Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Ιδρυματικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Ιδρυματικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

2 Επιστολή της Ιδρυματικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ με τα απαραίτητα εφόδια. Η ΠΑ αποτελεί το επιστέγασμα των σπουδών σας και τόσο η ποιότητά της όσο και ο βαθμός της ωφέλειας σας από αυτή έχει άμεση σχέση με το βαθμό που θα αποφασίσετε να εμπλακείτε σε αυτή, Σας εύχομαι ολόψυχα η εμπειρία της ΠΑ να είναι ένα εποικοδομητικό & χρήσιμο ταξίδι στον κόσμο της εργασίας Καλή Σταδιοδρομία, Δόμνα -Μίκα Κακανά Ιδρυματική Υπεύθυνη της ΠΑ-ΠΘ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

3 Δρ. Αγγελική Αναγνώστου Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρακτικής Άσκησης Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Κοραή 43, 3 ος Όροφος, Βόλος, ΤΚ 38333 Τηλ. 2421074596 Fax. 2421074772 email: aganag@uth.gr Επόπτες Πρακτικής Άσκησης: Δρ. Λουκάς Ζαχείλας, Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Αθηνά Οικονόμου, Λέκτορας Τμήματος Δρ. Βικτωρία-Μαρία Μπέλλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Γραμματέας Πρακτικής Άσκησης: Κα. Νατάσσα Δουλοπούλου Τηλέφωνο: 2421074641 E-mail: ndoulopoulou@uth.gr

4 H «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών» του ΤΟΕ είναι επιδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣΗ απασχόληση των Φοιτητών/ριών έχει διάρκεια ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Πραγματοποιείται σε Φορείς/ Επιχειρήσεις που τους επιλέγουν οι ίδιοι ή σε συνεργασία με τον επόπτη Καθηγητή/ρια τους ή τους προτείνει το ΓΠΑ TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ του Τ.Ο.Ε.; Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

5 Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση;  ΛΟΓΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ Εμπειρία «επίσημη» στο χώρο της εργασίας, καθώς προβλέπεται αμοιβή & ένσημα ΙΚΑ Εφαρμογή στην πράξη των ακαδημαϊκών γνώσεων Δυνατότητα για «δοκιμασία» μελλοντικών συνεργασιών Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

6  ΛΟΓΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ Αποτελεί το επιστέγασμα των σπουδών – προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Γράφεται στο Παράρτημα Διπλώματος Σας προσφέρει τα ερεθίσματα για να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε τα επόμενα βήματα αναφορικά με την μετεκπαίδευσή σας και την εξειδίκευσή σας Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

7 Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση ;  ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης Καλλιέργεια διαπροσωπικών δεξιοτήτων Ενθάρρυνση της αυτενέργειας & της επαγγελματικής επινοητικότητας Ανάπτυξη της συνεργατικότητας Ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας & της αυτοδιαχείρισης της επαγγελματικής συμπεριφοράς Θέτω σε δοκιμασία τις γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες μου σε αληθινές εργασιακές συνθήκες Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

8 Οι βασικές υποχρεώσεις… αλλά &Η ΠΑ των φοιτητών/ριών σε φορείς απασχόλησης έχει εκπαιδευτικό αλλά & επαγγελματικό χαρακτήρα. Ο/η φοιτητής/ρια που ασκείται σε έναν φορέα: πρέπει να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις να απολαμβάνει ίσης μεταχείρισης με άλλους εργαζόμενους ώστε να αποκτήσει επαγγελματική συνείδηση Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι ατυχημάτων, που καλύπτεται από το ΠΘ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

9 να ακολουθώ πιστά τις διαδικασίες, γιατί έτσι θα εξασφαλιστεί απολύτως η ασφάλιση, η αμοιβή & η κατοχύρωση των ημερών που ασκήθηκα, να είμαι συνεπής με τις υποχρεώσεις μου, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την περαιτέρω συνεργασία του ΠΘ με τους φορείς υποδοχής, να συμμετέχω στις συναντήσεις με τον επόπτη Καθηγητή/ρια & τον επόπτη του φορέα απασχόλησης να απευθύνομαι σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, να είμαι εχέμυθος/η Οι υποχρεώσεις μου στην ΠΑ… Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

10 Πριν ξεκινήσω…  Για την ΠΑ στο ΤΟΕ να γνωρίζω ότι την ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑ: Επιστημονική Υπεύθυνη της ΠΑ: Δρ. Αγγελική Αναγνώστου Διοικητική Υπεύθυνη: Νατάσσα Δουλοπούλου κα Νατάσσα Δουλοπούλου Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα 15:30-17:00 Δευτέρα 15:30-17:00 Πέμπτη 15:30-17:00 Πέμπτη 15:30-17:00 Επόπτες Πρακτικής Άσκησης: Δρ. Λουκάς Ζαχείλας, Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Αθηνά Οικονόμου, Λέκτορας Τμήματος Δρ. Βικτώρια-Μαρία Μπέλλου, Επίκ. Καθηγήτρια Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

