Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεστ ρευστά. Φαρδύ - στενό 1)Συγκρίνετε τις πιέσεις σε δύο σημεία του πυθμένα των διπλανών δοχείων Α (στενό) και Β (φαρδύ) που περιέχουν νερό μέχρι το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεστ ρευστά. Φαρδύ - στενό 1)Συγκρίνετε τις πιέσεις σε δύο σημεία του πυθμένα των διπλανών δοχείων Α (στενό) και Β (φαρδύ) που περιέχουν νερό μέχρι το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεστ ρευστά

2 Φαρδύ - στενό 1)Συγκρίνετε τις πιέσεις σε δύο σημεία του πυθμένα των διπλανών δοχείων Α (στενό) και Β (φαρδύ) που περιέχουν νερό μέχρι το ίδιο ύψος Εφόσον έχουμε ίδιο βάθος η πίεση είναι ίδια, ανεξάρτητη από το σχήμα του δοχείου

3 Άνωση Αν τα σώματα α και β είναι έχουν ίσο όγκο και πλέουν σε νερό: Τότε εφόσον το Β εξέχει πιο πολύ ο όγκος του που είναι βυθισμένος στο νερό είναι μικρότερος, άρα είναι μικρότερο και το βάρος του εκτοπιζόμενου υγρού δηλαδή θα είναι μικρότερο και το βάρος του. Α=V βυθισμένος Χρ υγρό Xg άρα V βυθισμένος α Χρ νερό α > V βυθισμένος β Χ ρ νερό β Άρα και το βάρος του Α > βάρος του Β Τα σώματα α και β έχουν ίδιο σχήμα και όγκο και πλέουν σε νερό. i) Συγκρίνετε τις ανώσεις που δέχονται τα σώματα α και β, καθώς και τα βάρη των σωμάτων στο παρακάτω σχήμα.

4 Άνωση Αν τα σώματα α και β είναι απολύτως όμοια και πλέουν σε νερό το β και σε οινόπνευμα το α (πυκνότητα νερού =1, πυκνότητα οινοπνεύματος 0,79) συγκρίνετε τις ανώσεις που δέχονταιτα σώματα α και β, καθώς και τα βάρη των σωμάτων στο παρακάτω σχήμα. Αν είναι απολύτως όμοια έχουν και ίσο βάρος. Εφόσον επιπλέουν έχουν Α =Βάρος Α=V βυθισμένος Χρ υγρό Xg άρα V βυθισμένος α Χρ υγρό α = V βυθισμένος β Χ ρ υγρό β Γι’ αυτό και στο οινόπνευμα επειδή ρ υγρό α < ρ υγρό β V βυθισμένος α > V βυθισμένος β

5 Αρχή Πασκάλ )Το διπλανό δοχείο περιέχει νερό και τα μανόμετρα Μ 1, Μ 2 και Μ 3 δείχνουν αντίστοιχα τιμές 2, 4 και 8 μονάδεςπίεσης. Πως εξηγείτε την αύξηση της πίεσης των τριών μανομέτρων

6 Αρχή Πασκάλ Αν πιέσω τη σύριγγα Σ προκαλώ μια πρόσθετη πίεση με αποτέλεσμα τα μανόμετρο Μ 2 να δείξει 6 μονάδες πίεσης. Πόσο θα δείξωουν τα άλλα μανόμετρα; Επιλέξετε την απάντηση που θεωρείτε σωστή και αιτιολογείστε την Η αλλαγή της πίεσης ήταν 2, άρα και τα άλλα μανόμετρα θα αλλάξουν κατά 2: Μ 1 =2+2=4, Μ3=8+2=10

7 Πίεση και βάθος Συγκρίνετε τις πιέσεις που επικρατούν σε ένα σημείο της πλάτης των δύο δυτών Α και Β του παρακάτω σχήματος, που βρίσκονταιστο ίδιο βάθος. Αιτιολογείστε την απάντησή σας. Αφού βρίσκονται στο ίδιο βάθος θα υπάρχει η ίδια πίεση και για τους δύο δύτες.

8 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Αν θυμηθούμε τα επιφανειακά φαινόμενα, ο δίσκος έχει δυνάμεις συνοχής (μοριακές δυνάμεις) με τα μόρια του νερού, άρα προσπαθώντας να τραβήξω τον δίσκο θα έλκεται από τα μόρια του νερού και θα τεντώσει το ελατήριο Το ελατήριο του σχήματος όταν είναι κρεμασμένο στον αέρα έχει το πρώτο σχήμα (Α) Καθώς τραβάμε το ελατήριο με την πλάκα, την στιγμή που θα ξεκολάει από το νερό θα:


Κατέβασμα ppt "Τεστ ρευστά. Φαρδύ - στενό 1)Συγκρίνετε τις πιέσεις σε δύο σημεία του πυθμένα των διπλανών δοχείων Α (στενό) και Β (φαρδύ) που περιέχουν νερό μέχρι το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google