Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β2003037 ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β2003008 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β2003049.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β2003037 ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β2003008 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β2003049."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β2003037 ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β2003008 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β2003049

2 Ηλεκτρονικό βιβλίο  Μορφή ψηφιακού δημοσιεύματος.  Άυλο ψηφιακό δημοσίευμα του διαδικτύου.  Στόχος: προσομοίωση του συμβατικού έντυπου βιβλίου.

3 Πλεονεκτήματα των e-books  Μακροχρόνιος εθισμός του αναγνωστικού κοινού.  Εξαιρετικές δυνατότητες εκμετάλλευσης.  Ευελιξία χρήσης και ανύπαρκτο όριο διάθεσης.  Κόστος δημοσίευσης και διάθεσης μηδενικό.  Ο παραγωγός του ηλεκτρονικού βιβλίου έχει τον πλήρη έλεγχο στην υλοποίηση του έργου.

4 The Online Books Page  Ιστοσελίδα ελεύθερα αναγνώσιμη στο διαδίκτυο.  Οργανωτής και εκδότης: John Mark Ockerbloom.  Αποτελείται από: Κατάλογο ηλεκτρονικών βιβλίων. Παροχή πληροφοριών για σημαντικούς καταλόγους και αρχεία για ηλεκτρονικά δημοσιευμένα κείμενα. Εκθέσεις κατηγοριών ηλεκτρονικών βιβλίων. Ενημέρωση και προσπάθεια υποστήριξης των αναγνωστών της ιστοσελίδας. Λίστα με σειρές περιοδικών, εφημερίδων και ημερολογίων

5 Πληροφορίες για την ιστοσελίδα  Μόνο αγγλικές εργασίες.  Μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλία είναι εγγραμένη η διεύθυνση της ιστοσελίδας για άμεση πρόσβαση σ’αυτήν.  Το 1994, η ιστοσελίδα κέρδισε το Best of the Net award.  Η ιστοσελίδα δεν συμμετέχει σε πωλήσεις και αποστολές βιβλίων μέσω ταχυδρομείου ή e-mail.

6 (συνέχεια)  Δυνατότητα αντιγραφής των καταλογογραφημένων βιβλίων της ιστοσελίδας.  Ψηφιοποιημένα κείμενα μικρού μεγέθους.  Ανέκδοτα κείμενα στο e-text.org.archives.  Σημείωση αρχείων και καταλόγων άλλων χωρών.  Προτιμούνται ιστότοποι που διαθέτουν γρήγορη πρόσβαση, υποστηρίζουν HTML, PDF και έχουν σωστά προωθημένα URLs.

7 Τρόποι συμμετοχής(1/2)  Προϋπόθεση για την σύνδεση κάποιου χρήστη στην ιστοσελίδα είναι η εγγραφή του ως μέλους.  Αναζήτηση στον κατάλογο.  Πρόσληψη πληροφοριών για βιβλία και συγγενικές εκδόσεις.

8 Τρόποι συμμετοχής(2/2)  Συζήτηση με ανθρώπους που ασχολούνται άμεσα με τα ηλεκτρονικά βιβλία.  Παροχή πληροφοριών για τον τρόπο τοποθέτησης βιβλίων ηλεκτρονικά και για περιοχές εύρεσης και τοποθέτησης βιβλίων.  Προτείνουν βιβλία για ηλεκτρονική δημοσίευση.

9 Ιδιωτικά δεδομένα Η Online Books Page εξασφαλίζει :  Δυνατότητες καταχώρησης χρηστών που έχουν αποχωρήσει.  Πρωτοποριακή ταξινόμηση χρηστών σε πίνακες με ατομικά δεδομένα.  Τη μη διανομή πληροφοριών σε τρίτους δηλαδή χρήστες που δεν είναι μέλη.  Προστασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών-μελών της σελίδας από το νόμο.

10 Πνευματικά δικαιώματα  Η σύνταξη των καταλόγων της σελίδας έχει γίνει με copyright 1993-2006.  Στον κατάλογο εισάγεται κάποιο βιβλίο μόνο υπό την άδεια του ιδιοκτήτη.  Επιτρέπεται η αναπαραγωγή κάποιων σελίδων μετά από συνεννόηση με τον εκδότη της σελίδας.  O δημιουργός ή ο εκδότης του e-book μπορεί να διεκδικήσει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου.

