Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

2 ΣΥΝΟΡΑ Η Σαουδική Αραβία συνορέυει με το Ιράκ,την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη, ενώ βρέχεται από τον Περσικό κόλπο στα βορειονατολικά και από την Ερυθρά θάλασσα στα δυτικά.

3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Το Ριάντ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σουδικής Αραβίας. Περί το 1800, το Ριάντ έγινε μέρος του πρώτου σαουδικού βασιλείου, που είχε τότε την πρωτεύουσα το Ντριγιά. Μετά την καταστροφή του Ντριγιά το από τους Τούρκους, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ριάντ. Ο πληθυσμος του Ριάντ σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του έχει πάνω από 4,9 εκατομμύριους κατοίκους, περί το 20% του πληθυσμού της χώρας.Το Ριάντ υπήρξε για πάνω από 1500 χρόνια μια γόνιη περιοχή στην καρδια της Αραβίας.

4 ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ Το όνομα Ριάντ προέρχεται από τον πληθυντικό της Αραβικής λέξεως rawdha, που σημαίνει τόπος με κήπους και δέντρα.

5 ΣΗΜΑΙΑ Χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της χώρας από τις 15 Μαρτίου Είναι πράσινη με μία αραβική επιγραφή με γράμματα λευκά και ένα σπαθί. Η επιγραφή λέει: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Αγγελιοφόρος του».Το σπαθί βρίσκεται κάτω από την επιγραφή και συμβολίζει τις νίκες του Ιμπν Σαούντ.

6 ΤΕΛΟΣ 1ου μέρος


Κατέβασμα ppt "ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google