Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η οικογενειακή φωτογραφία αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές και καταδεικνύει την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση, χρησιμοποιώντας την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η οικογενειακή φωτογραφία αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές και καταδεικνύει την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση, χρησιμοποιώντας την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η οικογενειακή φωτογραφία αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές και καταδεικνύει την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση, χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τεχνολογία της κάθε εποχής.

3  Θα αναλύσουμε τις οικογενειακές φωτογραφίες στην παλαιότερη αλλά και στη σύγχρονη εποχή  Θα συγκρίνουμε την παλιά με την σύγχρονη φωτογραφία

4  Οι φωτογραφίες ήταν μία σπάνια αποτύπωση της οικογένειας.  Η σπανιότητά τους οφειλόταν τόσο στο μεγάλο κόστος, όσο και στο γεγονός ότι τις έβγαζαν επαγγελματίες φωτογράφοι.  Οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις έβγαζαν μία όλοι μαζί.

5  Διακρίνουμε την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική τάξη από τις ενδυμασίες.

6  Οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες και οι εικονιζόμενοι σε αυτές ήταν στημένοι και δεν χαμογελούσαν στον φακό. Όταν καλούσαν τον φωτογράφο να τους τραβήξει μια φωτογραφία, ντυνόντουσαν με τα καλά τους ρούχα και παπούτσια και μαζεύονταν όλη η οικογένεια μαζί.

7  Υπήρχε ιεραρχία στον τρόπο που καθόντουσαν τα πρόσωπα.  Λόγω των αντιλήψεων και των στερεοτύπων της εποχής, ο άντρας ήταν πάντα καθιστός, ενώ η γυναίκα, που βρισκόταν σε υποδιαίστερη θέση, στεκόταν πάντα όρθια.  Αν όχι ο άντρας, τότε το σημαντικότερο ή το τιμώμενο πρόσωπο της οικογένειας καθόταν στην μέση.

8  Καθώς περνούσαν τα χρόνια η φωτογραφία εξελί χθηκε ραγδαία μέσα στις δεκαετίες.  Σήμερα καθένας βγάζει μόνος του τις φωτογραφίες του την ώρα και την στιγμή που επιθυμεί εκείνος.  Οι φωτογραφίες είναι πλέον έγχρωμες και οι φωτογραφικές μηχανές είναι μικρές, ελαφριές, με πολύ προσιτή τιμή για το κοινό.

9  Όλοι πλέον έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν μία φωτογραφική μηχανή που μπορούν να την χρησιμοποιούν στις προσωπικές στιγμές τους. Από το ’80 μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Γι’ αυτό το λόγο το επάγγελμα του πλανόδιου φωτογράφου έχει πλέον επαλειφθεί.

10 Στις μέρες μας οι άνθρωποι βγάζουν πολύ συχνά ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Έτσι έχει πια καταργηθεί η ιεραρχία των θέσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην χρειάζονται να στήνονται, όταν βγάζουν φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες τώρα είναι πιο αυθόρμητες και μπορούμε να τις βγάλουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

11  Οι σύγχρονες φωτογραφίες είναι αυθόρμητες σε αντίθεση με τις παλιές που είναι στημένες και τα πρόσωπα είναι συναισθηματικά συγκρατημένα.

12 ΟΟι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες πολύ πιο συχνά και έχουν τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές. Δεν περιμένουν να περάσει ο πλανόδιος φωτογράφος πια, καθώς το επάγγελμα έχει εκλείψει.

13  Σήμερα οι άνθρωποι που βγάζουν φωτογραφίες δεν φορούν απαραίτητα τα καλά τους ρούχα, όπως συνήθιζαν κάποτε. Τώρα όλες οι κοινωνικ έ ς τάξεις, βγάζουν πολύ συχνά φωτογραφίες ανεξάρτητα με το εισόδημα τους.

14 Στις σύγχρονες φωτογραφίες δεν υπάρχει πλέον η νοοτροπία ότι οι άντρες είναι πάντα καθιστοί και οι γυναίκες βρίσκονται σε υποδιέστερη θέση. Έχει καταργηθεί πια η συγκεκριμένη ιεραρχία.

15 Project: Φωτογραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πλεύρη Μαρία  Κεραμάρη Κωνσταντίνα  Λεντζάκη Φανή-Νικολέτα  Μηλαδοπούλου Εύα  Πάλλα Βάσω  Ρεφούλια Λουκία Σχολικό έτος 2011-2012 1 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


Κατέβασμα ppt "Η οικογενειακή φωτογραφία αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές και καταδεικνύει την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση, χρησιμοποιώντας την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google