11 Δημόσια ιδιοκτησία (1/2) Ένα βιβλίο εισάγεται στη Δημόσια Ιδιοκτησία :  Εάν τα πνευματικά του δικαιώματα δεν είναι κατοχυρωμένα ή εξέπνευσαν.  Η Online Books Page διαθέτει εκτενή ανάλυση για το διάστημα όπου τα πνευματικά δικαιώματα ενός βιβλίου ανήκουν στο δημιουργό ή στους συγγενείς του και με το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου γίνεται δημόσια ιδιοκτησία.  Η δημόσια ιδιοκτησία περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει δημοσιευθεί προγενέστερα του 1923, από έκδοση που δεν έχει κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα.

12  Επίσης περιλαμβάνει δουλειές που δεν δημοσιεύτηκαν προγενέστερα του 2003, τα πνευματικά τους δικαιώματα δεν δηλώθηκαν προγενέστερα του 1978 και οι συγγραφείς τους έχουν πεθάνει από 70 και πάνω χρόνια.  Σημαντικό είναι το έργο του Διεθνούς Συνεδρίου για την Πνευματική ιδιοκτησία που περιλαμβάνει τις χώρες όλου του κόσμου και καθορίζει ότι τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να ισχύουν όσο διαρκεί η ζωή του συγγραφέα συμπεριλαμβανομένων και 25 ετών μετά το θάνατό του. Δημόσια ιδιοκτησία (2/2)

13 Κατάλογος βιβλίων Ο εκδότης της σελίδας συνόψισε τα κριτήρια για να συμπεριληφθεί κάποιο βιβλίο στον κατάλογο ως εξής:  Προϋπόθεση για ένταξη νέων βιβλίων στον κατάλογο είναι η προγενέστερη εγγραφή τους από μια σημαντική βιβλιοθήκη.  Πρέπει τα βιβλία να είναι διαθέσιμα με βάση το νόμο.

14 Ένα βιβλίο είναι διαθέσιμο με βάση το νόμο  Όταν δεν έχει πνευματικά δικαιώματα στη χώρα που θέλει να δημοσιευθεί ηλεκτρονικά.  Ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να δώσει ειδική άδεια, ώστε το βιβλίο του να μπορέσει να εισαχθεί και να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς στο διαδίκτυο.  Σε μερικές περιπτώσεις κάποιες δουλειές πνευματικής ιδιοκτησίας μπορούν να δημοσιευθούν ηλεκτρονικά χωρίς άδεια, στηριζόμενες όμως στο νόμο.

15 Ηλεκτρονικά βιβλία ιστοσελίδας  Αναφορά στον τρόπο τοποθέτησης.  Τοποθεσία αναζήτησης.  Πληροφορίες για αγορά βιβλίων στις υπηρεσίες έρευνας: Γενική ιδέα για τιμές βιβλίων. Τιμή πώλησης βιβλίων, η οποία εξαρτάται από: Την σπανιότητα του βιβλίου. Την υφιστάμενη κατάσταση του βιβλίου. Τον βαθμό ενδιαφέροντος για κάθε βιβλίο.

16 Διαδικτυακές συζητήσεις- κριτικές των e-books  Internet Book Information Center.  rec.arts.books  Open Directory: Συλλογή με ιστοτόπους λογοτεχνίας για παιδιά.  Book People mailing list: Περιέχεται στην Online Books Page και αφορά τα μέλη της, τα οποία ενδιαφέρονται για δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

17 Έρευνα και αναφορά  Η Online Books Page φιλοξενείται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας.  Η συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη έχει συνδέσμους με πολλές πηγές για ηλεκτρονική έρευνα. Αυτές οι πηγές δεν είναι προσιτές στο κοινό.

18 Βιβλιογραφία http://onlinebooks.library.upenn.edu


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β2003037 ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β2003008 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β2003049."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google