Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΣΟΛΟΜΩΝ Ο σοφός βασιλιάς του Ισραήλ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΓΙΟΥΒΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΕΡΓΙΟΥ ΒΑΙΤΣΑ

2 Ο σοφός βασιλιάς του Ισραήλ
Σολομών Ο σοφός βασιλιάς του Ισραήλ

3 ◈ Ο Σολομών γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ
◈ Ο Σολομών γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. ◈ Ήταν ο 2ος γιος του Δαβίδ και της Βηρσαβεέ. ◈ 3ος βασιλιάς του Ισραήλ μετα τον Σαούλ και τον Δαβίδ. ◈ Ανέβηκε στον θρόνο του Ισραήλ το πΧ και βασίλεψε επί 40 χρόνια. ◈ Διακρινόταν για σοφία, μεγάλη σύνεση και μόρφωση.

4 Δείγμα της σοφίας του αποτελεί η απόδοση δικαιοσύνης στην περίφημη δίκη των δύο γυναικών που διεκδικούσαν το ίδιο παιδί. Η απόφασή του να διαμελιστεί το παιδί, είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η αληθινή μητέρα.

5 Διακυβέρνηση του κράτους
Οργάνωσε το κράτος του με συγκεντρωτική διοίκηση, απολυταρχικό σύστημα και βασική στρατηγική τη σύναψη συμμαχιών και εμπορικών συμμαχιών. Συγκρότησε μεγάλο εμπορικό στόλο. Είχε εμπορικές συναλλαγές με μακρινές χώρες αποκομίζοντας τεράστια πλούτη. Ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με την Αίγυπτο και παντρεύτηκε την κόρη του Φαραώ.

6 Τα έργα του Έχτισε πολλές πόλεις.
Κατασκεύασε τρείς δεξαμενές για την ύδρευση της Ιερουσαλήμ. Εκτέλεσε συγκοινωνιακά έργα αλλά και καλλωπισμού. Ανήγειρε μεγαλοπρεπή οικοδομήματα όπως τα εντυπωσιακά ανάκτορα όπου διέμενε καθώς και τον Ναό του Σολομώντα στο ψηλότερο σημείο της Ιερουσαλήμ, στο λόφο Σιών όπου μετέφερε την Κιβωτό της Διαθήκης.

7 Το συγγραφικό το έργο Στον Σολομώντα αποδίδονται 3000 παραβολές και ωδές. Τα βιβλία Άσμα Ασμάτων, Παροιμίες και Εκκλησιαστής αποτελούν πηγή για τη ζωή και το έργο του.

8 Οι αδυναμίες της βασιλείας του
Η βαριά φορολογία που επέβαλε προκάλεσε την αγανάκτηση του λαού του. Κατά τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του εκδηλώθηκαν σημαντικές εξεγέρσεις. Ζούσε με χλιδή και οι πολλοί γάμοι του με ειδωλολάτρισσες τον οδήγησαν στην αποστασία από τον Θεό. Η βασιλεία του διακόπηκε με τον θάνατό του το 931π.Χ. Τον διαδέχθηκε ο γιός του Ροβοάμ. Μετά τον θάνατό του, το κραταιό ιουδαϊκό κράτος διασπάστηκε και δημιουργήθηκαν δυο βασίλεια: το Βόρειο και το Νότιο.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google