Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
Στέλιος Βασιλείου Ερμής Γιομπλιάκης Ταξιδιωτικός οδηγός Βέροιας

2 Βήμα του Αποστόλου Παύλου
Αξιοθέατα της πόλης μας Βήμα του Αποστόλου Παύλου Ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Βέροιας που έχει κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και είναι πηγή θρησκευτικού τουρισμού για την πόλη. Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας και συνέχισε το ταξίδι του ευχαριστημένος από τη θερμή υποδοχή των κατοίκων της και την προσήλωσή τους στο λόγο του . Στο μνημείο του διεξάγεται κάθε χρόνο εορταστική εκδήλωση.

3 Οθωμανικά μνημεία Η παλαιά Μητρόπολη, το Χουνκιάρ τζασίμι, το Καζακτσί και Ορτά τζαμί είναι μερικές από τις παλιές εκκλησίες που μετέτρεψαν οι Τούρκοι σε τζαμιά με την εγκατάστασή τους στη Βέροια. Ένα νεότερο μουσουλμανικό τζαμί που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, είναι το Μεντρεσέ τζαμί, το οποίο πήρε το όνομά του από τον παρακείμενο μεντρεσέ, το μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο.

4 Παραδοσιακές συνοικίες: Μπαρμπούτα-Κυριώτισσα
Εικόνες από τη ζωή της πόλης κατά τον 18ο αιώνα, φέρει η χριστιανική συνοικία Κυριώτισσα, με τα στενά καλντερίμια της, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τις στέγες των σπιτιών που μοιάζουν να ακουμπούν μεταξύ τους. Πίσω από τους ψηλούς αυλόγυρους και δίπλα στα σοκάκια ξεπροβάλλουν μικρές λιθόκτιστες εκκλησίες. Η συνοικία απαριθμεί πολλές χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες. Η Κυριώτισσα ακολουθεί το αρχιτεκτονικό στυλ της Μπαρμπούτας με τα σαχνισιά και τις βαριές πόρτες. Πολλά από τα διατηρητέα σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

5 Μουσείο λαϊκής τέχνης Στεγάζεται στο παλαιό αρχοντικό Σαράφογλου. Το μουσείο εστιάζει στη λαογραφία του τόπου, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό των συνηθειών των κατοίκων της Βέροιας. Παρουσιάζει εκπληκτικό ενδιαφέρον το υλικό του μουσείου, ενώ παράλληλα στεγάζεται εντός ενός παλιού αρχοντικού, που σου επιτρέπει να δεις και εσωτερικά την αρχιτεκτονική της πόλης.

6 Διαμονή ΑΙΓΕΣ HOTEL CHRISO ELAFI HOTEL
Το Ξενοδοχείο Aiges Melathron είναι χτισμένο στην ανατολική πλευρά της Βέροιας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Από τις βεράντες των κομψών και πλήρως εξοπλισμένων δωματίων του θα ατενίσετε την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη της Βέροιας και το όρος Βέρμιο. Απέχει 1,5 km από το γραφικό και όμορφο ορεινό χωριό Σέλι και θεωρείτε ιδανικό για αυτούς που θέλουν να γευτούν μια ολοκληρωμένη πρόταση για χαλάρωση και ξεκούραση σε συνδυασμό με τις απολαύσεις του βουνού και του Ski.

7 VILLA ELIA HOTEL ARCHONTIKO ATHINA
Το ξενοδοχείο Βίλλα Ελιά βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Χτισμένο στο κέντρο της Βέροιας περιμένει να σας φιλοξενήσει. Ιδανικό για όσους θέλουν να μετακινούνται με τα πόδια μέσα στην πόλη αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις γύρω περιοχές. Ο ξενώνας 'Αρχοντικό Αθηνά' βρίσκεται στην χωριό Κουμαριά, στο 10ο χιλ. Βέροιας - Σελίου, πάνω στην κεντρική οδό, με θέα το καταπράσινο Βέρμιο.

8 Ρεβανί Χοχλιούρου Το ρεβανί είναι γλύκισμα που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Το ρεβανί της Βέροιας είναι το παραδοσιακό γλυκό της πόλης και έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα .Αν περάσετε από τη Βέροια μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε

9 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α1’
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α1’


Κατέβασμα ppt "Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google