Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

13o Γυμνάσιο Πατρών “Customs, Culture and Good Practices” 2011-13.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "13o Γυμνάσιο Πατρών “Customs, Culture and Good Practices” 2011-13."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 13o Γυμνάσιο Πατρών “Customs, Culture and Good Practices” 2011-13

3 Εταιρικά Σχολεία

4 AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE ARRIFANA – ESCOLA BÁSICA DE ARRIFANA AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE ARRIFANA – ESCOLA BÁSICA DE ARRIFANA 13ο Γυμνάσιο Πάτρας 13ο Γυμνάσιο Πάτρας

5 Osnovna šola Antona Žniderišča Osnovna šola Antona Žniderišča HABİBLER İLKÖĞRETİM OKULU HABİBLER İLKÖĞRETİM OKULU

6 SZEGEDI IPAR, SZOLGÁLTATÓ SZAKKÉPZŐ ÉS ÁTLÁNOS ISKOLA SZEGEDI IPAR, SZOLGÁLTATÓ SZAKKÉPZŐ ÉS ÁTLÁNOS ISKOLA Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bacau Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bacau

7 Πυλώνες του προγράμματος Πυλώνες του προγράμματος ‘Εθιμα ‘Εθιμα Πολιτισμός Πολιτισμός Καλές Πρακτικές Καλές Πρακτικές

8 ‘Εθιμα-Πολιτισμός Γνωριμία με την ιστορία, τα μνημεία, την τέχνη, τους χορούς, τα τραγούδια και τις παραδόσεις των χωρών όπως και τον τρόπο ζωής. Γνωριμία με την ιστορία, τα μνημεία, την τέχνη, τους χορούς, τα τραγούδια και τις παραδόσεις των χωρών όπως και τον τρόπο ζωής. Επαφή με μαθητές από τις άλλες χώρες, δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων και μεταξύ τους επικοινωνία. Επαφή με μαθητές από τις άλλες χώρες, δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων και μεταξύ τους επικοινωνία.

9 Καλές Πρακτικές Οργάνωση τριών σεμιναρίων σχετικά με τις Καλές Πρακτικές στη Διοίκηση του σχολείου καθώς και παιδαγωγικά θέματα για Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Ειδικές ανάγκες καθώς και διάχυση πληροφοριών για τα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης κάθε χώρας. Οργάνωση τριών σεμιναρίων σχετικά με τις Καλές Πρακτικές στη Διοίκηση του σχολείου καθώς και παιδαγωγικά θέματα για Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Ειδικές ανάγκες καθώς και διάχυση πληροφοριών για τα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης κάθε χώρας. Βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης συγκρίνοντας και υιοθετώντας παιδαγωγικές μεθόδους από τα εταιρικά σχολεία. Βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης συγκρίνοντας και υιοθετώντας παιδαγωγικές μεθόδους από τα εταιρικά σχολεία.

10 Τι κερδίσαμε? Σεβασμό στη διαφορετικότητα Σεβασμό στη διαφορετικότητα Γνώσεις για τις άλλες χώρες Γνώσεις για τις άλλες χώρες Εμπειρίες Εμπειρίες Συνεργασία με συμμαθητές, καθηγητές για την υλοποίηση του προγράμματος Συνεργασία με συμμαθητές, καθηγητές για την υλοποίηση του προγράμματος Φίλους!!! Φίλους!!!

11 Antalya, Turkey Νοέμβριος 2011 Συντονισμός όλων των προτεινόμενων δραστηριοτήτων. Συντονισμός όλων των προτεινόμενων δραστηριοτήτων. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τους χαιρετισμούς, την οικογένεια, τα χρώματα και τους αριθμούς. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τους χαιρετισμούς, την οικογένεια, τα χρώματα και τους αριθμούς. Παρουσιάσεις video των σχολείων και των δραστηριοτήτων που γίνονται σ’ αυτά. Παρουσιάσεις video των σχολείων και των δραστηριοτήτων που γίνονται σ’ αυτά. Τουρκική πολιτιστική εμπειρία. Τουρκική πολιτιστική εμπειρία.

