Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη

2 Ο Αύγουστος στην αρχαιότητα Στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μεταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου. Στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μεταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου. Ο Αύγουστος, κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο έκτος μήνας, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Sextilis και είχε 31 ημέρες. Το έτος 8 π.Χ. ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του. Ο Αύγουστος, κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο έκτος μήνας, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Sextilis και είχε 31 ημέρες. Το έτος 8 π.Χ. ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του.

3 Κατά το Βυζαντινό ημερολόγιο που ακολουθεί ακόμη και σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, και το οποίο αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου κι έτσι η 31 Αυγούστου γιορτάζονταν ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά το Βυζαντινό ημερολόγιο που ακολουθεί ακόμη και σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, και το οποίο αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου κι έτσι η 31 Αυγούστου γιορτάζονταν ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αστρονομικά, ο ήλιος βρίσκεται στην αρχή του μήνα στον αστερισμό του Καρκίνου (21 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου) και στο τέλος στον αστερισμό του Λέοντα (10 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου). Αστρονομικά, ο ήλιος βρίσκεται στην αρχή του μήνα στον αστερισμό του Καρκίνου (21 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου) και στο τέλος στον αστερισμό του Λέοντα (10 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου).

4 Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας του έτους και έχει 31 ημέρες. Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας του έτους και έχει 31 ημέρες. Σε μερικές περιοχές θεωρούνταν ότι οι μέρες του Αυγούστου συμπίπτουν με την ανατολή του λαμπρότερου άστρου της νύχτας λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου Σε μερικές περιοχές θεωρούνταν ότι οι μέρες του Αυγούστου συμπίπτουν με την ανατολή του λαμπρότερου άστρου της νύχτας λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου Γεγονότα του Αυγούστου

5 Εορτολόγιο του Αυγούστου Αστερω (Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα), 7 Αυγούστου Αστερω (Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα), 7 Αυγούστου Τριαντάφυλλος-ιά 8 Αυγούστου Τριαντάφυλλος-ιά 8 Αυγούστου Ηρώ 10 Αυγούστου Ηρώ 10 Αυγούστου Φώτης-Φωτεινη 12Αυγούστου Φώτης-Φωτεινη 12Αυγούστου Δέσποινα 15 Αυγουστου Δέσποινα 15 Αυγουστου Γεράσιμος 16 Αυγουστους Γεράσιμος 16 Αυγουστους Ναταλία 26 Αυγουστου Ναταλία 26 Αυγουστου Αλέξανδρος 30 Αυγουστου Αλέξανδρος 30 Αυγουστου

6 Σημαντικά γεγονότα 1940 - Άγνωστης εθνικότητας υποβρύχιο τορπιλλίζει το ελληνικό «Έλλη» έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου και βυθίζεται. 1940 - Άγνωστης εθνικότητας υποβρύχιο τορπιλλίζει το ελληνικό «Έλλη» έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου και βυθίζεται. Την επομένη επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες περί ιταλικής ευθύνης. Την επομένη επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες περί ιταλικής ευθύνης.

7 Φαγητά Αυγούστου Σταφύλι Σταφύλι Ψάρι (ειδικά στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου) Ψάρι (ειδικά στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου) Εάν η ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) συμπέσει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, τρώμε μόνο ψάρι και όχι κρέας. Εάν η ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) συμπέσει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, τρώμε μόνο ψάρι και όχι κρέας.

8 Δραστηριότητες Μπάνιο Μπάνιο Έναρξη τρύγου Έναρξη τρύγου Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος

9 Θαλασσινό μπάνιο Το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα. Άλλωστε, όποιο σημείο της πατρίδας μας κι αν επιλέξουμε για να περάσουμε τις διακοπές μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έστω κάποια μπάνια. Άλλωστε, όποιο σημείο της πατρίδας μας κι αν επιλέξουμε για να περάσουμε τις διακοπές μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έστω κάποια μπάνια.

10 Έναρξη τρύγου Ο τρύγος έχει να κάνει κυρίως με τη συγκομιδή των ώριμων καρπών, ιδιαίτερα των σταφυλιών και βέβαια με το «πάτημά» τους από το οποίο αρχίζει η κυρίως διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Ο τρύγος έχει να κάνει κυρίως με τη συγκομιδή των ώριμων καρπών, ιδιαίτερα των σταφυλιών και βέβαια με το «πάτημά» τους από το οποίο αρχίζει η κυρίως διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

11 Δεκαπενταύγουστος Ο Αύγουστος είναι φυσικά γνωστότερος για τον «δεκαπενταύγουστό» του, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Ο Αύγουστος είναι φυσικά γνωστότερος για τον «δεκαπενταύγουστό» του, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

12


Κατέβασμα ppt "Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google