Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου

2 Ελεύθερη πτώση Η ελεύθερη πτώση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο αφήνουμε ένα αντικείμενο να πέσει από κάποιο ύψος. Η ελεύθερη πτώση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο αφήνουμε ένα αντικείμενο να πέσει από κάποιο ύψος. Καθώς το αντικείμενο πέφτει η ταχύτητα του αυξάνεται Καθώς το αντικείμενο πέφτει η ταχύτητα του αυξάνεται Δηλαδή σε κάθε δευτερόλεπτο της κίνησης του η ταχύτητα του μεγαλώνει. Δηλαδή σε κάθε δευτερόλεπτο της κίνησης του η ταχύτητα του μεγαλώνει.

3 Το πρόβλημα της ελεύθερης πτώσης Στο πρόγραμμα υπήρχε ένας σκύλος και το ερώτημα ήταν: Τι θα συμβεί όταν ο σκύλος κλοτσήσει τη μπάλα; Στο πρόγραμμα υπήρχε ένας σκύλος και το ερώτημα ήταν: Τι θα συμβεί όταν ο σκύλος κλοτσήσει τη μπάλα; Όταν ο σκύλος κλοτσήσει την μπάλα τότε η μπάλα καθώς θα πέφτει η ταχύτητα της θα αυξάνεται δηλαδή σε κάθε δευτερόλεπτο της κίνησης του η ταχύτητα του μεγαλώνει. Όταν ο σκύλος κλοτσήσει την μπάλα τότε η μπάλα καθώς θα πέφτει η ταχύτητα της θα αυξάνεται δηλαδή σε κάθε δευτερόλεπτο της κίνησης του η ταχύτητα του μεγαλώνει.

4 Το πρόγραμμά μας Θέλουμε λοιπόν να κάνουμέ ένα πρόγραμμα ώστε να δείχνει τι θα γίνει όταν η μπάλα αρχίσει να πέφτει από τον γκρεμό.

5 Κανόνες Για να πετύχουμε ελεύθερη πτώση στο πρόγραμμα κάναμε τον εξής κανόνα: Δημιουργήσαμε μια μεταβλητή και την ονομάσαμε «αριθμός που αφαιρώ». να προσθέτει μία μονάδα στην μεταβλητή της μπάλας «αριθμός που αφαιρώ» ύ ύστερα να αφαιρεί τη μεταβλητή «αριθμός που αφαιρώ» από το vertical. (κατακόρυφη θέση της μπάλας). Έτσι με αυτό τον κανόνα δημιουργήσαμε την ελεύθερη πτώση της μπάλας.

6 Ένα διαφορετικό πρόγραμμα Μία άλλη ομάδα εργάστηκε με διαφορετικό τρόπο. Δημιούργησαν μία σειρά από κανόνες. Χώρισαν την οθόνη σε τετραγωνάκια και έβαλαν την μπάλα να πέφτει στην αρχή 1 τετραγωνάκι, μετά 2 τετραγωνάκια, μετά 3 τετραγωνάκια, μετά 4, μετά 5 και στο τέλος 6 τετραγωνάκια. Μόλις έκαναν τους κανόνες τους είπαν στο Stagecast να τους κάνει με τη σειρά βάζοντάς τους σε ένα φάκελο «do in turn». Το «do in turn» είναι ένας φάκελος όπου τοποθετείς όλους τους κανόνες μέσα και εκτελεί όλους τους κανόνες με την σειρά που έχουν μπει. Στο Stagecast οι κανόνες μπορούν Να γίνονται με τη σειρά («do in turn”) Να γίνονται τυχαία («do random”) Να γίνονται ταυτόχρονα («do all and continue”)

7 Σύγκριση των δύο προγραμμάτων Και τα δύο προγράμματα κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Και τα δύο προγράμματα κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Κατά την άποψη μας το πιο σωστό πρόγραμμα είναι το πρώτο,γιατί όταν εκτελεστεί θα φαίνεται πιο φυσικό. Κατά την άποψη μας το πιο σωστό πρόγραμμα είναι το πρώτο,γιατί όταν εκτελεστεί θα φαίνεται πιο φυσικό. Ταυτόχρονα, δείχνει και τι γίνεται με την ταχύτητα της μπάλας, αφού φαίνεται μέσω της μεταβλητής «αριθμός που αφαιρώ» ότι αυξάνεται. Ταυτόχρονα, δείχνει και τι γίνεται με την ταχύτητα της μπάλας, αφού φαίνεται μέσω της μεταβλητής «αριθμός που αφαιρώ» ότι αυξάνεται.

8 Εμπειρίες από το πρόγραμμα Οι εμπειρίες μας από αυτό το πρόγραμμα ήταν πιο καλές από τα υπόλοιπα προγράμματα γιατί κατά την γνώμη μας ήταν πιο εύκολο από τα υπόλοιπα πιθανότητες πρώτοι αριθμοί διάχυση τριβή σχετική κίνηση Μάθαμε από το πρόγραμμα αυτό ότι όταν ένα αντικείμενο πέφτει από κάπου η ταχύτητα του αυξάνεται.


Κατέβασμα ppt "Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google