Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Υπό του φοιτητή Κωνσταντίνου Πατηνιώτη Υπό των Φοιτητριών Βάγια Τύρελη Σοφία Νανοπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Υπό του φοιτητή Κωνσταντίνου Πατηνιώτη Υπό των Φοιτητριών Βάγια Τύρελη Σοφία Νανοπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Υπό του φοιτητή Κωνσταντίνου Πατηνιώτη Υπό των Φοιτητριών Βάγια Τύρελη Σοφία Νανοπούλου

2 Το Πρόγραμμα RAMA Το RAMA (Remote Access to Museum Archives) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας που ανήκει στο RACE (Research and technologies development of advanced Communication in Europe). To RAMA συνέδεε τις βάσεις δεδομένων 7 ευρωπαϊκών μουσείων, ουσιαστικά μπαίνανε σε ένα δίκτυο διεθνούς μουσειακής πληροφορίας. Οι τελικοί στόχοι του προγράμματος ήταν να κάνουν τις συλλογές των μουσείων πιο προσιτές, να φέρουν περισσότερο κοινό στους μουσειακούς χώρους και να δημιουργήσουν περισσότερα εισοδήματα στον φορέα.

3 Εμπορική Εκμετάλλευση του RAMA Αρχικά η προσπάθειες για εκμετάλλευση αυτού του ενδιαφέροντος που δείχνει η αγορά, ως προς το πρόγραμμα, ήταν περιορισμένες. Την δεκαετία του ΄90 όμως με το Internet η τεχνολογία έγινε πιο ευρέως διαθέσιμη.

4 Τα Μουσεία RAMA Τα μουσεία RAMA επικεντρώθηκαν στην τεχνική μορφή του συστήματος. Η ομάδα του προγράμματος RAMA επιθυμώντας να διατηρηθεί η δουλειά της, δημιούργησε δύο νέους οργανισμούς.

5 Απαιτήσεις όσον αφορά το RAMA Αυτοεπεξηγηματικές λειτουργίες στην οθόνη. Όχι πολύπλοκα εγχειρίδια οδηγιών. Η αντικατάσταση των υπαρχόντων βάσεων δεδομένων συστημάτων δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητη Επιλογή μεταξύ δύο γλωσσών : τη γλώσσα του χρήστη και την αγγλική. Η πρόσβαση στη βάση δεδομένων του προγράμματος είναι ίδια για όλα τα μουσεία που συμμετέχουν στο σχέδιο. Οι χρήστες μπορεί και να προσδιορίζονται από κωδικό πρόσβασης.

6 Στόχοι του προγράμματος RAMA Ηλεκτρονική οργάνωση των αρχείων των Ευρωπαϊκών μουσείων Βασικές υπηρεσίες πρόσβασης σε αρχεία μουσείων δια μέσου τηλεπικοινωνιών Επιχείρησε να συνδέσει βάσεις δεδομένων ανομοιογενών περιβαλλόντων.

7 Δραστηριότητες της τηλε-έρευνας του RAMA Πρόσβαση σε καταγεγραμμένα δεδομένα για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο Την ικανότητα ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε μουσειακά αντικείμενα μέσω υπηρεσιών e-mail. Δυνατότητα σύγκρισης μουσειακών αντικειμένων Σταθερό περιβάλλον επικοινωνίας με τον χρήστη συμβατό με τα συστήματα των 7 συμμετεχόντων μουσείων

8 Χρήστες του σχεδίου RAMA Οι πιθανοί χρήστες είναι : οι ερευνητές οι δημοσιογράφοι οι μαθητές.

9 Τεχνική Προσέγγιση Ο πρώτος χρόνος επικεντρώθηκε στη συγκεκριμενοποίηση των απαιτήσεων και της τεχνολογικής αρχιτεκτονικής υποστηριγμένα από ένα αρχικό πρότυπο ISDN. Ο δεύτερος χρόνος αφιερώθηκε στην εκτέλεση του πρώτου “εθνικού” πιλότου στα τρία από τα επτά μουσεία και εξετάζοντας την αγορά RAMA. Ο τρίτος χρόνος θα αφιερωθεί στη διασύνδεση των επτά μουσείων. Ο τέταρτος χρόνος θα αναλωθεί για να συνδέσει περισσότερα μουσεία με το RAMA και τελικά να στήσει τον οργανισμό διεθνών μουσειακών πληροφοριών

10 MENHIR και Open Heritage To 1996 η εταιρία Museums on Line δημιούργησε το καινοτομικό σχέδιο MENHIR. Το πρόγραμμα ανοιχτής κληρονομιάς (Open Heritage) συνέδεε τριάντα μουσεία σε πέντε περιοχές της Ευρώπης με ένα ειδικό σύστημα.


Κατέβασμα ppt "Εργασία στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Υπό του φοιτητή Κωνσταντίνου Πατηνιώτη Υπό των Φοιτητριών Βάγια Τύρελη Σοφία Νανοπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google