11 Πριν ξεκινήσω…  Πληρώ τις απαραίτητες προϋποθέσεις; Οι προϋποθέσεις για την ΠΑ που έχει θέσει το Τμήμα είναι:  να έχω ολοκληρώσει και το 3 ο έτος σπουδών  να θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

12 ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Το πρόγραμμα ΠΑ πραγματοποιείται από όσους φοιτητές έχουν ολοκληρώσει: Α) το 6 ο εξάμηνο και 8 ο εξάμηνο σπουδών, δηλαδή με την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους, από την λήξη της εξεταστικής του Ιουλίου και έως το Σεπτέμβριο και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των μαθημάτων εξεταστικής Σεπτεμβρίου δεν υπερβαίνει τα 3 μαθήματα Β) αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίω. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑ  Λογιστικά Γραφεία, Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Δημόσιοι Φορείς κ.λπ.  Απαραίτητη προϋπόθεση η απασχόληση να έχει συνάφεια µε το αντικείμενο των σπουδών σας. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ του Τ.Ο.Ε. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

13 ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:  η απόκτηση επαγγελµατικής εµπειρίας  η αφοµοίωση της επιστηµονικής γνώσης  ο εµπλουτισµός του βιογραφικού σηµειώµατος των ασκούµενων  η βελτίωση των ατοµικών τους δεξιοτήτων  η συνειδητοποίηση των ορίων δράσης τους µέσα στο εργασιακό περιβάλλον  η ανάληψη ευθυνών & ρόλων που συμβάλλουν καθοριστικά στην εργασιακή τους ωριμότητα  ….. και η αµοιβή (200 ευρώ το μήνα) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ του ΤΟΕ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

14 ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑ Κάθε ασκούµενος/η Φοιτητής/ρια έχει έναν επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/ρια (Επόπτη) ο οποίος έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση & αξιολόγηση της ΠΑ του, καθώς και την επικοινωνία με το επιβλέπον στέλεχος του φορέα. Ο/η φοιτητής/ρια οφείλει να επικοινωνεί με τον επόπτη –καθηγητή του ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ του Π.Τ.Π.Ε. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

15 Τα βήματά μου αναλυτικά… Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

16 Βήμα 1 ο : Ενημέρωση Απευθύνσου στη Δ.Υ. του Τμήματός σου (σε ημέρες & ώρες που έχουν ανακοινωθεί, βλ. και στο site www.pa.uth.gr) για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για την ΠΑ www.pa.uth.gr Δήλωσε Συμμετοχή στα Σεμινάρια Σταδιοδρομίας (?) Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

17 Τι είναι τα Σεμινάρια Σταδιοδρομίας; Οργανώνονται κάθε άνοιξη από τον ΕΥ του Τμήματός σου Η διεξαγωγή τους ανατίθεται σε Στέλεχος του Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Θ. Η συμμετοχή σου στα Σεμινάρια αυτή είναι προαιρετική, επειδή όμως υπάρχει αυξημένη ζήτηση απαιτείται έγκαιρος προγραμματισμός, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μια αίτηση συμμετοχής Συνήθως υπάρχουν δύο διαθέσιμοι κύκλοι, ο 1 ος πιο γενικός & ο 2 ος πιο ειδικός Αν ολοκληρώσεις τον 1 ο, μπορείς να συνεχίσεις και στο 2 ο Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

18 Να μην ξεχάσω! Μόλις ολοκληρώσεις τα σεμινάρια μην ξεχάσεις: να συμπληρώσεις τα Έντυπα που θα σου δοθούν από τον Υπεύθυνο των Σεμιναρίων να παραλάβεις υπογεγραμμένη τη βεβαίωση συμμετοχή σου σε αυτά Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Αξιολόγηση Σεμιναρίων Βεβαίωση Συμμετοχής

19 Βήμα 2 ο : Έναρξη συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής Το Βήμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι η συγκέντρωση των πληροφοριών χρειάζεται υπευθυνότητα & τήρηση των προθεσμιών – δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν πολύ, έτσι και αλλιώς στην αγορά εργασίας Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

20 Βήμα 2 ο : Έναρξη συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής Η διαδικασία για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι σχετικά απλή Από την ιστοσελίδα της ΠΑ κάνεις είσοδο στο σύστημα Θα χρειαστείς το username και τον κωδικό που χρησιμοποιείς στον «Εύδοξο» Στη σελίδα θα δεις τις επιλογές της ηλεκτρονικής αίτησης/εγγραφής στην ΠΑ Ξεκινάς τη συμπλήρωση, θα πρέπει να την αποθηκεύεις προσωρινά και να επανέρχεσαι να τη συμπληρώνεις κάθε φορά που προστίθενται κάποια στοιχεία Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

21 Βήμα 2 ο : Έναρξη συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής  ΠΡΟΣΟΧΗ! για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα χρειαστείς: ΑΜΑ ( Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου στο ΙΚΑ. Εκδίδεται στο ΙΚΑ την 1 η ημέρα έναρξης της Π.Α. με βεβαίωση που έχετε πάρει από το ΓΠΑ) ΑΦΜ ΑΜΚΑ Προσωπικό Αριθμό Λογαριασμού στην Alpha Bank Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

