Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύγκριση Ελένης και Ανδρομάχης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύγκριση Ελένης και Ανδρομάχης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύγκριση Ελένης και Ανδρομάχης

2 ΕΛΕΝΗ (ραψ. Γ) Η Ελένη είναι χαρακτηριστικός τύπος γυναίκας που περιέπεσε σε φοβερό λάθος απάτης της συζυγικής κλίνης. Εδώ φαίνεται η μεταμέλεια της (Γ 142). Ο ποιητής στη συνέχεια τονίζει την ασύγκριτη ομορφιά της μέσα από τα σχόλια των γερόντων (Γ )

3 Η Ελένη φαίνεται να τρέφει συγχρόνως αισθήματα σεβασμού αλλά και φόβου στον πεθερό της (Γ ). Κάνει την αυτοκριτική της, ρίχνει ευθήνες στον εαυτό της και αυτοσαρκάζεται (Γ 180). Γνωρίζει καλά όλους τους εξέχοντες στρατηγούς των Αχαιών και δίνει πρόθυμα πληροφορίες στον Πρίαμο.

4

5 Link για βίντεο SDws&feature=related

6 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ (ραψ. Ζ) Η Ανδρομάχη αποτελεί τον ιδανικό τύπο γυναίκας της ομηρικής εποχής. Συγκεντρώνει πολλά χαρίσματα και αρετές. Είναι η τέλεια σύζυγος και μητέρα. Αγαπά το σύντροφο της Έκτορα και αγωνιά για κείνον (Γ 373). Η απόγνωση της την οδηγεί στην προσπάθεια της να πείσει τον Έκτορα να απέχει από τον πόλεμο.

7 Τονίζει ότι το μόνο στήριγμα της είναι αυτός και αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι έχασε την οικογένεια της από τον Αχιλλέα (Ζ ). Νοιάζεται και για το παιδί της που θα στερηθεί τον πατέρα του. Τα συναισθήματα της είναι ανάμεικτα. Φόβος και αγωνία για τον άνδρα της, αγάπη, τρυφερότητα και στοργή για το γιο της (Ζ 484). Γενικά η Ανδρομάχη είναι γυναίκα που αποτελεί παράδειγμα για πολλές γυναίκες της εποχής της.

8

9 Link για βίντεο x0fw

10 Εργασία από τους μαθητές
Κατερίνα Μαντέλου Άννα Ματθαίου Αντώνης Ιγνατιάδης Βασίλης Ιωσηφίδης


Κατέβασμα ppt "Σύγκριση Ελένης και Ανδρομάχης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google