Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Scratch Α. Μπάρδης, Σ. Ξενάκη, Γ. Τρικαλιώτη 2011-2012 “Σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού” Διδακτική ενότητα: Εξισώσεις κίνησης στη Φυσική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Scratch Α. Μπάρδης, Σ. Ξενάκη, Γ. Τρικαλιώτη 2011-2012 “Σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού” Διδακτική ενότητα: Εξισώσεις κίνησης στη Φυσική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Scratch Α. Μπάρδης, Σ. Ξενάκη, Γ. Τρικαλιώτη 2011-2012 “Σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού” Διδακτική ενότητα: Εξισώσεις κίνησης στη Φυσική

2 Εισαγωγή στο Scratch Ποιος το έφτιαξε; Το Scratch είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού, που αναπτύχθηκε από το ομώνυμο έργο στο MIT Media Lab. Τι είναι; Το Scratch διαθέτει γραφική γλώσσα προγραμματισμού με την οποία καθιστά πιο προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 8 ετών και άνω), τους εφήβους και άλλους αρχάριους προγραμματιστές.

3 Εισαγωγή στο Scratch Χαρακτηριστικά Η δομή του προγράμματος μπορεί να σχεδιαστεί όπως ένα παζλ με αποσπώμενα κομμάτια κώδικα που μπορούν να μετακινηθούν και προσαρμοστούν μαζί. Επιτρέπει στον χρήστη να μοιραστεί τις δημιουργίες του στο διαδίκτυο. Τι μπορώ να φτιάξω με το Scratch; Ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινούμενα σχέδια, αλληλεπιδρα- στικές ιστορίες κ.α.

4 Εισαγωγή στο Scratch Εκπαιδευτικά κίνητρα Για τους μαθητές εκτός από την παραγωγή εφαρμογών ως εκπαιδευτικό περιβάλλον, στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων, όπως είναι: η δημιουργική σκέψη, η σαφής επικοινωνία, η συστηματική ανάλυση, η αποδοτική συνεργασία και ο επαναληπτικό-προοδευτικός σχεδιασμός. Για τους εκπαιδευτικούς το Scratch είναι ένα βολικό εργαλείο παραγωγής ψηφιακού μαθησιακού υλικού.

5 Ας αρχίσουμε!  Για να ανοίξετε το Scratch κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο

6 Βασική Λειτουργία Τα σχέδια (προγράμματα) στο scratch αποτελούνται από αντικείμενα που λέγονται sprites. Μπορούμε να δώσουμε οδηγίες σε ένα sprite, να του πούμε να κινηθεί ή να παίξει μουσική ή να αλληλεπιδράσει με τα άλλα sprites. Για να πούμε σε ένα sprite τι να κάνει, εκτελούμε ένα script το οποίο κατασκευάζεται με την συνένωση πολλών εντολών που έχουν την μορφή blocks. Όταν κάνουμε διπλό κλικ στο script, τότε το Scratch τρέχει τον κώδικα από πάνω έως κάτω.

7 Αρχική σελίδα scratch

8 Scratch Interface Stage Sprite List Scripts area Blocks palette New sprite Buttons

9 Stage Διακοπή Γραμμή εργαλείων Πράσινη Σημαία

10 Scratch Interface Stage Sprite List New sprite Buttons

11 Sprite List-New Sprite Buttons

12 Scratch Interface Blocks palette

13 Blocks Palette

14 Scratch Interface Scripts area

15 Scripts Area Rotation Style Current Sprite Info

16 Υλοποίηση Παραδείγματα Απλή κίνηση ενός αντικειμένου Πρόσκρουση αντικειμένου σε εμπόδιο

17 Απλό παράδειγμα scratch

18

19

20 Παραλλαγή παραδείγματος scratch

21 2 η Παραλλαγή παραδείγματος scratch

22 Παραλλαγή παραδείγματος scratch

23

24 Απλό παράδειγμα scratch


Κατέβασμα ppt "Scratch Α. Μπάρδης, Σ. Ξενάκη, Γ. Τρικαλιώτη 2011-2012 “Σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού” Διδακτική ενότητα: Εξισώσεις κίνησης στη Φυσική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google