22 Βήμα 2 ο : Έναρξη συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής εγγεγραμμένος φοιτητής της ΠΑΌταν όλα τα πεδία της ενότητας «ΕΓΓΡΑΦΗ» συμπληρωθούν κανονικά θα είσαι πλέον εγγεγραμμένος φοιτητής της ΠΑ. οριστική εγγραφή γίνεται μόνο από το ΔΥτου ΓΠΑ του τμήματός σουΗ οριστική εγγραφή γίνεται μόνο από το ΔΥ του ΓΠΑ του τμήματός σου, που είναι επιφορτισμένος με το έργο του να ελέγξει την ακρίβεια και την πληρότητα των όσων συμπλήρωσες – ένας λόγος παραπάνω για να φροντίσεις επιμελώς την εγγραφή σου. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Ηλεκτρονική Αίτηση

23 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

24 Βήμα 3 ο : Πληροφόρηση για τους Φορείς Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενημερωθείς για τους φορείς/ επιχειρήσεις: 1.Από το αρχείο των συνεργαζόμενων φορέων & επιχειρήσεων που τηρείται στο ΓΠΑ του Τμήματος 2.Από τις θέσεις ΠΑ που αναρτώνται στην Κεντρική Ιστοσελίδα της ΠΑ (pa.uth.gr) 3.Από το σύστημα Άτλας

25 Βήμα 4 ο :Επιλογή του Φορέα Βήμα 4 ο : Επιλογή του Φορέα Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Οι φορείς & οι επιχειρήσεις που θα σου προτείνει ο/η Δ.Υ. έχουν ιστορικό καλής συνεργασίας με το Τμήμα σου και έχουν δοκιμαστεί από άλλους συμφοιτητές σου εσένα  Ωστόσο η αναζήτηση Φορέα/Επιχείρησης αφορά εσένα  προβλέπεται η δική σου αυτενέργεια και ανάπτυξη πρωτοβουλίας από την 1 η επαφή ως την τελική συμφωνία  Μπορείς να αναζητήσεις φορέα, είτε κοντά στο τόπο κατοικίας σου (τόπος πιθανής μελλοντικής μόνιμης κατοικίας), είτε στην έδρα του τμήματός σου δεν είσαι μόνος  Όμως σε αυτό δεν είσαι μόνος  Υπάρχει ο /η καθηγητής/τρια επόπτης/τρια που έχει οριστεί από το Τμήμα σου

26 Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Τώρα ήρθε η στιγμή της αλήθειας που θα δείξεις τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου Δείξε την αξία σου Προσπάθησε … Συνεργάσου…. Δείξε επιμονή & υπομονή… Μην ολιγωρείς… Μάθε, χωρίς να έχεις φοιτητική νοοτροπία Να είσαι συνεπής, ειλικρινής, εργατικός…. Αναρωτήσου…. κλπ.

27 Βήμα 5 ο : Σύμβαση με το Φορέα Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Πολύ σημαντική είναι η συνεργασία σου με τον υπεύθυνο για την ΠΑ από την πλευρά του φορέα, θα σου δίνει τις βασικές πληροφορίες και την καθοδήγηση κατά την ΠΑ και επιπλέον είναι αρμόδιος για την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Έντυπο Σύμβασης

28 Βήμα 6 ο : Ολοκλήρωση της ΠΑ Αξιολόγηση Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια! Η Πρακτική σου ολοκληρώθηκε! Τώρα θα χρειαστεί να υποβάλεις ηλεκτρονικά 2 Έντυπα: Το Έντυπο Αξιολόγησης Το Έντυπο Αξιολόγησης Το Έντυπο Αποτίμησης της ΠΑ Το Έντυπο Αποτίμησης της ΠΑ στο οποίο θα σου ζητήσουμε να μας περιγράψεις με συντομία τα όσα σημαντικά συνέβησαν (ή όχι) στην Πρακτική σου. Αντίστοιχα την ΠΑ αξιολογούν και ο φορέας και ο Επόπτης Έντυπο Αξιολόγησης ΠΑ από Φοιτητή Έκθεση Αποτίμησης

29 Συμμετοχή σε εκδηλώσεις: Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Ημέρες Σταδιοδρομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Άμεση επαφή των τελειοφοίτων & των αποφοίτων των τμημάτων της σχολής με φορείς & επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας Άμεση επαφή των τελειοφοίτων & των αποφοίτων των τμημάτων της σχολής με φορείς & επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας Ενημέρωση για προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης Ενημέρωση για προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης Βιογραφικά Βιογραφικά Πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος Πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος Αμφιθέατρο Γ.Ι. Θα γίνει σχετική ενημέρωση

30 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ Διοικητική Υπεύθυνη: Νατάσσα Δουλοπούλου κα Νατάσσα Δουλοπούλου Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα 15:30-17:00 Δευτέρα 15:30-17:00 Πέμπτη 15:30-17:00 Πέμπτη 15:30-17:00 Γαλλικό Ινστιτούτο Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!


Κατέβασμα ppt "Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Ιδρυματικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google