Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

2 Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα γιατί πέθανε στην Κων/πολη το 1819. Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα γιατί πέθανε στην Κων/πολη το 1819. 1814 –Οδησσό της Ρωσίας Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους:

3 Εμμανουήλ Ξάνθος Εμμανουήλ Ξάνθος Πάτμο 1772 Ταξίδεψε στην Τεργέστη.Το 1810 πήγε στην Οδησσό Το 1813 άρχισε να κάνει εμπορικά ταξίδια. Ταξίδεψε στην Τεργέστη.Το 1810 πήγε στην Οδησσό Το 1813 άρχισε να κάνει εμπορικά ταξίδια.

4 1814 –Οδησσό της Ρωσίας Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους : Αθανάσιο Τσακάλωφ Αθανάσιο Τσακάλωφ Ιωάννινα 1790 Στο Παρίσι ίδρυσε το «Ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο» Σκότωσε τον Νικόλαο Γαλάτη στη Μάνη, μέλος της Φιλικής Εταιρείας που είχε προδοτικές τάσεις. Πέθανε το 1851 στη Μόσχα.

5 Στόχος: Η απελευθέρωση Οργάνωση και μύηση των Ελλήνων μυστικά της Φιλικής Εταιρείας Οργάνωση και μύηση των Ελλήνων μυστικά της Φιλικής Εταιρείας Η μύηση έπαιρνε την μορφή της ιεροτελεστίας Η μύηση έπαιρνε την μορφή της ιεροτελεστίας Δίνονταν όρκος ότι θα κρατηθεί το μυστικό της Εταιρείας Δίνονταν όρκος ότι θα κρατηθεί το μυστικό της Εταιρείας Οι Φιλικοί επικοινωνούσαν μεταξύ τους με συνθηματικές φράσεις, και με συνθηματικό αλφάβητο Οι Φιλικοί επικοινωνούσαν μεταξύ τους με συνθηματικές φράσεις, και με συνθηματικό αλφάβητο

6 Οι Φιλικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από τη Φιλική Εταιρεία υπάρχει μία μεγάλη δύναμη. Οι πρώτοι που μυούνται στη Φιλική Εταιρεία είναι οι κλέφτες. Ακολουθούν οι έμποροι και οι κληρικοί. Οι πρώτοι που μυούνται στη Φιλική Εταιρεία είναι οι κλέφτες. Ακολουθούν οι έμποροι και οι κληρικοί.

7 Μεταφέρεται η έδρα της Εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη. Απευθύνονται στον Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς αναζητούν τον αρχηγό της Εταιρείας. Απευθύνονται στον Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς αναζητούν τον αρχηγό της Εταιρείας. Ο Καποδίστριας αρνείται. Ο Καποδίστριας αρνείται.

8 Στη συνέχεια απευθύνονται στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που αναλαμβάνει την αρχηγία. Στη συνέχεια απευθύνονται στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που αναλαμβάνει την αρχηγία.


Κατέβασμα ppt "Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google