.

7  Κάμερα : Αναγνωρίζει το πράσινο. Βλέπει που βρίσκετε η μπάλα και διορθώνει την πορεία του.  Distance Sensors : Κρατά την απόσταση από τον τοίχο που ακολουθεί.  Touch Sensor : Μόλις πάρει την μπάλα κλείνει τις δαγκάνες του.  Servo : Δαγκάνες για να κρατά την μπάλα.

8  2 GPS : Το πρώτο GPS καθορίζει την θέση του μέσα στον χώρο. Ξέρει ανά πάσα στιγμή σε ποια περιοχή βρίσκετε Το δεύτερο GPS βοηθά στο να καθοριστεί η πλευρά που βρίσκετε το ρομπότ ώστε να στρίψει επί τόπου όταν πάρει την μπάλα για να επιστρέψει στην είσοδο.

9

10


Κατέβασμα ppt "Το ρομπότ πυροσβέστης !! Πολυτεχνείο Κρήτης Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αντρέας Κουκκουλλής Χανιά 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google