Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τη Δευτέρα 2 Απριλίου του 2012 το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Η κάθε τάξη δούλεψε πάνω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τη Δευτέρα 2 Απριλίου του 2012 το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Η κάθε τάξη δούλεψε πάνω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τη Δευτέρα 2 Απριλίου του 2012 το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Η κάθε τάξη δούλεψε πάνω σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από κάθε τμήμα ακολουθούν στη συνέχεια.

2 Δραστηριότητες Α ’ τάξης Οι μαθητές της Α ’ τάξης διάβασαν το βιβλίο του Τζέφ Μπρίμπο « το Δώρο της παπλωματούς » και έπειτα δημιούργησαν το δικό τους πάπλωμα.

3 Δραστηριότητες Β ’ τάξης Οι μαθητές της Β ’ τάξης είδαν εικόνες από το βιβλίο της Μαρί - Ζοζε Σακρέ « το νησί των παραμυθιών ». Το κάθε τμήμα ασχολήθηκε με μια από τις 14 ιστορίες του βιβλίου και δημιούργησε τη δική του ιστορία.

4 Συνέχεια Β ’ τάξης ………

5 Δραστηριότητες της Γ ’ τάξης Οι μαθητές του Γ 1 διάβασαν μέσα στη τάξη το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά « τα 88 ντολμαδάκια » και δημιούργησαν την αφίσα που βλέπετε δίπλα.

6 Συνέχεια Γ ’ τάξης …. Οι μαθητές του Γ 2 τμήματος διάβασαν το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου « Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο » και στη συνέχεια κατασκεύασαν τη δική τους πόλη που θα διώξει τον πόλεμο σε επιτραπέζιο παιχνίδι και το έπαιξαν.

7 Δραστηριότητες της Δ ’ τάξης Οι μαθητές του Δ 1 τμήματος διαβάσανε το βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου « Δυο παπούτσια με καρότσι » και αλλάξανε τη ροή του βιβλίου.

8 Συνέχεια Δ ’ τάξης …. Οι μαθητές του Δ 2 τμήματος διαβάσανε μια ιστορία από το βιβλίο το « νησί των παραμυθιών » και γράψανε το δικό τους τέλος.

9 Δραστηριότητες της Ε ’ τάξης Οι μαθητές του Ε 1 τμήματος παρατηρώντας το εξώφυλλο του βιβλίου της Λένας Μερίκα « ο νοικοκύρος » έδωσαν ο καθένας χωριστά τον δικό του τίτλο για το βιβλίο. Έπειτα διάβασαν ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

10 Συνέχεια Ε ’ τάξης …… Οι μαθητές του Ε 2 τμήματος διάβασαν μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Dominique Demers « Μια μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος » και έγραψαν σε ομάδες την ιστορία που πιστεύουν ότι γράφει το βιβλίο.

11 Δραστηριότητες της Στ ’ τάξης Οι μαθητές του Στ 1 τμήματος εργάστηκαν πάνω στο βιβλίο του Μαρκ Χάντον « Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα ». Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ζευγάρια έπρεπε να ενώσουν με γραπτό κείμενο δύο παραγράφους του βιβλίου. Η κάθε παράγραφος είχε διαφορετικό θέμα και ήταν από διαφορετικό κεφάλαιο του βιβλίου.

12 Συνέχεια Στ ’ τάξης …… Οι μαθητές του Στ 2 Τμήματος δούλεψαν πάνω στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά « Η τελευταία μαύρη γάτα ». Οι μαθητές βλέποντας δύο εικόνες από το βιβλίο έπρεπε να γράψουν τη δική τους ιστορία.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τη Δευτέρα 2 Απριλίου του 2012 το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου. Η κάθε τάξη δούλεψε πάνω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google