Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H έννοια της απόδειξης Η απόδειξη είναι:  πληροφορία ή στοιχείο που δείχνει ότι κάτι αληθεύει.  (μαθηματικά) εξήγηση που με την χρήση τους κανόνες της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H έννοια της απόδειξης Η απόδειξη είναι:  πληροφορία ή στοιχείο που δείχνει ότι κάτι αληθεύει.  (μαθηματικά) εξήγηση που με την χρήση τους κανόνες της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H έννοια της απόδειξης Η απόδειξη είναι:  πληροφορία ή στοιχείο που δείχνει ότι κάτι αληθεύει.  (μαθηματικά) εξήγηση που με την χρήση τους κανόνες της λογικής και με βάση ορισμένα αξιώματα δείχνει την αλήθεια ενός μαθηματικού θεωρήματος.  χαρτάκι που δίνεται στον πελάτη με πληροφορίες για κάτι που αγόρασε, συμπεριλαμβανομένων της τιμής, του φόρου, της ημερομηνίας κ.α.

2 Ο ρόλος της απόδειξης στην καθημερινή μας ζωή είναι πολύ σημαντικός, καθώς μία απόδειξη αρκεί για να πιστοποιήσει μία απόλυτη αλήθεια. Η απόδειξη χρησιμοποιείται στο δικαστήριο, στις εμπορικές συναλλαγές, στη διαφήμιση, κτλ. Σκοπός της είναι η αιτιολόγηση μιας άποψης, η υποστήριξη μιας θέσης, η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων μέσα από τη χρήση πηγών και ιστορικών μαρτυρίων, η χρονολογική κατάταξη ευρημάτων καθώς και η διατύπωση επιστημονικών υποθέσεων.

3 Στα μαθηματικά, απόδειξη είναι μια πειστική παρουσίαση ότι κάποια μαθηματική πρόταση είναι απαραίτητα ορθή, μέσα στα αποδεκτά πλαίσια του πεδίου των μαθηματικών. Η απόδειξη παράγεται αναγωγικά και όχι εμπειρικά. Δηλαδή, η απόδειξη πρέπει να δείχνει ότι μια πρόταση είναι αληθής για όλες τις περιπτώσεις που εφαρμόζεται, χωρίς καμία εξαίρεση. Μια πρόταση χωρίς απόδειξη για την οποία πιστεύεται ή υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι ισχύει, λέγεται εικασία. Οι αποδείξεις χρησιμοποιούν τη λογική αλλά συνήθως περιέχουν σε κάποιο βαθμό φυσική γλώσσα, που συνήθως επιτρέπει κάποια ορισμένη αμφισημία

4 Οι μέθοδοι απόδειξης στα Μαθηματικά είναι οι εξής:  Ευθεία Απόδειξη  Απόδειξη με επαγωγή  Απόδειξη με αντιμετάθεση  Απόδειξη με αντίφαση  Κατασκευαστική Απόδειξη  Απόδειξη με εξάντληση  Πιθανοτική Απόδειξη  Συνδυαστική Απόδειξη  Μη κατασκευαστική απόδειξη  Απουσία απόδειξης ή ανταπόδειξης

5 Ομάδα:Αγγελική Μακρή, Ηλιάνα Μακρή, Γεωργία Τσούκλερη, Μαργιάννα Τζώρτζη. Βιβλιογραφία: www.wikipedia.orgwww.wikipedia.org www.wiktionary.org www.enallax.com


Κατέβασμα ppt "H έννοια της απόδειξης Η απόδειξη είναι:  πληροφορία ή στοιχείο που δείχνει ότι κάτι αληθεύει.  (μαθηματικά) εξήγηση που με την χρήση τους κανόνες της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google