Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων, για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται και ως ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ).

2 Διαδίκτυο και Επικοινωνία Δημιουργεί εικονικούς "χώρους", εικονικές "κοινότητες"(social networking sites), όπως το Facebook, msn, twitter, Skype. Η επικοινωνία είναι άμεση και αμφίδρομη. Οι χρήστες του διαδικτύου εκφράζονται και ανταλλάσσουν απόψεις. Αποκτούν την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη. Έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα "χώρο" και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Θεωρείται, επομένως, ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας. Όμως ο χρήστης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς μπορεί να έρθει σε επαφή με χρήστες του διαδικτύου αμφιβόλου ψυχικής σταθερότητας και να επηρεαστεί από ακραίες συμπεριφορές (π.χ Σατανισμός, Φασισμός κλπ).

3 Ηλεκτρονικό Εμπόριο electronic commerce Ηλεκτρονικό Εμπόριο electronic commerce Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η αγοραπωλησία προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Internet. Kαλύπτει πολλές από τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. TΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΗ TΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΗ i)Πιστωτική κάρτα ii)κινητό τηλέφωνο, iii)PayPal, iv) Paysafe, v)κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Το προϊόν είναι στην κατοχή του μετά από 1- 15 μέρες περίπου.

4 Πληροφορίες στο διαδίκτυο Το Διαδίκτυο, έχει δημιουργήσει μία τεράστια πηγή γνώσεων και πληροφοριών. Ο έντυπος τύπος έχει αντικατασταθεί από τον ηλεκτρονικό, καθώς αποτελεί οικονομική λύση. Λόγω του τεράστιου όγκου πληροφοριών δημιουργήθηκαν κάποιες ειδικές σελίδες που λέγονται Search Engines. Η πιο γνωστή σελίδα είναι η Google. Ωστόσο Σε αντίθεση με μια εγκυκλοπαίδεια το διαδίκτυο συχνά φαίνεται να είναι χαοτικό και ανοργάνωτο με περιεχόμενο που συχνά δεν προέρχεται από έγκυρες πηγές. Περιέχει άχρηστο υλικό που δεν χρειαζόμαστε ούτε και επιθυμούμε. Κατακλύζεται από βίαιο και προκλητικό περιεχόμενο. (βίαια διαδικτυακά παιχνίδια. πορνογραφικό υλικό κ.λ.π).

5 Διαδικτυακά παιχνίδια Τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν ένα μέσο διασκέδασης το οποίο έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα άκρως διασκεδαστικό και παράλληλα μέσο κοινωνικοποίησης. Μπορεί όμως αν δεν χρησιμοποιηθεί συνετά να αποτελέσει αντικείμενο εθισμού δηλαδή, να αποτελεί το μόνο τρόπο έκφρασης και διασκέδασης. Αντιμετώπιση του εθισμού Περιορισμός της χρήσης του Διαδικτύου. Προσπάθεια από τους χρήστες να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες που εξασκούν σώμα και πνεύμα. Ο υπολογιστής είναι καλό να βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο στο σπίτι για να ελέγχεται η χρήση του από τους διάφορους χρήστες.

6 Προσωπικά δεδομένα και διαδίκτυο Πρέπει να παραμένουμε εντελώς ‘’ανώνυμοι’’, να μην υπάρχει κάποιος που ξέρει τα πάντα για τη ζωή μας ή είναι σε θέση να παρακολουθεί όλες μας τις δραστηριότητες έτσι διατηρούμε και τον έλεγχο της ιδιωτικής μας ζωής. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Είναι σημαντικό να διαβάσεις την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προσοχή επίσης στα >. Χρησιμοποίησε διαφορετικά συνθηματικά στους λογαριασμούς σου (π.χ. E-mail, Facebook, Twitter). Χρησιμοποίησε ασφαλείς ιστοσελίδες, στις οποίες φαίνονται καθαρά τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας από την οποία αγοράζεις. Χρησιμοποίησε προγράμματα τείχους ασφαλείας (firewall) και προστασίας από ιούς (antivirus). Θυμήσου να αποσυνδέεσαι από τις ιστοσελίδες, στις οποίες έχεις εισέλθει/συνδεθεί με χρήση συνθηματικών.

7 Η γνώση θεμελιωδών κανόνων ασφαλείας και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης είναι καθοριστικοί παράγοντες στην προστασία μας από κάθε είδους κινδύνους στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις άπειρες δυνατότητες πληροφόρησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που μας παρέχονται.

8 Γι’ αυτό … Εκπαιδευτείτε στους κανόνες ορθής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου! Προστατέψτε την ιδιωτική σας ζωή! Μάθετε στα παιδιά πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο! Ζητήστε βοήθεια από… το ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τις ειδικές γραμμές στήριξης.

9 Η εργασία εκπονήθηκε από τις μαθήτριες: Παπαγεωργίου Ειρήνη Σταυρούλα Α5 Σαπουντζή Ξανθίππη Α5 Πετροπούλου Ζωή Α5

10 Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας … Σίγουρα τώρα όλοι μας καταλάβαμε ότι, όσο ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να εκφράζεται να μαθαίνει και να επικοινωνεί, θα αναζητεί και θα επινοεί πάντοτε νέους τρόπους…


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google