Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτιστικό Πρόγραμμα ''Mένουμε Καλάβρυτα , μένουμε Ελλάδα'' Σχ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτιστικό Πρόγραμμα ''Mένουμε Καλάβρυτα , μένουμε Ελλάδα'' Σχ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτιστικό Πρόγραμμα ''Mένουμε Καλάβρυτα , μένουμε Ελλάδα'' Σχ
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:Τσαφογιάννη Αγγελική Συνεργαζόμενοι:Γρίβα Αντωνία, Αγγελοπούλου Κων/να Τάξη:Ε2

2 Ποιοι είμαστε… Όλα τα παιδιά του Ε2 τμήματος του Δ.Σ Καλαβρύτων αποφασίσαμε φέτος να ασχοληθούμε με τον τόπο μας και τη χώρα μας και να μάθουμε πράγματα πολλά για αυτά!!Καταρχήν ας σας συστηθούμε: Αμίτσης Νίκος,Θεοδώρου Γεώργιος,Καραμούζη Μαριέλενα,Παπαβασιλοπούλου Νίκη, Παυλόπουλος Αλέξανδρος, Παυλόπουλος Βασίλης, Πετρόπουλος Γεώργιος,Πολυδώρου Αλέξης, Ρεκούτη Άρτεμις,Σπηλιόπουλος Ιωάννης, Σπυροπούλου Ασημίνα, Στέργιος Άγγελος, Σφαραγκούλια Μαρία, Τάγαρης Δημήτρης, Τριανταφύλλου Παύλος, Τσαβαλά Αγγελική,Τσεντούρου Ελένη, Φεϊζουλά Μαρία και Χαλμούκης Κωνσταντίνος.Εργαστήκαμε σε ομάδες , αλλά και όλοι μαζί και καταφέραμε πολλά!

3 Πώς ξεκίνησαν όλα… Το θέμα μας για φέτος ήταν ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ''.Αποφασίσαμε μέχρι τα Χριστούγεννα να ασχοληθούμε με τα Καλάβρυτα ,δηλαδή τον τόπο μας και από τα Χριστούγεννα και μετά με την Ελλάδα ,δηλαδή την χώρα μας!Η αφορμή φυσικά ήταν οι ομορφιές των Καλαβρύτων και της Ελλάδας!Επιλέξαμε να έχουμε θετική και αισιόδοξη στάση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να την καλλιεργήσουμε στην τάξη μας, στο σχολείο μας και στη μικρή κοινωνία μας, γιατί πολλές φορές ξεχνάμε τον μαγευτικό και πολύπλευρο κόσμο στον οποίο ζούμε! Εμείς λοιπόν, καθότι Πεμπτάκια 11 χρονών πλέον , θέλαμε να ανανεώσουμε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις για τον τόπο μας και να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερες!Και πώς θα κάναμε και τους υπόλοιπους να τα μάθουν και να τα δουν;Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια τοίχο-ιστοσελίδα έξω από την τάξη μας με όλα όσα θα βλέπαμε, θα μαθαίναμε και φυσικά θα φτιάχναμε εμείς οι ίδιοι!

4 Ποιους στόχους βάλαμε;
Θέλαμε τα παιδιά : Να κατανοήσουν ,να σέβονται και να γνωρίσουν την ομορφιά της διαφορετικότητας των τόπων της Ελλάδας. Να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τις παραδόσεις , τα ήθη και τα έθιμα του τόπου που ζουν και στη συνέχεια της χώρας στην οποία ζουν. Να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα των Καλαβρύτων και της Ελλάδας. Να συνειδητοποιήσουν τη σημαντική αξία της ιστορίας του τόπου και της χώρας μας. Να ευαισθητοποιηθούν ως προς τα θέματα της ειρήνης και των ευεργετικών αποτελεσμάτων στη ζωή του τόπου μας , αλλά και της αντίθετης κατάστασης, δηλαδή τις βλαβερές συνέπειες του πολέμου. Να εξασκηθούν στη χρήση χαρτών ως μέσα εντοπισμού μερών της Ελλάδας. Να κρατούν αισιόδοξη στάση ,γνωρίζοντας τα καλά και τις ομορφιές της χώρας μας. Να αποκτήσουν κριτική γνώση για όλα αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν ή έχουν συμβεί γύρω τους.

