Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών
Θέμα εργασίας: Συσκευές εισόδου και εξόδου του υπολογιστή Παναγιώτης Κοτσίκας ΄Β Επαλ 2013/2014

2 Συσκευές εισόδου Μία συσκευή εισόδου είναι οποιαδήποτε περιφερειακή μονάδα μέσω της οποίας τα δεδομένα και τα προγράμματα εισάγονται από τον άνθρωπο στον Η/Υ. Πληκτρολόγιο Κάθε πλήκτρο που πατάμε στέλνει την πληροφορία στον Η/Υ για να εκτελέσει την εντολή. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB ή με ασύρματη σύνδεση USB. Ποντίκι Κάθε πλήκτρο που πατάμε στέλνει την πληροφορία στον Η/Υ για να εκτελέσει την εντολή. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB ή με ασύρματη σύνδεση USB.

3 Βιντεοκάμερα (Web-cam)
Σκάνερ Με τη συσκευή αυτή μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε μια εικόνα και να την εισαγάγουμε στην Κεντρική Μονάδα για αποθήκευση ή επεξεργασία. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB και καλώδιο Ethernet. Μικρόφωνο Με τη συσκευή αυτή μπορούμε να εισαγάγουμε ήχο στην Κεντρική Μονάδα. Το μικρόφωνο συνδέεται είτε απευθείας στην κάρτα ήχου είτε σε μια USB θύρα. Βιντεοκάμερα (Web-cam) Μία βιντεοκάμερα είναι μια κάμερα η οποία τροφοδοτεί τις εικόνες σε πραγματικό χρόνο σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB . Χειριστήρια παιχνιδιών (Joystick) Ένα χειριστήριο είναι μια συσκευή εισόδου που αποτελείται από έναν μοχλό που περιστρέφεται σε μια βάση. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB.

4 Συσκευές εξόδου Με τον όρο συσκευή εξόδου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εννοούμε τις διάφορες μονάδες που εξάγουν πληροφορία (δεδομένα) από τον υπολογιστή στον έξω κόσμο. Οθόνη Η οθόνη μάς βοηθάει να βλέπουμε την ανάδραση στις εντολές που δίνουμε στον υπολογιστή (με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι) και να τον ανατροφοδοτούμε με νέες εντολές. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο VGA, HDMI κ.α. Εκτυπωτής Είναι η συσκευή εξόδου που μας δίνει τις εργασίες μας εκτυπωμένες σε χαρτί. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB, Ethernet και Wi-FI.

5 Ηχεία Με αυτά ακούμε ήχους και μουσική από τον υπολογιστή, και μάλιστα με στερεοφωνική απόδοση. Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται μέσω της κάρτας ήχου και με Wi-Fi. Ακουστικά Τα ακουστικά είναι και αυτά συσκευή εξόδου και μας επιτρέπουν να ακούμε τους ήχους του υπολογιστή κατευθείαν στα αυτιά μας, χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί μέσω να γίνει της κάρτας ήχου ή με Bluetooth.

6 Συσκευές εισόδου – εξόδου
Οι συσκευές εισόδου – εξόδου μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν δεδομένα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκτυπωτής πολυμηχάνημα Ο εκτυπωτής πολυμηχάνημα είναι μια συσκευή που περιλαμβάνει εκτυπωτή, σαρωτή και τα πιο σύγχρονα FAX. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει με καλώδιο USB, Wi-Fi, καλώδιο Ethernet και Bleutooth. Ακουστικά με μικρόφωνο Με τα ακουστικά με μικρόφωνο μπορούμε να ακούμε μουσική αλλά και να μιλάμε και στο μικρόφωνο ταυτόχρονα. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει μέσω της κάρτας ήχου ή με Bluetooth.

7 Πηγές    Βιβλιογραφία Σχολικό βιβλίο Γυμνασίου κεφ 2 Σχολικό βιβλίο Βασικές Αρχές Ψηφιακής Τεχνολογίας κεφ 12

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google