Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στις αρχές του 4 ου αιώνα βρέθηκαν τα λείψανα ανθρώπινων σκελετών, πλήθος αγγείων, λυχνάρια, μεταλλικά αντικείμενα και νομίσματα διάσπαρτα που χρονολογούνταν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στις αρχές του 4 ου αιώνα βρέθηκαν τα λείψανα ανθρώπινων σκελετών, πλήθος αγγείων, λυχνάρια, μεταλλικά αντικείμενα και νομίσματα διάσπαρτα που χρονολογούνταν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στις αρχές του 4 ου αιώνα βρέθηκαν τα λείψανα ανθρώπινων σκελετών, πλήθος αγγείων, λυχνάρια, μεταλλικά αντικείμενα και νομίσματα διάσπαρτα που χρονολογούνταν στο τελευταίο τέταρτο του του 6 ου αιώνα. Τα ευρήματα αυτά μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν σε 33 άτομα που ήταν χριστιανοί κάτοικοι ενός γειτονικού οικισμού στο σπήλαιο, και κατέφυγαν εκεί με αρκετές προμήθειες για να ξεφύγουν από κάποιο πιθανό κίνδυνο και για ανεξήγητο λόγο βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο σπήλαιο. Το περιστατικό ενδέχεται να σχετίζεται με κάποια εχθρική επίθεση, που σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα νομισματικά ευρήματα χρονολογείται μετά το 575 μ.Χ.

2 ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: 1) Πήλινα κεραμικά λυχνάρια για φωτισμό

3 2) Πήλινα αγγεία/κανάτια για συντήρηση της τροφής και των υγρών

4 3) Πινάκια δηλαδή τα πιάτα όπου έτρωγαν

5 4) Υποδήματα και ενδύματα

6 5) Περγαμηνές για την καταγραφή περιουσίας ή περγαμηνές για εκκλησιαστικά κείμενα

7 6) Ασημένια σκεύη για φαγητό για τους πιο πλούσιους

8 8) Πολύτιμα αντικείμενα

9 9) Σιδερένιες αιχμές και όπλα για προστασία (δυστυχώς εικόνα δεν έχουμε)

10 10) Νομίσματα για αγορά προϊόντων και για συναλλαγές.

11 11) Εικόνα της Παναγίας δύο όψεων (θρησκεία, λατρεία )

12 12) Βιβλία χειρόγραφα/ευαγγελιστήρια

13 13) Λαβίδα για τον άρτο της θείας λειτουργίας

14 Καθώς οι γνώσεις μας για την εποχή αλλά και για την περιοχή είναι ελάχιστες το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ήταν Χριστιανοί διότι από τις ανασκαφές είδαμε χάλκινους σταυρούς, εικόνες και διάφορα άλλα τέτοια αντικείμενα που δείχνουν την θρησκεία. Επίσης βρέθηκαν και 3 οινοχόες οπού πιθανόν να προέρχονται από τους τελευταίους επιζώντες. Χριστιάνα Μαρτίνι Μυρτώ Παπαδέλλη Β’3


Κατέβασμα ppt "Στις αρχές του 4 ου αιώνα βρέθηκαν τα λείψανα ανθρώπινων σκελετών, πλήθος αγγείων, λυχνάρια, μεταλλικά αντικείμενα και νομίσματα διάσπαρτα που χρονολογούνταν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google