Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον

2 Έναυσμα Ενδιαφέροντος
Διατύπωση Υποθέσεων

3 Πειραματισμός Το ζώο που ζωγράφισα κίτρινο δε φαίνεται καλά στο κίτρινο πλαίσιο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ζώο που ζωγράφισα πράσινο στο πράσινο πλαίσιο.

4 Πειραματισμός Τι χρώμα έχουν τα ζώα στις εικόνες;
Τα ζώα που έχουν χρώμα παρόμοιο με αυτό του περιβάλλοντος δε φαίνονται εύκολα από τους εχθρούς τους. Μπορείτε να διακρίνεται εύκολα το ψάρι στην αριστερή εικόνα; Αν τα ζώα είχαν διαφορετικό χρώμα, θα τα έβλεπαν οι εχθροί τους πιο εύκολα ή πιο δύσκολα; Τι χρώμα έχει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται κάθε ζώο;

5 Τι σχήμα έχουν τα ζώα στις εικόνες;
Αντιμετώπιση Τα ψάρια και τα πουλιά έχουν μακρύ και λεπτό σώμα για να κινούνται εύκολα στο νερό και στον αέρα αντίστοιχα. Θα ήταν η κίνηση των ζώων στο νερό ή στον αέρα το ίδιο εύκολη, αν το σχήμα τους ήταν διαφορετικό; Τι σχήμα έχουν τα ζώα στις εικόνες; Ποια είναι η σημασία του σχήματος για την προσαρμογή των ψαριών και των πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον;

6 Αντιμετώπιση Τα χελιδόνια το χειμώνα, όταν δεν βρίσκουν τροφή, μεταναστεύουν και επιστρέφουν πάλι την άνοιξη, οπότε βρίσκουν τροφή ευκολότερα. Η αρκούδα το χειμώνα, όπου η τροφή είναι λιγοστή, πέφτει σε χειμερία νάρκη και ξυπνάει πάλι την άνοιξη, όταν υπάρχει άφθονη τροφή.

7 Αντιμετώπιση Το καλοκαίρι, όπου έχει πολλή ζέστη και ξηρασία, το σαλιγκάρι πέφτει σε θερινή νάρκη, γιατί δεν μπορεί να ζήσει σε περιβάλλον χωρίς πολλή υγρασία. Με τις πρώτες βροχές «ξυπνάει» πάλι. Όταν ο σκαντζόχοιρος «αισθάνεται» κίνδυνο κουλουριάζεται και προστατεύεται χάρη στα σκληρά αγκάθια του.

8 Εξαγωγή συμπεράσματος
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η ιδιαίτερη συμπεριφορά κάποιων ζώων τα βοηθούν στην επιβίωσή τους. Σε τι βοηθούν τα ζώα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και η ιδιαίτερη συμπεριφορά που έχουν.

9 Εμπέδωση-Γενίκευση Όλα τα ζώα που βλέπω στις εικόνες ζουν σε περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το παχύ τρίχωμα τους, το οποίο τα προστατεύει από το κρύο.

10 Εμπέδωση-Γενίκευση Είναι και τα δύο θηλαστικά. Η φάλαινα κολυμπά,
ενώ η νυχτερίδα πετά. Ζουν και τα δύο στη θάλασσα. Το δελφίνι είναι θηλαστικό, ενώ το μπαρμπούνι είναι ψάρι. Η νυχτερίδα και το σπουργίτι πετούν, Η νυχτερίδα είναι θηλαστικό, ενώ το σπουργίτι είναι πτηνό.


Κατέβασμα ppt "Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google