5 Το ταξίδι μας… Όλα ξεκίνησαν με μια τοιχο-ιστοσελίδα...γιατί αγαπάμε την τεχνολογία !!!Εκεί λοιπόν ΄΄ανεβάζαμε ΄΄όλη τη δουλειά μας!ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΄΄ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ΄΄ , ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΔΥΟ ΤΟΙΧΟ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ .Η ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ Η Η ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΙΧΟ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ΄΄ LOVE KALAVRUTA.GR'' ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ , ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!!!!.ΣΤHΝ ΑΛΛΗ ΤΟΙΧΟ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ΄΄AΓΑΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ...΄΄ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΠΟIΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΤΕΛΟΣ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ...ΚΛΙΚ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!

6 Οι τοιχο-διευθύνσεις μας!

7 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

8 BIOΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΥΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ!!!!

9 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!!
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!! !

10 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!!! ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!!

11 ΤΟΙΧΟ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΄΄WWW.I LOVE KALAVRΥTA.GR''

12 Τα ιστορικά και όμορφα Καλάβρυτά μας!

13 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΄΄Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ΄΄ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!!ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!!

14 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ .ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΒΡΑΣΜΟ!!!ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΑΣ!!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ!!

15 ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!!!ΑΦΙΣΑ , ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!To πριν και το μετά των Καλαβρύτων. Δρώμενο με αφορμή την εκδήλωση του σχολείου μας για την επέτειο του ολοκαυτώματος και την τελετή προσωνυμίας του σε Δ.Σ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ΄΄ΑΓΛΑΙΑ ΚΟΝΤΗ -ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΨΑ΄΄

16 Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας με τα παραδοσιακά προϊόντα μας
Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας με τα παραδοσιακά προϊόντα μας!Από τα χεράκια μας!

17 Μαγειρέψαμε και τυρόπιτα με φέτα Καλαβρύτων την οποία μας δώρισαν στο αγροτικό συνεταιρισμό Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας σε αυτόν με αφορμή το σχετικό μάθημα για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στη Γεωγραφία .Τα υπόλοιπα υλικά τα αγοράσαμε με τα χρήματα από το παζάρι των Χριστουγέννων!

18 Οι εκδρομές μας!ΟΑΚΑ, Δελφοί, Πλανητέρο Καλαβρύτων!

19 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΄΄Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΟΣ΄΄ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΣΤΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ KAI MAΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ !

20 Η εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού μας έτους φυσικά είχε άρωμα
Η εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού μας έτους φυσικά είχε άρωμα ..Ελλάδας!

21 Τι πετύχαμε; Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με ποικίλους τρόπους στις δραστηριότητες του προγράμματος καθ΄ολη τη διάρκεια της χρονιάς. Στις κατασκευές,στις εκδηλώσεις, στις μεταμφιέσεις , στα τραγούδια και στους χορούς, στη μαγειρική , στη ζωγραφική, στα δρώμενα!Πάντα υπήρχε κέφι , συνεργασία και ενδιαφέρον!Γνώρισαν πολλές πλευρές του τόπου μας και έδειχναν ενθουσιασμό στις εκάστοτε δραστηριότητες!Και φυσικά το διασκέδασαν!Άρα μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι στόχοι μας όχι μόνο επιτεύχθηκαν , αλλά ξεπέρασαν τις αρχικές μας προσδοκίες!


Κατέβασμα ppt "Πολιτιστικό Πρόγραμμα ''Mένουμε Καλάβρυτα , μένουμε Ελλάδα'' Σχ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google