Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Κινηματογράφος : η εξέλιξη στο χρόνο”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Κινηματογράφος : η εξέλιξη στο χρόνο”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Κινηματογράφος : η εξέλιξη στο χρόνο”
ΟΜΑΔΑ 1 Ιστορία Κινηματογράφου ΟΜΑΔΑ 2 Παγκόσμιος Κινηματογράφος Τσαουσάι Τζούλιο Καραπαναγιώτης Αντρέας Λικάι Μάριος Κατερίνα Τσάκα Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος Δημήτρης Κατσαούνης Παναγιώτης Καραγιώργος ΟΜΑΔΑ 3 Ελληνικός Κινηματογράφος ΟΜΑΔΑ 4 Η εξέλιξη του Κινηματογράφου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ ΤΣΕΜΑΛΙ ΖΥΜΠΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΕΚΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Υπεύθυνος καθηγητής : ΒΑΪΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ :

2 Κινηματογράφος Το 1877 δώδεκα μηχανές στήθηκαν από τον Έντγουιν Μόιμπριτζ για να επαληθευτεί ότι σε κάποια χρονική στιγμή και τα τέσσερα πόδια του αλόγου βρίσκονται στον αέρα.Η συνεχόμενη προβολή αυτών των φωτογραφιών δημιούργησε τη πρώτη αίσθηση κίνησης. Το 1888 το πρώτο φιλμ από τον Λουίς Έιμ Αυγουστίνο στη Μ. Βρετανία – «μια μέρα στον κήπο»

3 Κινηματογράφος 1888 : Ο Tόμας Έντισον μαζί με τον Ουίλιαμ Ντίξον αναπτύσουν δυο σπουδαίες μηχανές: τον κινηματογράφο και το κινητοσκόπιο. 1890 : Οι Αφοι Λιμιέρ δημιουργούν την πρώτη κινηματογραφική μηχανή λήψης και προβολής όνομα «Κινηματογράφος». 1895 : Στις 28 Δεκεμβρίου, οι αδελφοί Λιμιέρ έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή στο Παρίσι την ταινία «Η έξοδος των εργατών από το προαύλιο του εργοστασίου».

4 Κινηματογράφος 1902 : Δημιουργείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ταξίδι στη σελήνη» 1911 : Η εταιρία Nestor εγκαινιάζει το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο στο Hollywood .

5 Κινηματογράφος 1922 : Ιδρύεται η Walt Disney Pictures που θα γίνει ο κολοσσός παραγωγής κινουμένων σχεδίων έως και σήμερα. 1927 : Δημιουργείται η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία από το 1929 απονείμει τα βραβεία ΟΣΚΑΡ Στην Αμερική είναι η περίοδος που ακμάζουν τα γουέστερν, τα μιούζικαλ και οι γκαγκστερικές ταινίες.

6 Κινηματογράφος Έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ο κινηματογράφος παρέμενε χωρίς ήχο και συχνά οι προβολές ταινιών συνοδεύονταν από ζωντανή μουσική Κύριος εκπρόσωπος φυσικά ο Τσάρλι Τσάπλιν, γνωστός ως Σαρλό. Μαζί του και οι Λώρελ και Χάρυ ή αν προτιμάτε Χοντρός και Λιγνός. Το 1927 είναι η χρονιά που η Warner Brothers κυκλοφόρησε την ταινία μεγάλου μήκους «The Jazz Singer», η οποία υπήρξε η πρώτη που περιείχε διαλόγους.

7 Κινηματογράφος : Η χρυσή εποχή του Ασιατικού κινηματογράφου με κορυφαία μορφή τον σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα : Γυρίζεται ο «πολίτης Κέιν» του Όρσον Ουέλς συγκαταλέγεται πια στις 10 κορυφαίες ταινίες παγκοσμίως. Παράλληλα, το 1945, η Τσινετσιτά γνωρίζει μεγάλη ακμή κι ο Ιταλικός κινηματογράφος με τους Φελίνι, Μπενίνι, Σοφία Λώρεν, Μαστρογιάννι και άλλους γνωρίζει στιγμές μεγάλης δόξας. Τη δεκαετία του ’50 ο θρίαμβος των 11 ΟΣΚΑΡ «Μπεν Χούρ» γυρίζεται εκεί.

8 Κινηματογράφος Μετά την ανακάλυψη του έγχρωμου φιλμ της KODAK με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να επικρατήσει πια ο έγχρωμος κινηματογράφος στις αρχές της δεκαετίας του ‘ : Ακόμα και στην Αμερική, η στροφή είναι εμφανής. Ζυλ Ντασσέν, Κόπολα, Σκορτσέζε, Σπίλμπεργκ θέτουν σε αμφισβήτηση την αρμονία του αμερικάνικου τρόπου ζωής. Παράλληλα ο Τζων Κασσαβέτης εισάγει τον underground κινηματογράφο που θα ανθίσει όλη τη δεκαετία του ‘60.

9 Κινηματογράφος Δεκαετία 70 : Οι ταινίες του Μπρους Λη απογειώνουν τον Ιαπωνικό κινηματογράφο και ο ίδιος ο Λη γίνεται σύμβολο μέχρι και τις μέρες μας. Στην Ευρώπη, οι δημιουργοί επικεντρώνονται σε ηθικά, μεταφυσικά θέματα του ανθρώπου Δεκαετία 80 – 90 : Οι εθνικές κινηματογραφίες διαλύονται, η τηλεόραση έχει ήδη κυριαρχήσει, το Hollywood δημιουργεί πανάκριβες παραγωγές για να τραβήξει το κοινό.

