Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που φουσκώνει μόνο του], 5 αυγά,3 κουταλιές κακάο, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, Για τις τρούφες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που φουσκώνει μόνο του], 5 αυγά,3 κουταλιές κακάο, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, Για τις τρούφες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που φουσκώνει μόνο του], 5 αυγά,3 κουταλιές κακάο, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, Για τις τρούφες ¾ φλιτζανιού κονιάκ, ½ φλιτζάνι μέλι, 200γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη, φιστίκια Αιγίνης Καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο) Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπούμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30΄ σε φούρνο 180οC. Το αφήνουμε να κρυώσει και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα. Πλάθουμε τις τρούφες και τις τυλίγουμε σε φιστίκι ή σε ινδοκάρυδο. Φωτογραφία Χαράλαμπος Νικολάου Στ΄2

2 Χταπόδι σχάρας σουβλάκι Υλικά 1 μεγάλο φρέσκο χταπόδι 1 ποτήρι άσπρο κρασί Λαδολέμονο Κόλιαντρος φρέσκος ψιλοκομμένος, Ξυλάκια για σουβλάκια Εκτέλεση: Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί να ψηθεί. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν μείνει με λίγα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε έτσι και 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε κόβουμε τα πόδια του το κάθε ένα ξεχωριστά και τα περνούμε σε ξύλινο καλαμάκι. Ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ σας για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε το λαδωμένο και προσθέτουμε τον κόλιαντρο. Μόλις βγάλουμε τα σουβλάκια με το χταπόδι από το φούρνο τα βουτάμε στο λαδωμένο κι τα σερβίρουμε με πιλάφι πλιγούρι ή ρύζι. Φωτογραφία Αναστάσης Φλουρή και Γιώργος Χρυσάνθου Στ΄2

3 Φακές πιλάφι Υλικά: 1/2 κιλό φακές 2/3 ποτηριού Ρύζι Ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια Ελιές μαύρες Εκτέλεση: Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά οι φακές και το ρύζι. Όταν ψηθούν, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε Την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για να τραβήξουμε τους ατμούς και να μείνει ζεστό το φαγητό. Στη συνέχεια Βάζουμε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι στη φωτιά με 2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια που τα κόψαμε σε ροδέλες για να τηγανιστούν. Όταν μελώσουν Τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ελιές να πάρουν μια βράση. Σερβίρονται σε δοχείο ξεχωριστά για να βάλει ο καθένας στο Πιάτο του όσο και ό, τι του αρέσει. Επίσης στις φακές πάει πολύ το λεμόνι ή το κιτρόμηλο [χυμός]., Φωτογραφία Γιώργος Μιχαήλ Στ΄2

4 Κοτόπουλο κοκκινιστό και ντομάτες Υλικά: Κοτόπουλο ή κρέας, Αλάτι, Μπόλικες ντομάτες, Μακαρόνια κατά προτίμηση χοντρά. Εκτέλεση: Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο ή το κρέας, ακολούθως ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφού είναι έτοιμο, ρίχνουμε μπόλικες ντομάτες μέχρι να καταστηθούν. Μετά αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στη σάλτσα νερό. Αφού κοχλάσει, βάζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση χοντρά και στην ίδια σάλτσα μπορούμε να ρίξουμε πατάτες. Φωτογραφία Μαρία Χρυσάνθου Στ΄2

5 Πράσινη Σαλάτα με Αχλάδια και Καρύδια Υλικά 2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) 1 ρόκα 1 γλιστιρίδα 5 αχλάδια για μαγείρεμα 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια χοντροκομμένα Για τη σάλτσα ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κουταλιές μέλι, βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Χοντροκόβουμε τα πράσινα χόρτα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα αχλάδια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αναμιγνύουμε στη σαλάτα μαζί με τα καρύδια. Χτυπούμε τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ, και όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα το περιχύνουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Φωτογραφία Μαρίνα Αργυροπούλου και Αγάπη Κουμή Στ΄2

6 Κολοκάσι καππαμάς Υλικά: 1 κιλό κολοκάσι 1κιλό κρεάς αρνίσιο Κόκκινο κρασί ξηρό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε το κρέας σε μια κόυπα που περιέχει κρασί κόκκινο ξηρό. Παράλληλα καθαρίζουμε καλά το κολοκάσι και στη συνέχεια το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.Έπειτα αφού ζεσταθεί το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρέας και στη συνέχεια παίρνουμε μια – μια τις ροδέλες από το κολοκάσι και αφού βουτήξουμε στο κρασί, τις τηγανίζουμε μία προς μια. Όταν πλέον τηγανιστούν καλά όλα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι και από πάνω περιχύνουμε όσο κρασί έχει απομείνει. Φωτογραφία Μάριος Παναγή Στ΄2

7 Τονοσαλάτα με μαγιονέζα Υλικά: 2 μεγάλες πατάτες 2 κονσέρβες τόνου αλάτι-πιπέρι, μαγιονέζα Βράζουμε 2 μεγάλες πατάτες, όταν ψηθούν, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Ανοίγουμε 2 κονσέρβες τόνου και τον λιώνουμε. Μετά ανακατεύουμε καλά και Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα περίπου μισό βαζάκι μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος απλώνουμε το μίγμα σε άβαθη πιατέλα οβάλ, στρώνουμε καλά και γαρνίρουμε με αβγό σφιχτό, μαϊντανό, παντζάρι, καρότο τριμμένο και ό,τι άλλο θέλουμε. Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Νίκος Χρυσοστόμου και Άλεξ Στεφάνου Στ΄2

8 Λουκουμάδες Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι 2 πατάτες βρασμένες ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλάκια μαγιά Λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι μέλι Εκτέλεση: Βάζουμε σε λεκάνη 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τις πατάτες λιωμένες και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και λίγο ακόμα νερό για να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε το χυλό σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το χυλό. Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες τους Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Τους σερβίρουμε με μέλι, καρυδόψιχα και κανέλα. Φωτογραφία Πέτρος Αντρέου Στ΄2

9 ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Υλικα 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 1 χαλλούμι,καπάρι άνθρακα ελαιόλαδο βαλσάμικο ξύδι αλάτι, πιπέρι, δυόσμος φρέσκος Σε ένα πυρίμαχο τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες. Γεμίζουμε με μία φέτα χαλούμι την καθεμιά και με ανθάκια από καπάρη. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο. Ψήνουμε τις πιπεριές σε φούρνο 200 ο C για 20 λεπτά και στο τέλος τις κοκκι- νίζουμε για λίγα λεπτά στη σχάρα του φούρνου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το χαλ- λούμι. Σερβίρουμε στα πιάτα και τις γαρνίρουμε με τον ζωμό ψησίματος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!! Βαλέρια Λοϊζου και Δήμητρα Νικολάου Στ΄2


Κατέβασμα ppt "Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που φουσκώνει μόνο του], 5 αυγά,3 κουταλιές κακάο, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, Για τις τρούφες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google