Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πριν 40 περίπου χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πριν 40 περίπου χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΤΙΚΑ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

2 Πριν 40 περίπου χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά χρόνια πριν και τελειοποιήθηκε το Με τον καιρό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε η τηλεόραση που έχουμε σήμερα. Όταν πρωτοφορέθηκε, η τηλεόραση, ήταν ασπρόμαυρη. Όμως από το 1928 άρχισε να γίνεται έγχρωμη, δηλαδή να δείχνει τις εικόνες με ποικιλία χρωμάτων. Αυτό την βοήθησε να αγαπηθεί από τον άνθρωπο καθώς του παρουσίαζε καθετί όπως είναι στην πραγματικότητα, όμως ταυτόχρονα τον έκανε και "δέσμιό της". Η τηλεόραση ένα από τα βασικά μέσα μαζικής επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε) βρίσκεται σήμερα στα σπίτια των περισσοτέρων Ελλήνων, ενώ οι οικογένειες που δεν έχουν αυτή την συσκευή αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Δεν αποτελεί αξιοπερίεργο το γεγονός πολλά ελληνικά σπίτια να έχουν περισσότερες των μία συσκευές τηλεόρασης.

3 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΤΙΚΑ & ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΤΙΚΑ & ΑΡΝΗΤΙΚΑ

4 Τα θετικά της είναι ότι ψυχαγωγεί και ενημερώνει τον άνθρωπο για ότι συμβαίνει στον κόσμο. Την ενημέρωση την επιτυγχάνει μέσω των δελτίων ειδήσεων και διαφόρων ενημερωτικών εκπομπών και την ψυχαγωγία του μέσω κάποιων μεταδόσεων μεγάλων γεγονότων (Ολυμπιακοί αγώνες), σειρών και ψυχαγωγικών εκπομπών. H τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει τον ενήλικα και το παιδί να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και να αποκτήσουν γνώσεις, άγνωστες μέχρι τότε για αυτούς, ενώ αποτελεί το βαρόμετρο στην αυξομείωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού. Ακόμα ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους για καλό σκοπό Τα αρνητικά της είναι πως εκπέμπει μια δόση ακτινοβολίας που είναι επικίνδυνη για την υγεία των ματιών του ανθρώπου, δείχνει μερικές σειρές που διαταράσσουν τον ψυχικό κόσμο του λόγω σκηνών βίας κ.ά. που χρησιμοποιούν για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Επίσης πολλές από τις εκπομπές που προβάλλονται από αυτήν αποτελούν αρνητικά πρότυπα για τα παιδιά και τους νέους που τις παρακολουθούν. Ακόμα μέσω των χιλιάδων διαφημίσεων που προβάλλονται ( σε ένα χρόνο) γίνεται πραγματική "πλύση εγκεφάλου« στους ανθρώπους, αρκεί να πετύχουν στον σκοπό τους, που συνήθως είναι η πώληση κάποιου προϊόντος κλπ Τέλος αποξενώνει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ταυτόχρονα και την οικογένεια, καθώς υπάρχουν αρκετές τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι και ο καθένας αφοσιώνεται μπροστά σε μία συσκευή.

5 Κατά βάση, θα έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο ομιλητική
Κατά βάση, θα έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο ομιλητική! Η νέα τάση -οι θεατές να μιλάνε στις τηλεοράσεις και αυτές να ακούνε- προδιαγράφεται σαφώς στη διεθνή ηλεκτρονική έκθεση στο Λας Βέγκας. Ήδη η κορεατική Samsung, που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων στον κόσμο (πουλά μια τηλεόραση ανά δευτερόλεπτο διεθνώς), παρουσίασε το πρωτοποριακό μοντέλο με οθόνη LED, η οποία -εκτός από τη σύνδεση στο διαδίκτυο με ό,τι αυτό σημαίνει- διαθέτει σωρεία πρόσθετων «έξυπνων» χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα, μέσω ειδικής θύρας, να ανανεώνεται κάθε χρόνο και να βελτιώνει τις επιδόσεις της. Ακόμα, σύμφωνα με το BBC, εκτός από την ανώτερη δυνατότητα «έξυπνης εξέλιξης» όπως αποκαλείται, η συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τον χρήστη μέσω χειρονομιών και φωνής, ενώ διαθέτει και αναγνώριση προσώπου. Μια ενσωματωμένη κάμερα επιτρέπει στον χρήστη-θεατή να πλοηγείται στο διαδίκτυο με μια κίνηση του χεριού του, ενώ την ίδια στιγμή να αλλάζει κανάλι μιλώντας στην τηλεόραση σε μία από τις 20 γλώσσες που αυτή «καταλαβαίνει».

