Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Σύνδεση με προηγούμενες γνώσεις Η έννοια της τιμής Είναι το χρηματικό ποσό που καταβάλλουμε για την απόκτηση μιας μονάδας του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Σύνδεση με προηγούμενες γνώσεις Η έννοια της τιμής Είναι το χρηματικό ποσό που καταβάλλουμε για την απόκτηση μιας μονάδας του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Σύνδεση με προηγούμενες γνώσεις Η έννοια της τιμής Είναι το χρηματικό ποσό που καταβάλλουμε για την απόκτηση μιας μονάδας του αγαθού Ο νόμος της ζήτησης Όταν η τιμή ενός αγαθού αυξάνεται η ζητούμενη ποσότητα μειώνεται και αντίστροφα. Ο νόμος της προσφοράς Όταν η τιμή ενός αγαθού αυξάνεται η προσφερόμενη ποσότητα αυξάνεται και αντίστροφα.

3 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Πίνακας ζήτησης και Προσφοράς

4 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

5

6 Τιμή ισορροπίας Είναι η τιμή στην οποία η ζητούμενη ποσότητα είναι ίση με την προσφερόμενη ποσότητα.

7 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Αλγεβρικός Προσδιορισμός του Σημείου Ισορροπίας Η συνάρτηση ζήτησης είναι : Q D =α + β Ρ Η συνάρτηση προσφοράς είναι : Q S = γ + δ Ρ

8 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Αλγεβρικός Προσδιορισμός του Σημείου Ισορροπίας (Παράδειγμα) Q D =280 – 2 Ρ Q S =100 + 1,6 Ρ

9 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Ερωτήσεις 1.Όταν η ζητούμενη ποσότητα είναι μεγαλύτερη από την προσφερόμενη ποσότητα, παρουσιάζεται ____________ ή υπερβάλλουσα ζήτηση. 2. Όταν η ζητούμενη ποσότητα είναι μικρότερη από την προσφερόμενη ποσότητα, παρουσιάζεται ____________ ή πλεονάζουσα προσφορά. 3.Τιμή ισορροπίας είναι η τιμή στην οποία η ζητούμενη ποσότητα είναι _____ με την προσφερόμενη ποσότητα.

10 Απαντήσεις 1.Όταν η ζητούμενη ποσότητα είναι μεγαλύτερη από την προσφερόμενη ποσότητα, παρουσιάζεται έλλειμμα ή υπερβάλλουσα ζήτηση. 2. Όταν η ζητούμενη ποσότητα είναι μικρότερη από την προσφερόμενη ποσότητα, παρουσιάζεται πλεόνασμα ή πλεονάζουσα προσφορά. 3.Τιμή ισορροπίας είναι η τιμή στην οποία η ζητούμενη ποσότητα είναι ίση με την προσφερόμενη ποσότητα.

11 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Άσκηση για το σπίτι Σελ 105 ασκ.3

12 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Ευχαριστούμε ! ΟΜΑΔΑ Τούση Μαρίνα Ρίζος Κώστας Τσιόπτσιας Δημητρης


Κατέβασμα ppt "Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Σύνδεση με προηγούμενες γνώσεις Η έννοια της τιμής Είναι το χρηματικό ποσό που καταβάλλουμε για την απόκτηση μιας μονάδας του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google