Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5

2 Η ζωή πάνω στη γη ξεκίνησε πριν από 4
Η ζωή πάνω στη γη ξεκίνησε πριν από 4.5 εκατομμύρια χρόνια μετά απο πολλά ακόμη χρόνια που χρειάστηκαν για την εξοικείωση τών προκαρυωτικών οργανισμών.

3 Πρίν από 3400 εκατομμύρια χρόνια!!!
Όταν η γη άρχισε να κρυώνει (και για να συμβεί αυτό πέρασαν πολλά εκατομμύρια χρόνια) άρχισε να αναπτύσσεται η ζωή.Οι πρώτες μορφές ζωής έζησαν μέσα στο νερό και δεν έμοιαζαν καθόλου με ζώα.

4 Ήταν μικροσκοπικοί οργανισμοί ( πρωτόζωα , βακτήρια κ. α
Ήταν μικροσκοπικοί οργανισμοί ( πρωτόζωα , βακτήρια κ.α.) που ζουν ακόμη και σήμερα και μπορούμε να τα δούμε μόνο με μικροσκόπιο. Από αυτούς τους πρωτόγονους οργανισμούς με τη διαδικασία της εξέλιξης προήλθαν όλοι οι οργανισμοί που ξέρουμε.

5 3.000 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα θαλάσσια φυτά. Σήμερα γνωρίζουμε από τα απολιθώματα ότι ήταν πρωτόγονα φύκια.

6 570 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα 600 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα ασπόνδυλα.Διάφορα είδη μεδουσών κολυμπούνε στις προϊστορικές θάλασσες ενώ 50 εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουνε την εμφάνισή τους και οι τριλοβίτες.Το μήκος τους έφτανε μέχρι τα 80 εκατοστά.

7 450 εκατομμύρια χρόνια πριν
Τα πρώτα ψάρια κάνουν την εμφάνισή τους στις θάλασσες γύρω στα 450 εκατομμύραια χρόνια πριν. (εικονίζονται πρόγονοι του καρχαρία)

8 410 εκατομμύρια χρόνια πριν
410 εκατομμύρια χρόνια πριν η ζωή μεταναστεύει έξω απ΄ το νερό.Τα πρώτα φυτά εμφανίζονται στη στεριά. Τα ψάρια πληθαίνουν και εμφανίζονται μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη.

9 50 εκατομμύρια χρόνια πιό μετά εμφανίζονται και τα πρώτα ζώα της ξηράς
50 εκατομμύρια χρόνια πιό μετά εμφανίζονται και τα πρώτα ζώα της ξηράς. Είναι τα πρώτα αμφίβια ζώα.

10 400 εκατομμύρια χρόνια πριν
400 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται στην ξηρά οι πρώτες φτέρες και τα πρώτα φυτά που πολλαπλασιάζονται με σπόρια. Μεγάλα έντομα , όπως οι λιβελλούλες , ζούνε στα έλη αυτής της εποχής.

11 250 εκατομμύρια χρόνια πριν
Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται τα πρώτα ερπετά με χαρακτηριστικά θηλαστικών ζώων. Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι.

12 245 εκατομμύρια χρόνια πριν
Στης περιόδους αυτές που λέγονται Τριαδική και Ιουρασική εμφανίζονται όλοι οι μεγάλοι δεινόσαυροι, οι οποίοι θα ζήσουν μέχρι 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

13 65 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα 65 εκατομμύρια χρόνια πριν οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται. Αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα τετράποδα που μοιάζουν στα σημερινά ζώα , όπως τα πρώτα ιπποειδή , οι πρώτοι ελέφαντες και οι ρινόκεροι. Την ίδια εποχή εμφανίζονται και οι φάλαινες.

14 2 εκατομμύρια χρόνια πριν
Πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι πίθηκοι και αρκετές χιλιετίες μετά ο πρόγονος του ανθρώπου

15 Βιβλιογραφία Πληροφορίες istoric/evolutionoflife/evolusion_of_life.html Επιπλέον πληροφορίες για θηλαστικά δεινόσαυρους and-little-known-prehistoric-monsters/ Εικόνες


Κατέβασμα ppt "Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google