Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 30% και χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, πολλοί αναρωτιούνται, που θα μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, με την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 30% και χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, πολλοί αναρωτιούνται, που θα μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, με την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 30% και χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, πολλοί αναρωτιούνται, που θα μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Μια εργασία που να τους προσφέρει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

2 Επαγγέλματα Αναλυτής Συστημάτων Σχεδιαστής Δικτύων Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Ειδικών Αποβλήτων Χειριστής Mηχανών Κοπής Μορφοποίησης Μετάλλων Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Ειδικός Αυτοματισμών

3 Ο αναλυτής συστημάτων σχεδιάζει τη λύση προβλημάτων εφαρμογής συστημάτων υπολογιστών για την κάλυψη των αναγκών ενός οργανισμού.

4

5  Για την άσκηση του επαγγέλματος αυτού απαιτείται πτυχίο  τμήματος πληροφορικής ή  τμήματος με σπουδές σχετικές με διαχείριση πληροφοριών και επιστήμης πληροφοριών Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.

6

7  Έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές εξεύρεσης, διατήρησης της εργασίας και εξέλιξης σε αυτήν, είναι πολύ καλές.  Το επάγγελμα είναι πολύ καλά αμειβόμενο.

8

9 Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος ετήσιων αποδοχών ήταν $62.890 το 2002 κυμαίνοταν μεταξύ $49.500 και $78.350 ετησίως. Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος ετήσιων αποδοχών για τους αναλυτές συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν $62.890 το 2002. Οι μισθοί του 50 τοις εκατό των εργαζομένων στον τομέα αυτό κυμαίνοταν μεταξύ $49.500 και $78.350 ετησίως. Το χαμηλότερο 10 τοις εκατό των εργαζομένων κέρδισε λιγότερο από $39.270 και το υψηλότερο 10 τοις εκατό κέρδισε περισσότερο από $93.400. Ο μέσος όρος ετήσιων αποδοχών στις βιομηχανίες που απασχολούν τους μεγαλύτερους αριθμούς Αναλυτών Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2002 ήταν οι ακόλουθες: Ομοσπονδιακή κυβέρνηση: $68.370 $67.690 Σχεδιασμός συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχετικές υπηρεσίες: $67.690 $64.560 Επεξεργασία δεδομένων, παροχή μέσων (hosting) και σχετικές υπηρεσίες: $64.560 $63.390 Διοίκηση των εταιρειών και των επιχειρήσεων: $63.390 $59.510 Ασφαλιστικοί φορείς: $59.510

10 Στα 100 στελέχηΑμοιβή σε $ 50, δηλ. μισοί68000 10 υψηλοτερα αμειβόμενοι93000 10 χαμηλότερα αμειβόμενοι49000 και λιγότερο Μέσος όρος62000

11 Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Αποβλήτων Οι χώροι υγειονομικής ταφής προορίζονται ουσιαστικά για την ταφή των υπολειμμάτων αξιοποίησης των αποβλήτων. Δημιουργούνται προγράμματα διαλογής και νέες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα για την επεξεργασία – αξιοποίηση των αποβλήτων.

12  Υποδοχή / Παραλαβή κατά τις προβλεπόμενες σε κάθε περίπτωση διαδικασίες, κάθε α’ ύλης γενικώς.  Προσωρινή αποθήκευση κάθε α’ ύλης, σύμφωνα με αντίστοιχες γενικές τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.  Μεταφορά από τα σημεία συλλογής σε κέντρα προσωρινής αποθήκευσης.  Εργασίες παραγωγής, ταξινόμησης και μεταφοράς υλικών.  Παρακολούθηση και εποπτεία.

13 Γενικές γνώσεις : σε κατηγορίες ανάλογα με τις απαιτήσεις νομοθεσίας Τα κυριότερα είδη α΄ υλών, ενδιαμέσων και τελικών προϊόντων, παραγωγικών μονάδων γενικώς και ειδικότερα ανακυκλώσιμων υλικών και δυνατότητες διαχωρισμού τους σε κατηγορίες ανάλογα με τις απαιτήσεις νομοθεσίας, αγοράς και εμπορικών – τεχνολογικών δυνατοτήτων για αναλώσιμα υλικά.

14 Απαιτούμενες Δεξιότητες και Χαρακτηριστικά: Εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων σε μονάδες Φ/Χ διεργασιών. Λειτουργία, επισκευή & συντήρηση. Τήρηση αρχείων. Ατομική και Ομαδική εργασία. Σύνταξη εκθέσεων και αναφορών. Αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών Υγιεινής και Ασφάλειας. Επικοινωνία με πελάτες και κοινό.

