Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαθεματική δραστηριότητα 1 σελίδα 45. 1. Σε ποια σημεία της Ενότητας Α 54-306 οι ενέργειες και οι λόγοι τόσο του Αχιλλέα όσο και του Αγαμέμνονα έχουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαθεματική δραστηριότητα 1 σελίδα 45. 1. Σε ποια σημεία της Ενότητας Α 54-306 οι ενέργειες και οι λόγοι τόσο του Αχιλλέα όσο και του Αγαμέμνονα έχουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαθεματική δραστηριότητα 1 σελίδα 45

2 1. Σε ποια σημεία της Ενότητας Α οι ενέργειες και οι λόγοι τόσο του Αχιλλέα όσο και του Αγαμέμνονα έχουν θετικές συνέπειες για το σύνολο του στρατού και ανταποκρίνονται στους κανόνες αρμονικής και υγιούς συνύπαρξης ατόμου και κοινωνίας ; Σε ποιες περιπτώ - σεις συμβαίνει το αντίθετο ; Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν στιγμές που κάθε ήρωας νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει την αρνητική στάση του ; Να επιση - μάνετε τα σχετικά χωρία.

3 α ) Σε ποια σημεία της Ενότητας Α οι ενέργειες και οι λόγοι τόσο του Αχιλλέα όσο και του Αγαμέμνονα έχουν θετικές συνέπειες για το σύνολο του στρατού και ανταποκρίνονται στους κανόνες αρμονικής και υγιούς συνύπαρξης ατόμου και κοινωνίας ; Θετικές συνέπειες υπάρχουν στους στίχους : 60-68, 86-92, , , , , β ) Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο ; Αρνητικές συνέπειες υπάρχουν στους στίχους : , , , , ,

4 Γ ) Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν στιγμές που κάθε ήρωας νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει την αρνητική στάση του ; Ο Αγαμέμνονας δικαιολογεί τον εαυτό του για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Χρύση στ , αλλά επίσης και τη στάση του απέναντι στον Αχιλλέα στους στίχους Ο Αχιλλέας δικαιολογεί την απροθυμία του να επιστρέψει τη Βρισηίδα στους στίχους Και οι δύο ήρωες λειτουργούνε εγωιστικά και δεν λαμβάνουν υπόψη το κοινό καλό.


Κατέβασμα ppt "Διαθεματική δραστηριότητα 1 σελίδα 45. 1. Σε ποια σημεία της Ενότητας Α 54-306 οι ενέργειες και οι λόγοι τόσο του Αχιλλέα όσο και του Αγαμέμνονα έχουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google