Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη

2 Ο Αύγουστος στην αρχαιότητα
Ο Αύγουστος στην αρχαιότητα Στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μεταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου. Ο Αύγουστος, κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο έκτος μήνας, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Sextilis και είχε 31 ημέρες. Το έτος 8 π.Χ. ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του.

3 Κατά το Βυζαντινό ημερολόγιο που ακολουθεί ακόμη και σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, και το οποίο αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου κι έτσι η 31 Αυγούστου γιορτάζονταν ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αστρονομικά, ο ήλιος βρίσκεται στην αρχή του μήνα στον αστερισμό του Καρκίνου (21 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου) και στο τέλος στον αστερισμό του Λέοντα (10 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου).

4 Γεγονότα του Αυγούστου
Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας του έτους και έχει 31 ημέρες. Σε μερικές περιοχές θεωρούνταν ότι οι μέρες του Αυγούστου συμπίπτουν με την ανατολή του λαμπρότερου άστρου της νύχτας λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου

5 Εορτολόγιο του Αυγούστου
Αστερω (Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα), 7 Αυγούστου Τριαντάφυλλος-ιά 8 Αυγούστου Ηρώ 10 Αυγούστου Φώτης-Φωτεινη 12 Αυγούστου Δέσποινα 15 Αυγουστου Γεράσιμος 16 Αυγουστους Ναταλία 26 Αυγουστου Αλέξανδρος 30 Αυγουστου

6 Σημαντικά γεγονότα Άγνωστης εθνικότητας υποβρύχιο τορπιλλίζει το ελληνικό «Έλλη» έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου και βυθίζεται. Την επομένη επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες περί ιταλικής ευθύνης.

7 Φαγητά Αυγούστου Σταφύλι
Ψάρι (ειδικά στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου) Εάν η ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) συμπέσει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, τρώμε μόνο ψάρι και όχι κρέας.

8 Δραστηριότητες Μπάνιο Έναρξη τρύγου Δεκαπενταύγουστος

9 Θαλασσινό μπάνιο Το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα. Άλλωστε, όποιο σημείο της πατρίδας μας κι αν επιλέξουμε για να περάσουμε τις διακοπές μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έστω κάποια μπάνια.

10 Έναρξη τρύγου Ο τρύγος έχει να κάνει κυρίως με τη συγκομιδή των ώριμων καρπών, ιδιαίτερα των σταφυλιών και βέβαια με το «πάτημά» τους από το οποίο αρχίζει η κυρίως διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

11 Δεκαπενταύγουστος Ο Αύγουστος είναι φυσικά γνωστότερος για τον «δεκαπενταύγουστό» του, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

12


Κατέβασμα ppt "Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google