Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures http:/eures.europa.eu @EURESjob ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ02 Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2 H συνέντευξη είναι μεθοδολογικό «εργαλείο» συλλογής πληροφοριών για τον εξεταζόμενο.

3 Για τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να έχει υπόψη του ορισμένες αρχές και να γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία της. Σε γενικές γραμμές είναι δυνατό να διακρίνουμε όλη την απαιτούμενη εργασία για τη διεξαγωγή της συνέντευξης στις εξής φάσεις: Σε γενικές γραμμές είναι δυνατό να διακρίνουμε όλη την απαιτούμενη εργασία για τη διεξαγωγή της συνέντευξης στις εξής φάσεις: α.Φάση της προετοιμασίας. α.Φάση της προετοιμασίας. β.Φάση της διεξαγωγής της συνέντευξης. β.Φάση της διεξαγωγής της συνέντευξης. γ.Φάση της αξιολόγησης. γ.Φάση της αξιολόγησης.

4 Η προετοιμασία είναι η λέξη-κλειδί. «Οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να είναι καθοριστικές. Αυτό που λέμε, με τον τρόπο που το λέμε, πώς καθόμαστε, πώς συμπεριφερόμαστε. Η συμβουλή μου μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις:ειλικρίνεια και αυθεντικότητα». Andre Atalaia Samouco, σύμβουλος του Eures στην Πορτογαλία.

5 Τα πέντε Π(The five “P’s”) Σύμφωνα με μία παλιά ρήση «Proper Planning Prevents Poor Performance»(H πλήρης προετοιμασία προλαμβάνει τη πτωχή παρουσίαση). Σύμφωνα με μία παλιά ρήση «Proper Planning Prevents Poor Performance»(H πλήρης προετοιμασία προλαμβάνει τη πτωχή παρουσίαση). Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη είναι να μπείτε στη θέση του εργοδότη. Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη είναι να μπείτε στη θέση του εργοδότη.

6 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Κάνετε την έρευνά σας.Προετοιμαστείτε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την επιχείρηση, την εταιρία, τον οργανισμό ή τη βιομηχανία, όπου έχετε καταθέσει το προσωπικό σας Europass CV. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, δείτε αποκόμματα Τύπου και αναζητήστε πληροφορίες. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, δείτε αποκόμματα Τύπου και αναζητήστε πληροφορίες. Αν κάνατε αίτηση για έναν εμπορικό ρόλο, είναι σημαντικό να έχετε κάποιες βασικές ιδέες για την αγορά και τις αλλαγές που διέρχεται η τελευταία. Αν κάνατε αίτηση για έναν εμπορικό ρόλο, είναι σημαντικό να έχετε κάποιες βασικές ιδέες για την αγορά και τις αλλαγές που διέρχεται η τελευταία. Κάνετε πρακτική των απαντήσεών σας σε πιθανές ερωτήσεις με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας (φωναχτά, αν είναι δυνατόν). Κάνετε πρακτική των απαντήσεών σας σε πιθανές ερωτήσεις με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας (φωναχτά, αν είναι δυνατόν).

7 Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Μιλάτε αργά. Θα σας βοηθήσει να αποβάλετε την ταραχή σας και να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση. Μιλάτε καθαρά και στον ίδιο τόνο με εκείνον του εξεταστή Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Μιλάτε αργά. Θα σας βοηθήσει να αποβάλετε την ταραχή σας και να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση. Μιλάτε καθαρά και στον ίδιο τόνο με εκείνον του εξεταστή Η συνέντευξη είναι αμφίδρομη διαδικασία. Οι ερωτήσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις απαντήσεις. Το φυλλάδιο (booklet) παρέχει λεπτομερείς συμβουλές για συνεντεύξεις σε κάθε μία από τις χώρες του δικτύου EURES. Η συνέντευξη είναι αμφίδρομη διαδικασία. Οι ερωτήσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις απαντήσεις. Το φυλλάδιο (booklet) παρέχει λεπτομερείς συμβουλές για συνεντεύξεις σε κάθε μία από τις χώρες του δικτύου EURES.

8 Θυμηθείτε να αναδείξετε την προσωπικότητά σας, αντί να απαντάτε μηχανικά στις ερωτήσεις. Θυμηθείτε να αναδείξετε την προσωπικότητά σας, αντί να απαντάτε μηχανικά στις ερωτήσεις. Εξηγείστε συγκεκριμένα για ποιους λόγους θεωρείτε ότι είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση και προσπαθείστε να δείξετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν απαντάτε στις ερωτήσεις, προκειμένου να δώσετε καλή πρώτη εντύπωση στον μελλοντικό εργοδότη. Δώστε εύστοχες απαντήσεις. Εξηγείστε συγκεκριμένα για ποιους λόγους θεωρείτε ότι είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση και προσπαθείστε να δείξετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν απαντάτε στις ερωτήσεις, προκειμένου να δώσετε καλή πρώτη εντύπωση στον μελλοντικό εργοδότη. Δώστε εύστοχες απαντήσεις.

9 Εξίσου σημαντικό είναι να κλείσετε δυναμικά τη συνέντευξη. Αντί να σιωπήσετε στο τέλος, αφήστε μία αξιόλογη τελευταία εντύπωση. Μπορείτε να θέσετε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση και την εταιρία. Εξίσου σημαντικό είναι να κλείσετε δυναμικά τη συνέντευξη. Αντί να σιωπήσετε στο τέλος, αφήστε μία αξιόλογη τελευταία εντύπωση. Μπορείτε να θέσετε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση και την εταιρία. Ο εργοδότης θέλει να πειστεί ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση και την εταιρία και ότι έχετε ενημερωθεί κατάλληλα. Ο εργοδότης θέλει να πειστεί ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση και την εταιρία και ότι έχετε ενημερωθεί κατάλληλα.

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google