Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

2 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ: ΣΕΡΡΕΣ ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ: Το ΜΗΚΟΣ: 3 χλμ. (Ο επισκέπτης διανύει διαδρομή περίπου ενός χλμ.)

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΠHΛAIΟΥ Θεωρείται ένα από τα καλύτερα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και εως ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης με εξαιρετικό πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο. Στην είσοδο του σπηλαίου συναντούμε μια πολύ ωραία αίθουσα ύψους 8 μ. Από τον προθάλαμο ξεκινούν διάφορες στοές με μεγάλο ύψος και πλουσιότατο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

4 ΕΥΡΗΜΑΤΑ Μέσα στα ιζήματα που αποτελούν επιστημονικά αρχεία της φύσης υπάρχουν απολιθώματα διαφόρων ζώων, καθώς και αρχαιολογικά ευρήματα.

5 ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, που διασχίζει την περιοχή Αλιστράτης στη θέση "πετρωτό" εμφανιζόταν η Σφίγγα. Ακόμη αναφέρεται ότι ο Πλούτωνας, ο θεός του Άδη, όταν έκλεψε την Περσεφόνη, θυγατέρα της θεάς Δήμητρας, την οδήγησε στη φυσική διώρυγα (φαράγγι), όπου βρίσκεται η Πύλη του Άδη.

6 ΆΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το σπήλαιο παραμένει ανοιχτό τόσο τις καθημερινές όσο και τις αργίες και η περιήγηση διαρκεί μία ώρα. Ο διάδρομος του σπηλαίου είναι τελείως επίπεδος και προσπελάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

7 ΠΗΓΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google