6 Ακόμα η LG παρουσίασε μια νέα τρισδιάστατη τηλεόραση 84 ιντσών, δηλαδή διαγωνίου 213 εκατοστών, με πολύ υψηλή ανάλυση (8 megapixel), αρκετές φορές μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ανάλυση High Definition. Όπως ανακοίνωσε, ετοιμάζει ένα ειδικό τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο, στο οποίο ο χρήστης θα μιλάει και η «έξυπνη» συσκευή θα ανταποκρίνεται ανάλογα, π.χ. εισάγοντας κείμενο στο Facebook ή κάνοντας μια αναζήτηση στο Google. Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις με σύνδεση στο διαδίκτυο πρωτοεμφανίστηκαν το 2008, όμως έως τώρα δεν είχαν μεγάλη εξάπλωση, επειδή το συμβατικό τηλεχειριστήριο δεν είναι κατάλληλο για πλοήγηση στο Ίντερνετ, όπως αντίθετα είναι το «ποντίκι» στους υπολογιστές.

7 Οι εταιρείες δηλώνουν πως το μέλλον των τηλεοράσεων βρίσκεται στο 3D
Οι εταιρείες δηλώνουν πως το μέλλον των τηλεοράσεων βρίσκεται στο 3D.  Ας εξετάσουμε, λοιπόν, καλύτερα αυτή τη νέα οικιακή τεχνολογία Οι 3D TVs αναμένεται να φέρουν στο σπίτι σας την εμπειρία του σινεμά, οι πολλαπλές οθόνες που είναι σχεδιασμένες να παρουσιάζουν μια εικόνα στο μέγεθος ενός τοίχου αλλά και η ανάλυση είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που όλοι προσδοκούμε. Ποια θα είναι η ζήτηση των τρισδιάστατων τηλεοράσεων; Πόσοι θα είναι οι άνθρωποι που θα θέλουν να αγοράσουν ένα ακριβό –αλλά άσχημο- ζευγάρι γυαλιών απλά για να δουν τηλεόραση; Υπάρχει αρκετό 3D υλικό ώστε η τιμή αυτών των τηλεοράσεων να μην είναι εντελώς απρόσιτη; Ο αντιπρόεδρος της Samsung στο τμήμα των τηλεοράσεων, έχει δηλώσει ότι η ζήτηση για τις 3D TV θα φτάσει στα ύψη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ιδιαίτερα χάρη στην τηλεοπτική μετάδοση αθλητικών αγώνων.Παρόλο που αρκετές εταιρείες αναμένεται να διαθέσουν φέτος στην αγορά τις 3D τηλεοράσεις τους.Ένα θέμα αποτελούν τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για τη θέαση 3D υλικού, το κόστος των οποίων είναι αρκετά τσουχτερό (περίπου 75 ευρώ για το βασικό ζευγάρι γυαλιών).

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Παρόλο που η τηλεόραση είναι ένα αγαπητό μέσο ενημέρωσης στον άνθρωπο, δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με άλλα ενδιαφέροντα πράγματα όπως π. χ. το διάβασμα βιβλίων, την εξάσκηση σε κάποιο άθλημα, την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Η τηλεόραση κάνει τους ανθρώπους τεμπέληδες, αφού αρκεί να μείνει κανείς στο σπίτι του και με το πάτημα ενός κουμπιού να διασκεδάσει, να ενημερωθεί ή να δει οτιδήποτε άλλο θέλει χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα. Η τηλεόραση, λοιπόν, όπως και άλλες συσκευές που έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια είναι καλή για εμάς αρκεί να τη χρησιμοποιούμε σωστά.

9 ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΜΟΣΙΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΥΚΟΥ


Κατέβασμα ppt "Πριν 40 περίπου χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google