Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης

2 Μοσχάρι. Εικόνα από: http://cooklos.blogspot.gr/2008/06/blog-post_08.html

3 Σβέρκος ή ελιά 1. Είναι κατάλληλος για όλα τα μαγειρέματα και για κιμά. Είναι μαλακό κομμάτι. Εικόνα από: http://www.batzios.gr/elia-me-osto

4 Σπαλομπριζόλες 2. Είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο. Κυρίως προορίζονται για φαγητά της ώρας. Εικόνα από: http://www.igourmet.gr/350-gr.html

5 Καπάκι Προορίζεται για βραστά-μαγειρευτά ή για κιμά. Εικόνα από: http://www.stelmameat.gr/%CE%A0

6 Μπριζόλες κόντρα 3. Έχουν πολύ λίγο κόκαλο και συνήθως προορίζονται για φαγητά της ώρας. http://www.athinorama.gr/umami/market/articles/?id=2553

7 Φιλέτο 4. Είναι το πιο μαλακό κομμάτι πάνω στο μοσχάρι και μπορεί να γίνει ψητό στη σχάρα ή στο τηγάνι. http://www.floridis.com.gr/?page_id=199

8 Σπάλα 5. Περιλαμβάνει το χτένι, το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Είναι όλα μαλακά κομμάτια. Εικόνα από: http://www.proionta-naxou.gr/spala-mosxou.html

9 Στήθος 6. Είναι λιπαρό μέρος, άραγε νόστιμο. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4177

10 Λάππα 7. Συνήθως χρησιμοποιείται για την Παρασκευή κιμά. http://www.shopnsave.gr/main_list.php?cPath=298

11 Κιλότο 8. Είναι κατάλληλο για όλα τα μαγειρευτά, αλλά και για ψητό σχάρας. http://ekreopoleio.wordpress.com/products/beef/

12 Τρανς 9. Είναι άπαχο κομμάτι, κατάλληλο για σνίτσελ, κατσαρόλα και κιμά. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4170

13 Νούα 10. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι ιδανικό για μαγείρεμα στη κατσαρόλα (λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας). http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/1914/mosharisio-noya#.UwN8tWJ_upc

14 Στρόγγυλο 11. Μαλακό κομμάτι. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, έχει ωραία εμφάνιση. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4175

15 Ουρά 12. Κομμάτι άπαχο, θέλει καλό βράσιμο, μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Είναι καλό και για κιμά.

16 Κότσι - Ποντικός 13. Είναι στο μπροστινό και στο πίσω πόδι του μοσχαριού. Έχει πολύ ζελέ και είναι πολύ μαλακό. Κατάλληλο για πολλά φαγητά. http://www.a-farm.gr/?

17 Ποντίκι 13. Πολύ μαλακό κρέας. Κατάλληλο για ( βραστό, σούπες, κοκκινιστό, γιουβέτσι, κ.α). http://www.a-farm.gr/?product=%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9

18 Συκώτι http://www.kalaitzis-meat.gr/emporia-kreas/

19 Γλώσσα Η γλώσσα είναι όλο ψαχνό και έχει μαλακό κρέας. Γίνεται συνήθως βραστή και κοκκινιστή. http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/1909/mosharisia-glossa#.Uwt0l-N_vSw


Κατέβασμα ppt "Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google