Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα;
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα; Και όμως... θα ξαφνιαστείς όταν μάθεις! Η καλή κατάσταση της Γης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έντομα. Μάλιστα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτά! Αλήθεια; Αλήθεια!

2 Ποια απ' αυτά τα πλάσματα είναι πιο πολλά στη Γη; Α) Οι άνθρωποι
Ποια απ' αυτά τα πλάσματα είναι πιο πολλά στη Γη; Α) Οι άνθρωποι. Β) Τα μυρμήγκια. Γ) Τα σκυλιά

3 ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Την άλλη φορά που θα φας ένα μήλο, βγάλε το κομμάτι με τους σπόρους κι άφησε το σε μια άκρη της αυλής. Κάθε μέρα, ρίχνε μια ματιά. Γρήγορα θα δεις έντομα που θα αρχίσουν να το τρώνε και να κόβουν κομματάκια για να τα πάρουν μαζί τους. Έτσι καθαρίζουν με τον τρόπο τους το περιβάλλον και κάνουν ανακύκλωση, παίζοντας κι αυτά το δικό τους ρόλο στη φυσική τάξη και την προστασία της Γης.

4 A – κεφαλή B – θώρακας C – κοιλία 1. κεραία 2. οφθαλμίδιο 3. οφθαλμίδιο 4. σύνθετος οφθαλμός 5. εγκέφαλος 6. προθώρακας 7. αορτή 8. τραχείες 9. μεσοθώρακας 10. μεταθώρακας 11. α' ζευγάρι πτερύγων 12. β' ζευγάρι πτερύγων 13. μεσέντερο 14. καρδιά 15. ωοθήκη 16. ορθόν 17. έδρα 18. κόλπος 19. νευρικό σύστημα με γάγγλια 20. μαλπιγγιανά σωληνάρια 21. ταρσομερές 22. προταρσός 23. ταρσός 24. κνήμη 25. μηρός 26. τροχαντήρας 27. προσθέντερο 28. θωρακικό γάγγλιο 29. ισχίο 30. σιελογόνος αδένας 31. υποοισοφαγικό γάγγλιο 32. στοματικά εξαρτήματα

5

6 ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Τα σκουλήκια μπορεί να είναι αηδιαστικά, αλλά, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, η διατροφή μας εξαρτάται απ' αυτά. Γιατί; Μα γιατί, τρυπώντας και τρώγοντας το χώμα, το κάνουν εύφορο και κατάλληλο για τις καλλιέργειες. Σε μια έκταση όση ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο μπορείς να βρεις μέχρι δύο εκατομμύρια σκουλήκια. • Όμως και οι μέλισσες μας είναι απαραίτητες. Καθώς πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι και μαζεύουν γύρη (μπορούν να κάνουν μέχρι και επισκέψεις σε διάφορα λουλούδια, για να φτιάξουν μόλις μια κουταλιά του γλυκού μέλι!), μεταφέρουν αυτή τη γύρη και σε άλλα φυτά. Μ' αυτό τον τρόπο τα φυτά βγάζουν σπόρους και πολλαπλασιάζονται. Και μια και τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή μας, οφείλουμε στις μέλισσες πάρα πολλά!

7

8


Κατέβασμα ppt "Έντομα! Ουφ!... Σάμπως χρησιμεύουν σε τίποτα;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google