Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη. Πολύ κοινωνικά πουλιά. Ζουν σε αποικίες μέχρι και χιλιάδες, με σκοπό την αποφυγή της θήρευσης, τη μεγιστοποίηση της πρόσληψης τροφής και την αξιοποίηση των ανεπαρκών και λιγοστών θέσεων στις οποίες μπορούν να φωλιάσουν.

2 Συμπεριφορά-συνήθειες
Τα πρώτα φαμίνγκο ήταν τρομερά άγρια, οι άνθρωποι όμως κατάφεραν τελικά να τα εξημερώσουν εν μέρει. Αυτά τα ζώα έχουν σημειώσει μεγάλη εξέλιξη από την αρχή της δημιουργίας, έτσι, όπως είναι φυσικό η συμπεριφορά τους προς τον άνθρωπο έχει αλλάξει πάρα πολύ.

3 Ζευγάρωμα Και τα δύο φύλα συμβάλλουν στο κτίσιμο της φωλιάς για το αυγό τους, αλλά το θηλυκό είναι εκείνο που επιλέγει τη θέση για το κτίσιμο της φωλιάς στο λασπότοπο.

4 Μετά την εκκόλαψη Μετά από 7-12 μέρες, οι νεοσσοί αρχίζουν να εξερευνούν τον περίγυρό τους. Σχηματίζονται σταδιακά ομάδες νεοσσών, στις οποίες οι γονείς αφήνουν τα μικρά τους. Οι νεοσσοί που δεν ενσωματώνονται στις ομάδες αυτές διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από θηρευτές.

5 Από πού προέρχεται το Χρώμα του
Από πού προέρχεται το Χρώμα του Το ροζ χρώμα του προέρχεται από καροτινοειδή χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην τροφή του. Αυτές οι χρωστικές ουσίες διασπώνται από το συκώτι και κατανέμονται στα φτερά, στο δέρμα και στο κρόκο των αυγών τους.

6 Η προστασία τους Για να προστατευτούν ζούνε πολλά μαζί. Συνήθως γεννάνε ένα αυγό και το κλωσάνε μέρες. Οι γονείς ταΐζουν και οι δύο τα παιδιά τους και τα μικρά σε 7-10 μέρες είναι περίπου έτοιμα να πάρουν μόνα τους την τροφή τους. Πολλές φορές τα Φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι και το άλλο το έχουν «τυλιγμένο» κάτω από το στόμα τους. Το κάνουν αυτό για να είναι το πόδι τους ζεστό και να διατηρείται και στο σώμα τους αυτή η ζέστη. Το ίδιο κάνουν και όταν υπάρχει πολύ ζέστη στο περιβάλλον.  

7 Η τροφή τους Το φαγητό τους το βρίσκουν συνήθως σε βάλτους. τρώνε σκουλήκια, ψαράκια και φύκια του βυθού. Χρησιμοποιούν το μεγάλο ράμφος τους για να πιάσουν μικροσκοπικές γαρίδες που υπάρχουν στο πάτο των ποταμών αναμιγμένες στη λάσπη. Η γεύση τους είναι πολύ αναπτυγμένη γι΄αυτό μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τη λάσπη απ' το φαγητό τους.

8 Εμφάνιση Τα φλαμίνγκο είναι πολύ εντυπωσιακά, ντελικάτα πουλιά, με ψηλή και λεπτοκαμωμένη κορμοστασιά του φτάνει τα 127 εκατοστά. Έχουν μακρύ λαιμό σε σχήμα σίγμα και πανύψηλα ροδόχρωμα πόδια. Τα ανήλικα πουλιά διαφέρουν στο ότι έχουν λίγο μαύρο χρώμα στις φτερούγες τους. Μήκος: cm

9 Φλαμίνγκο σε ομάδες Βίντεο στο youtube


Κατέβασμα ppt "Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google