Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νίκος Καββαδίας Η ζωή του

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νίκος Καββαδίας Η ζωή του"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νίκος Καββαδίας Η ζωή του
Γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1910 στο Νίκολσκι Ουσουρίσκι, μια επαρχιακή πόλη της περιοχής του Χαρμπίν στη Μαντζουρία

2 Η οικογένεια του Οι γονείς του Κεφαλλονίτες, Χαρίλαος Καββαδίας και Δωροθέα Αγγελάτου.

3 Το ψευδώνημο του και η ποίηση
ο Νίκος Καββαδίας από την παιδική ηλικία φανερώνει την ποιητική του κλίση: δώδεκα ετών έγραφε και έβγαζε μονάχος του το έμμετρο μαθητικό περιοδικό Σχολικός Σάτυρος, ενώ στα δεκαοκτώ του δημοσιεύει ποιήματα στο περιοδικό της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας με το ψευδώνυμο Πέτρος Βαλχάλας

4 Ο Καββαδίας ναύτης Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή. Όμως την ίδια περίοδο πεθαίνει ο πατέρας του και αναγκάζεται να εργαστεί σε ναυτικό γραφείο. Συνεχίζει όμως τη συνεργασία με διάφορα φιλολογικά περιοδικά. Το Νοέμβριο του 1928, ο Καββαδίας βγάζει το πρώτο του ναυτικό φυλλάδιο ως ναυτόπαις και μπαρκάρει τον επόμενο χρόνο με το φορτηγό Άγιος Νικόλαος.

5 Ο θάνατος του . Από το τελευταίο του ταξίδι επέστρεψε το Δεκέμβριο του 1974 και αμέσως ξεκίνησε τις προετοιμασίες της τρίτης ποιητικής του συλλογής Τραβέρσο (ο πλους με ελαττωμένη ταχύτητα και τον άνεμο ή το κύμα από πλάγια), μιας συλλογής που δεν πρόλαβε να δει τυπωμένη. Πέθανε ξαφνικά, στις 10 Φεβρουαρίου του 1975 από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε μια κλινική, πραγματοποιώντας έτσι το μεγαλύτερό του φόβο: «φοβάμαι μην πεθάνω στη στεριά…»


Κατέβασμα ppt "Νίκος Καββαδίας Η ζωή του"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google