Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης

2 Μοσχάρι. Εικόνα από:

3 Σβέρκος ή ελιά 1. Είναι κατάλληλος για όλα τα μαγειρέματα και για κιμά. Είναι μαλακό κομμάτι. Εικόνα από:

4 Σπαλομπριζόλες 2. Είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο. Κυρίως προορίζονται για φαγητά της ώρας. Εικόνα από:

5 Καπάκι Προορίζεται για βραστά-μαγειρευτά ή για κιμά. Εικόνα από:

6 Μπριζόλες κόντρα 3. Έχουν πολύ λίγο κόκαλο και συνήθως προορίζονται για φαγητά της ώρας.

7 Φιλέτο 4. Είναι το πιο μαλακό κομμάτι πάνω στο μοσχάρι και μπορεί να γίνει ψητό στη σχάρα ή στο τηγάνι.

8 Σπάλα 5. Περιλαμβάνει το χτένι, το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Είναι όλα μαλακά κομμάτια. Εικόνα από:

9 Στήθος 6. Είναι λιπαρό μέρος, άραγε νόστιμο.

10 Λάππα 7. Συνήθως χρησιμοποιείται για την Παρασκευή κιμά.

11 Κιλότο 8. Είναι κατάλληλο για όλα τα μαγειρευτά, αλλά και για ψητό σχάρας.

12 Τρανς 9. Είναι άπαχο κομμάτι, κατάλληλο για σνίτσελ, κατσαρόλα και κιμά.

13 Νούα 10. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι ιδανικό για μαγείρεμα στη κατσαρόλα (λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας).

14 Στρόγγυλο 11. Μαλακό κομμάτι. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, έχει ωραία εμφάνιση.

15 Ουρά 12. Κομμάτι άπαχο, θέλει καλό βράσιμο, μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Είναι καλό και για κιμά.

16 Κότσι - Ποντικός 13. Είναι στο μπροστινό και στο πίσω πόδι του μοσχαριού. Έχει πολύ ζελέ και είναι πολύ μαλακό. Κατάλληλο για πολλά φαγητά.

17 Ποντίκι 13. Πολύ μαλακό κρέας. Κατάλληλο για ( βραστό, σούπες, κοκκινιστό, γιουβέτσι, κ.α).

18 Συκώτι

19 Γλώσσα Η γλώσσα είναι όλο ψαχνό και έχει μαλακό κρέας. Γίνεται συνήθως βραστή και κοκκινιστή.


Κατέβασμα ppt "Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google