Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου του 2012 το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Η κάθε τάξη δούλεψε πάνω σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από κάθε τμήμα ακολουθούν στη συνέχεια.

2 Δραστηριότητες Α’ τάξης
Οι μαθητές της Α’ τάξης διάβασαν το βιβλίο του Τζέφ Μπρίμπο «το Δώρο της παπλωματούς» και έπειτα δημιούργησαν το δικό τους πάπλωμα.

3 Δραστηριότητες Β’ τάξης
Οι μαθητές της Β’ τάξης είδαν εικόνες από το βιβλίο της Μαρί-Ζοζε Σακρέ «το νησί των παραμυθιών». Το κάθε τμήμα ασχολήθηκε με μια από τις 14 ιστορίες του βιβλίου και δημιούργησε τη δική του ιστορία.

4 Συνέχεια Β’ τάξης………

5 Δραστηριότητες της Γ’ τάξης
Οι μαθητές του Γ1 διάβασαν μέσα στη τάξη το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «τα 88 ντολμαδάκια» και δημιούργησαν την αφίσα που βλέπετε δίπλα.

6 Συνέχεια Γ’ τάξης…. Οι μαθητές του Γ2 τμήματος διάβασαν το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» και στη συνέχεια κατασκεύασαν τη δική τους πόλη που θα διώξει τον πόλεμο σε επιτραπέζιο παιχνίδι και το έπαιξαν.

7 Δραστηριότητες της Δ’ τάξης
Οι μαθητές του Δ1 τμήματος διαβάσανε το βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Δυο παπούτσια με καρότσι» και αλλάξανε τη ροή του βιβλίου.

8 Συνέχεια Δ’ τάξης…. Οι μαθητές του Δ2 τμήματος διαβάσανε μια ιστορία από το βιβλίο το «νησί των παραμυθιών» και γράψανε το δικό τους τέλος.

9 Δραστηριότητες της Ε’ τάξης
Οι μαθητές του Ε1 τμήματος παρατηρώντας το εξώφυλλο του βιβλίου της Λένας Μερίκα «ο νοικοκύρος» έδωσαν ο καθένας χωριστά τον δικό του τίτλο για το βιβλίο. Έπειτα διάβασαν ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

10 Συνέχεια Ε’ τάξης…… Οι μαθητές του Ε2 τμήματος διάβασαν μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Dominique Demers «Μια μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος» και έγραψαν σε ομάδες την ιστορία που πιστεύουν ότι γράφει το βιβλίο.

11 Δραστηριότητες της Στ’ τάξης
Οι μαθητές του Στ1 τμήματος εργάστηκαν πάνω στο βιβλίο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα». Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ζευγάρια έπρεπε να ενώσουν με γραπτό κείμενο δύο παραγράφους του βιβλίου. Η κάθε παράγραφος είχε διαφορετικό θέμα και ήταν από διαφορετικό κεφάλαιο του βιβλίου.

12 Συνέχεια Στ’ τάξης…… Οι μαθητές του Στ2 Τμήματος δούλεψαν πάνω στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Η τελευταία μαύρη γάτα». Οι μαθητές βλέποντας δύο εικόνες από το βιβλίο έπρεπε να γράψουν τη δική τους ιστορία.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google