Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα; Και όμως... θα ξαφνιαστείς όταν μάθεις! Η καλή κατάσταση της Γης εξαρτάται σε μεγάλο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα; Και όμως... θα ξαφνιαστείς όταν μάθεις! Η καλή κατάσταση της Γης εξαρτάται σε μεγάλο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα; Και όμως... θα ξαφνιαστείς όταν μάθεις! Η καλή κατάσταση της Γης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έντομα. Μάλιστα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτά! Αλήθεια; Αλήθεια!

2 Ποια απ' αυτά τα πλάσματα είναι πιο πολλά στη Γη; Α) Οι άνθρωποι. Β) Τα μυρμήγκια. Γ) Τα σκυλιά

3 ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Την άλλη φορά που θα φας ένα μήλο, βγάλε το κομμάτι με τους σπόρους κι άφησε το σε μια άκρη της αυλής. Κάθε μέρα, ρίχνε μια ματιά. Γρήγορα θα δεις έντομα που θα αρχίσουν να το τρώνε και να κόβουν κομματάκια για να τα πάρουν μαζί τους. Έτσι καθαρίζουν με τον τρόπο τους το περιβάλλον και κάνουν ανακύκλωση, παίζοντας κι αυτά το δικό τους ρόλο στη φυσική τάξη και την προστασία της Γης.

4 A – κεφαλήB – θώρακαςC – κοιλία 1. κεραία2. οφθαλμίδιο3. οφθαλμίδιο4. σύνθετος οφθαλμός 5. εγκέφαλος6. προθώρακας7. αορτή8. τραχείες 9. μεσοθώρακας10. μεταθώρακας11. α' ζευγάρι πτερύγων12. β' ζευγάρι πτερύγων 13. μεσέντερο14. καρδιά15. ωοθήκη16. ορθόν 17. έδρα18. κόλπος 19. νευρικό σύστημα με γάγγλια 20. μαλπιγγιανά σωληνάρια 21. ταρσομερές22. προταρσός23. ταρσός24. κνήμη 25. μηρός26. τροχαντήρας27. προσθέντερο28. θωρακικό γάγγλιο 29. ισχίο30. σιελογόνος αδένας31. υποοισοφαγικό γάγγλιο32. στοματικά εξαρτήματα

5

6 ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Τα σκουλήκια μπορεί να είναι αηδιαστικά, αλλά, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, η διατροφή μας εξαρτάται απ' αυτά. Γιατί; Μα γιατί, τρυπώντας και τρώγοντας το χώμα, το κάνουν εύφορο και κατάλληλο για τις καλλιέργειες. Σε μια έκταση όση ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο μπορείς να βρεις μέχρι δύο εκατομμύρια σκουλήκια. Όμως και οι μέλισσες μας είναι απαραίτητες. Καθώς πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι και μαζεύουν γύρη (μπορούν να κάνουν μέχρι και 60.000 επισκέψεις σε διάφορα λουλούδια, για να φτιάξουν μόλις μια κουταλιά του γλυκού μέλι!), μεταφέρουν αυτή τη γύρη και σε άλλα φυτά. Μ' αυτό τον τρόπο τα φυτά βγάζουν σπόρους και πολλαπλασιάζονται. Και μια και τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή μας, οφείλουμε στις μέλισσες πάρα πολλά!

7

8


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα; Και όμως... θα ξαφνιαστείς όταν μάθεις! Η καλή κατάσταση της Γης εξαρτάται σε μεγάλο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google