15  Ο χειριστής εργαλειομηχανών κοπής και μορφοποίησης μετάλλων χειρίζεται και συντηρεί εργαλειομηχανές, δηλαδή τα ειδικά μηχανήματα που δίνουν καθορισμένο μέγεθος και μορφή σε κομμάτια μετάλλου. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί αρκετές ώρες συνεχόμενης εργασίας.

16  Ο χειριστής εργαλειομηχανών κοπής και μορφοποίησης μετάλλων χειρίζεται εργαλειομηχανές, δηλαδή ειδικά μηχανήματα που δίνουν καθορισμένο μέγεθος και μορφή σε κομμάτια μετάλλου. Πριν αρχίσει την επεξεργασία του, μελετάει το τεχνικό σχέδιο του μηχανολόγου μηχανικού, σχετικά με τη μορφή και τις διαστάσεις του προϊόντος που θα κατασκευάσει.

17  Ανάλογα με το μέταλλο που θα επεξεργαστεί ( αλουμίνιο, σίδερο, ορείχαλκος, χάλυβας ) και τη δουλειά που θα κάνει, διαλέγει το κατάλληλο εργαλείο, κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς, π. χ. ταχύτητα κοπής, χαράζει το μέταλλο και το τοποθετεί στην εργαλειομηχανή. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας κατευθύνει την κίνηση των εργαλείων με συνδυασμένες κινήσεις των χεριών. Με ειδικά συστήματα λίπανσης διατηρούν τα εργαλεία σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.. Οι κυριότερες εργαλειομηχανές είναι ο τόρνος, η φρέζα, οι πλάνες, οι λειαντικές μηχανές. Ορισμένα είδη τους σήμερα έχουν αυτοματοποιηθεί ( εργαλειομηχανές ψηφιακού προγραμματισμού ). Συνήθως οι Μηχανοτεχνίτες εξειδικεύονται σε έναν ή δύο τύπους μηχανών και χαρακτηρίζονται ανάλογα ( τορναδόρος, φρεζαδόρος κ. λπ ).

18  Αυτά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι δουλεύει όρθιος ή σκυμμένος συνήθως σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό και πολύ θόρυβο. Για να αποφύγει την πιθανότητα ατυχήματος πρέπει να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να παίρνει προστατευτικά μέτρα, όπως ειδικά γυαλιά, γάντια, φόρμα κλπ. Μπορεί να εργασθεί σε πολλούς τομείς. Αν αποκτήσει εξειδίκευση οι αποδοχές είναι ικανοποιητικές.  Πού μπορείς να εκπαιδευτείς :  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκπαιδευτούν στις παρακάτω σχολές :  Επαγγελματικές Σχολές ( ΕΠΑΣ )  ΙΕΚ ΟΕΕΚ  Μαθητεία - Εκπαίδευση στο χώρο εργασίας κάτω από την εποπτεία έμπειρου μηχανοτεχνίτη.

19

20  H βιομηχανολογία είναι η εφαρμογή των εννοιών και των μεθόδων της βιολογίας της φυσικής, της χημείας, των μαθηματικών και της επιστήμης των υπολογιστών

21  Xρησιμοποιείται για την επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου, χρησιμοποιώντας αναλυτικές και συνθετικές μεθοδολογίες μηχανικής, αλλά και την παραδοσιακή ευαισθησία της για το κόστος και την πρακτικότητα της λύσης με τις επιστήμες της ζωής

22 Σε γενικές γραμμές, βιολογικών μηχανικοί επιχειρούν να μιμούνται είτε βιολογικά συστήματα για τη δημιουργία προϊόντων ή να τροποποιήσει και τον έλεγχο βιολογικών συστημάτων, έτσι ώστε να μπορεί να αντικαταστήσει, να αυξήσει ή να διατηρήσει χημικές και μηχανικές διαδικασίες

23  Η βιολογική μηχανική ονομάζεται επίσης βιοτεχνολογίας και βιοϊατρική τεχνολογίας. Αλλιώς βιομιμητικη,κυτταρική,γενετική μηχανική.

24

25 ♦ http://www.epil.gr/ ♦ http://edujob.gr/ ♦ http://www.ogdoolykeio.gr/ ♦ http://www.wikipedia.gr

26 Καϊόπουλο Ηλία Μποντούτση Κυριακή Καρδόγερο Νίκο Γιλτίδη Χαράλαμπο


Κατέβασμα ppt "Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 30% και χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, πολλοί αναρωτιούνται, που θα μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, με την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google