Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με το ένα εγώ οργώνω, δηλαδή σκάβω τη γη Με το δύο τώρα σπέρνω, ρίχνω σπόρους στη στιγμή. Με το τρία θα θερίσω και τα στάχυα τα ψηλά όλα κάτω θα τα ρίξω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με το ένα εγώ οργώνω, δηλαδή σκάβω τη γη Με το δύο τώρα σπέρνω, ρίχνω σπόρους στη στιγμή. Με το τρία θα θερίσω και τα στάχυα τα ψηλά όλα κάτω θα τα ρίξω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Με το ένα εγώ οργώνω, δηλαδή σκάβω τη γη Με το δύο τώρα σπέρνω, ρίχνω σπόρους στη στιγμή. Με το τρία θα θερίσω και τα στάχυα τα ψηλά όλα κάτω θα τα ρίξω. Με το τέσσερα αλωνίζω και τα στάχυα συγυρίζω. Με το πέντε τα λιχνίζω και τα σπόρια ξεχρίζω. Με το έξι θα αλέσω. Τα σποράκια θα πατήσω στην μυλόπετρα καλά, για να πάρω το αλευράκι να γεμίσω τα σακιά. Με το εφτά το αλευράκι το ζυμώνω με νεράκι, με προζύμι κι αλατάκι, να γένει ένα φραντζολάκι. Με το οχτώ, ναι, θα το ψήσω. Το φραντζολάκι θα φουρνίσω. κει στο παραγώνι Με το εννιά το φούρνο μου θα ανοίξω, δηλαδή θα ξεφουρνίσω.γύρω στη φωτιά. Με το δέκα, εμπρός, περάστε, το μυρωδάτο μου ψωμί να δοκιμάστε!

3 ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΣΕΡΝΑΝ ΒΟΔΙΑ Ή ΑΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ Η ΓΗ ΑΦΡΑΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗ ΣΠΟΡΑ

4

5

6

7

8

9

10

11 1 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Κείμενα Νεοελληνικής λογοτεχνίας Ε.Μπίσα Συμμετείχαν: Μιχαήλ Κοκόλης Νίκος Κρανάς Διαμάντης Κουκουλάρης


Κατέβασμα ppt "Με το ένα εγώ οργώνω, δηλαδή σκάβω τη γη Με το δύο τώρα σπέρνω, ρίχνω σπόρους στη στιγμή. Με το τρία θα θερίσω και τα στάχυα τα ψηλά όλα κάτω θα τα ρίξω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google