12

13 Szeged, Hungary Μάρτιος 2012 Κινητικότητα μαθητών από Σλοβενία, Τουρκία και Ρουμανία. Εθνικοί χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές. Κινητικότητα μαθητών από Σλοβενία, Τουρκία και Ρουμανία. Εθνικοί χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές. Σεμινάριο Διοίκησης Σχολείου. Παρουσίαση αποτελεσμάτων. Σεμινάριο Διοίκησης Σχολείου. Παρουσίαση αποτελεσμάτων. Τουριστικός οδηγός κάθε πόλης σε μορφή video. Τουριστικός οδηγός κάθε πόλης σε μορφή video. Παρουσίαση του blog του προγράμματος Παρουσίαση του blog του προγράμματος http://comeniusmultilateral2011.blogspot.gr/ http://comeniusmultilateral2011.blogspot.gr/http://comeniusmultilateral2011.blogspot.gr/ Oυγγρική πολιτιστική εμπειρία. Oυγγρική πολιτιστική εμπειρία.

14

15 Bacau, Romania Μάιος 2012 Σεμινάριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρουσίαση αποτελεσμάτων. Σεμινάριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρουσίαση αποτελεσμάτων. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με την περιγραφή εξωτερικής εμφάνισης. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με την περιγραφή εξωτερικής εμφάνισης. Δημιουργία εθνικών ημερολογίων με τις σημαντικότερες διακοπές και αργίες. Δημιουργία εθνικών ημερολογίων με τις σημαντικότερες διακοπές και αργίες. Ρουμανική πολιτιστική εμπειρία. Ρουμανική πολιτιστική εμπειρία.

16

17 Πάτρα, Ελλάδα Νοέμβριος 2012 Σεμινάριο Εθνικών Εκπαιδευτικών Συστημάτων. Σεμινάριο Εθνικών Εκπαιδευτικών Συστημάτων. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τα φαγητά και τις δραστηριότητες ελευθέρου χρόνου. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τα φαγητά και τις δραστηριότητες ελευθέρου χρόνου. Ελληνική πολιτιστική εμπειρία. Ελληνική πολιτιστική εμπειρία. Οργάνωση και υλοποίηση τηλεδιάσκεψης Οργάνωση και υλοποίηση τηλεδιάσκεψης το εταιρικό σχολείο της Πορτογαλίας

18

19 Ιlirska Bistrica, Slovenia Απρίλιος 2013 Κινητικότητα μαθητών από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία. Κινητικότητα μαθητών από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία. Παρουσίαση αποτελεσμάτων: pop τραγούδι και videoclip, εθνικοί χοροί, θεατρικό έργο για την αγάπη και τη φιλία. Παρουσίαση αποτελεσμάτων: pop τραγούδι και videoclip, εθνικοί χοροί, θεατρικό έργο για την αγάπη και τη φιλία. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με το σχολείο, τα ρούχα και τα σπίτια. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με το σχολείο, τα ρούχα και τα σπίτια. Σλοβενική πολιτιστική εμπειρία. Σλοβενική πολιτιστική εμπειρία.

20

21 Santa Maria da Feira, Portugal Ιούνιος 2013 Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τις εποχές, τους μήνες και τις ημέρες. Μαθήματα εθνικής γλώσσας σχετικά με τις εποχές, τους μήνες και τις ημέρες. Ηλεκτρονικό Λεξικό σε 7 γλώσσες. Ηλεκτρονικό Λεξικό σε 7 γλώσσες. Συνολική αξιολόγηση του προγράμματος. Συνολική αξιολόγηση του προγράμματος. Τελική αναφορά προς το ΙΚΥ. Τελική αναφορά προς το ΙΚΥ. Πορτογαλική πολιτιστική εμπειρία Πορτογαλική πολιτιστική εμπειρία

22

23 Ευχαριστούμε Τους μαθητές μας Τους μαθητές μας Τη διευθύντρια του σχολείου κα Δρίτσου Χ. και την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Τη διευθύντρια του σχολείου κα Δρίτσου Χ. και την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Τον υποδιευθυντή κο Γ. Ντάφλο Τον υποδιευθυντή κο Γ. Ντάφλο Τον θεατρικό εμψυχωτή του σχολείου κο Γ. Βλάχο Τον θεατρικό εμψυχωτή του σχολείου κο Γ. Βλάχο Τους εταίρους μας που έκαναν αυτό το ταξίδι συναρπαστικό! Τους εταίρους μας που έκαναν αυτό το ταξίδι συναρπαστικό!

24 …despite the differences, all European citizens are similar… Παρόλες τις διαφορές εί μ αστε όλοι π ολίτες της Ευρώ π ης, μ οιραζό μ αστε τα ίδια π ροβλή μ ατα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες χαρές και έχου μ ε κοινές π ροσδοκίες για ένα καλύτερο μ έλλον !!!

25

26


Κατέβασμα ppt "13o Γυμνάσιο Πατρών “Customs, Culture and Good Practices” 2011-13."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google