Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΓΚΕΣ. ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που εκφράζεται με την επιθυμία ικανοποίησής της. Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΓΚΕΣ. ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που εκφράζεται με την επιθυμία ικανοποίησής της. Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΓΚΕΣ

2 ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που εκφράζεται με την επιθυμία ικανοποίησής της. Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που εκφράζεται με την επιθυμία ικανοποίησής της. Ανάγκη Οικονομική ανάγκη είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που προκαλείται από την έλλειψη συγκεκριμένου υλικού ή άυλου αγαθού. Οικονομική ανάγκη είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που προκαλείται από την έλλειψη συγκεκριμένου υλικού ή άυλου αγαθού.

3 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αναγκών και διακρίνεται σε δυο κύριες κατηγορίες: μη οικονομικές ανάγκες (συναισθηματικές ανάγκες): η ανάγκη για αγάπη, η ανάγκη για αναγνώριση κλπ. μη οικονομικές ανάγκες (συναισθηματικές ανάγκες): η ανάγκη για αγάπη, η ανάγκη για αναγνώριση κλπ. οικονομικές ανάγκες: η ανάγκη για επιβίωση και ευημερία. Ονομάζονται οικονομικές, γιατί, για να τις ικανοποιήσουμε χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία είναι αποτέλεσμα παραγωγικής και οικονομικής διαδικασίας. οικονομικές ανάγκες: η ανάγκη για επιβίωση και ευημερία. Ονομάζονται οικονομικές, γιατί, για να τις ικανοποιήσουμε χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία είναι αποτέλεσμα παραγωγικής και οικονομικής διαδικασίας.

4 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Οι οικονομικές ανάγκες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: βιοτικές ή φυσικές – κοινωνικές βιοτικές ή φυσικές – κοινωνικές ατομικές – συλλογικές ατομικές – συλλογικές καταναλωτικές – παραγωγής καταναλωτικές – παραγωγής

5 γενικά: ΑΝΑΓΚΕΣ ΣυναισθηματικέςΟικονομικές Βιοτικές - φυσικές Ή κοινωνικές ατομικές Ή συλλογικές καταναλωτικές Ή παραγωγής

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΓΚΕΣ. ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που εκφράζεται με την επιθυμία ικανοποίησής της. Ανάγκη είναι το αίσθημα της έλλειψης που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google