10 Ελληνικός Κινηματογράφος
Η ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου αρχίζει το 1906 με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες κι ένα φιλμ που γυρίστηκε από τον Γάλλο Λεόνς. Το 1917 παίζεται στους αθηναϊκούς κινηματογράφους η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Γκόλφω» Η επανάσταση του ‘21, οι βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρασιατική καταστροφή και πολλά μελοδράματα είναι η θεματολογία των ελληνι- κών ταινιών της περιόδου μέχρι τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Το 1939 Ο Φ.Φίνος ιδρύει τη «Φίνος Φίλμ»

11 Ελληνικός Κινηματογράφος
Η δεκαετία του ’50 Αρχίζει η ακμή του Ελληνικού κινηματογράφου μέχρι να φτάσουμε στη δεκαετία του ‘60 που θα φτάσει στο απώγειό του. Ταινίες όπως «η κάλπικη λίρα», «οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Στέλλα», «της κακομοίρας» είναι ένα δείγμα από τις παραγωγές της δεκαετίας.

12 Ελληνικός Κινηματογράφος
Η δεκαετία του ’60 Θεωρούμε ότι θα αδικηθούν πολλές ταινίες σε τόσο μικρό χώρο … απλά παραθέτουμε το παρακάτω κολάζ και μερικά ονόματα κι αφήνουμε τη φαντασία ελεύθερη να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στη καλύτερη δεκαετία του Ελληνικού κινηματογράφου. Άλλωστε όπως θα δούμε σε λίγο, η ομάδα μας τίμησε αυτή τη χρυσή περίοδο αναβιώνοντας μερικές σκηνές της …. Χατζηχρήστος Γκιωνάκης Σταυρίδης Βασιλειάδου Βουγιουκλάκη Παπαμιχαήλ Αλεξανδράκης Τζένη Καρέζη Κωνσταντάρας Παπαγιαννόπουλος και πολλοί πολλοί πολλοί άλλοι ……

13 Ελληνικός Κινηματογράφος
Δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα Η παρακμή άρχισε στα χρόνια της δικτατορίας και συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του ‘80 όπου κι άρχισε σιγά-σιγά μια νέα περίοδος. Η παρουσία του Θόδωρου Αγγελόπουλου , όσο και του Παντελή Βούλγαρη αλλά κι άλλων, είναι καταλυτική στην ποιοτική ανάκαμψη του ελληνικού κινηματογράφου, όπως και ταινίες όπως η «Πολίτικη κουζίνα».

14 Κινηματογράφος – η εξέλιξη
Η τεχνολογία έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του κινηματογράφου. Η τέχνη του Animation,εξελίχθηκε σε τρισδιάστατη μορφή. Έτσι, σήμερα γίνεται αναπαράσταση ανθρώπινων χαρακτήρων με άκρως ρεαλιστικό τρόπο. Τα εφέ υπάρχουν ακόμα και στις αρχαίες παραστάσεις, ενώ στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κυρίως σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και καθιερώθηκαν πια σε πάρα πολλές παραγωγές. Ο ψηφιακός κινηματογράφος είναι το επιστέγασμα της χρήσης της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα τέλεια εικόνα και ήχο, δυνατότητα προγραμματισμού από πλευράς του θεατή και τη δυνατότητα 3D παρακολούθησης των ταινιών. Οι τρισδιάστατες ταινίες είναι ακόμα μια εξέλιξη της τεχνολογίας. Ποια ήταν η πρώτη τρισδιάστατη ταινία όμως; Για τους περισσότερους η πρώτη σκέψη είναι το «Αvatar» του James Cameron. Άλλοι πάλι θα σκεφτούν το περίφημο «Jaws» του Και οι δύο ταινίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχαν μεγάλη επιτυχία, αλλά μάλλον κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι η πρώτη 3D ταινία ήταν το «The Power of Love» παραγωγής 1922 !!!

15

16 Δημιουργώντας Κινηματογράφο
Τελειώνοντας, σας παρουσιάζουμε τη «βελτίωση» !!!! μερικών σκηνών του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου από την ομάδα μας. Νέοι ηθοποιοί μεγαλουργούν σε ορισμένες χαρακτηριστικές σκηνές του κινηματογράφου και δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, δύσκολο να ξεπεραστεί πια … !!!! Οι ατάκες και οι σκηνές που «βελτιώσαμε» είναι οι εξής : This is Sparta !!!! Μανούλααααα !!!! (Θανάσης Βέγγος) Βασιλείου εδώ !!!! (Τζένη Καρέζη) Που βόσκεις βρε ;;;;;; (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) Σόδομα και Γόμορα !!!! (Σαπφώ Νοταρά) Στο τέλος, παρουσιάζουμε και τις πραγματικές σκηνές «Ξέρεις από βέσπα» και τον «μπακαλόγατο» για να συγκρίνετε πόσο πιο καλοί ήμασταν !!!!!!!!!! Ας τους παρακολουθήσουμε :

17

18 Τον Μάιο πάλι μαζί σας μόνο με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ !!! τ
Κινηματογράφος Τον Μάιο πάλι μαζί σας μόνο με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ !!! τ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Κινηματογράφος : η εξέλιξη στο χρόνο”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google