Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Project ΤΑΞΗ: Β' ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ Σχολικό Έτος 2012-2013

2 ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα

3 Η γεωμετρία είναι το αγαπημένο μάθημα της μόδας

4 Η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική είχαν ανέκαθεν στενές σχέσεις
Η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική είχαν ανέκαθεν στενές σχέσεις. Η μόδα τους όμως δεν αφορά μόνο τα κτίρια αλλά και τα ρούχα μας. Οι πασαρέλες έχουν γεμίσει γεωμετρικά prints αλλά η τάση έχει περάσει ακόμα και στα αξεσουάρ -ακόμα και στα είδη σκι- αλλά και στα μαγιό!

5 Η ιστορία της "Μόδας" Όλοι λένε πως η μόδα έρχεται και επανέρχεται, πως όταν βγαίνουν οι νέες τάσεις για κάθε σαιζόν οι αναφορές σε προηγούμενες δεκαετίες είναι εμφανείς. Η Γεωμετρία όμως στα σχήματα, στα σχέδια και στα υφάσματα βρίσκεται παντού και πάντα. ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΤΕ ! ! !

6 Για τη Μόδα μέχρι το 1900 θα σας αφήσουμε να δείτε το video
Πριν το 1900 Για τη Μόδα μέχρι το 1900 θα σας αφήσουμε να δείτε το video

7

8 Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Ενώπιον του πολέμου δεν υπήρχαν κοινωνικές τάξεις και όλες οι γυναίκες άρχισαν να ντύνονται πανομοιότυπα. Οι άντρες φορούσαν κοστούμι, λίγο μεσάτο και κουμπωμένο ψηλά. Ως επίσημο ένδυμα καθιερώθηκε το σμόκιν.

9 Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄20 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι κοινωνικές και οι οικονομικές εξελίξεις άλλαξαν τελείως τον ρόλο των γυναικών και έκαναν την εμφάνιση τους επαναστατικές καινοτομίες στην γυναικεία ενδυμασία. (“garconne” style).. Η καθημερινή ενδυμασία των αντρών ήταν σοβαρή ή σπορ.

10 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘30 Η γυναικεία ενδυμασία για το πρωί ήταν θηλυκή και καθωσπρέπει και για το βράδυ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λαμπερή και αστραφτερή. Η ανδρική ενδυμασία παρέμεινε συντηρητική και μόνο η καθημερινή ενδυμασία με τον καιρό, έγινε πιο σπορ.

11 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘40 Τα υφάσματα ήταν δύσκολο να βρεθούν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάνουν συχνές αλλαγές στα ρούχα τους και να ενώνουν υπολείμματα. Η στρατιωτική ενδυμασία για τους άντρες, καθιερώθηκε και στις κοινωνικές εμφανίσεις.

12 Η δεκαετία του ’50, αντιπροσωπεύει κυρίως τη νέα γενιά
Η δεκαετία του ’50, αντιπροσωπεύει κυρίως τη νέα γενιά. Ήταν η πρώτη φορά που οι νέας ηλικίας άνθρωποι απέκτησαν δική τους μόδα, στυλ και εμφάνιση, επηρεασμένη από πρότυπα του κινηματογράφου και τραγουδιστές. ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘50

13 Ο Yves Saint Laurent, λανσάρει την τραπεζιοειδή γραμμή.

14 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘60 Χαρακτηριστικό της μόδας ήταν η απελευθέρωση από υποχρεώσεις και ταμπού. Η Αμερική βρίσκει τη μούσα της στο πρόσωπο της Jackie Kennedy και επιβάλλει ένα στυλ κλασσικής κομψότητας, με φορέματα ως το γόνατο, σε γραμμή Α με γεωμετρικά σχέδια.

15 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘70 Το disco style έκανε την εμφάνιση του την εποχή αυτή. Χαρακτηρίζεται από ελαστικά ρούχα, φανταχτερά χρώματα και γυαλιστερά υφάσματα.

16 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘80 Σε γενικές γραμμές στυλ από προηγούμενες δεκαετίες επανήλθαν και δημιούργησαν μία πολυσχιδή μόδα. Στην ανδρική μόδα επικρατεί το παραδοσιακό κοστούμι, άνετο και κλασσικό. Τα παλτά και τα trench coat είναι πολύ διαδεδομένα την εποχή αυτή.

17 Από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα δεν μπορούμε να πούμε πως έχει εμφανιστεί κάποια καινούργια μόδα στην ένδυση, απλά βλέπουμε ελαφρώς αλλαγμένες και διαμορφωμένες στο σήμερα τάσεις στη μόδα που θυμίζουν τις προηγούμενες δεκαετίες.

18 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘90 Η δεκαετία του 1990 ήταν η αφετηρία των δύο σαρωτικές αλλαγές στη δυτική μόδα: η αρχή της απόρριψης της μόδας η οποία συνεχίστηκε στη δεκαετία του 2000 ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς και η αρχή της υιοθέτησης του τατουάζ

19 2000 Τα 2000s συχνά περιγράφεται ως "mash-up» δεκαετία,  όπου οι τάσεις είδε τη συγχώνευση των προηγούμενων στυλ, παγκόσμια και εθνική ενδυμασία, καθώς και τις μόδες της μουσικής πολλές υποκουλτούρες που βασίζονται, κυρίως indie pop .

20 Οι διάσημες αγαπούν τη γεωμετρία στο look τους

21 Διαλέξτε τα ρούχα σας με βάση τους χάρακες και τους διαβήτες σας
Διαλέξτε τα ρούχα σας με βάση τους χάρακες και τους διαβήτες σας. Ενδέχεται εσείς όποτε ακούτε τη λέξη γεωμετρία να κάνετε συνειρμούς από τα σχολικά σας χρόνια και να βγάζετε φλύκταινες, οι celebrity όμως όχι μόνο δεν σιχαίνονται τη γεωμετρία, αλλά φροντίζουν να τη βάζουν στο look τους με την κάθε ευκαιρία.

22 Τριγωνικά patterns, κυκλικά cut outs, αυστηροί σχηματισμοί κάθε είδους μπορούν να δώσουν μία αρχιτεκτονική νότα σε κάθε look και να αυξήσουν τις πιθανότητες για μία γυναίκα να κερδίσει τις εντυπώσεις και να είναι κομψή.

23 Από τη Michelle Obama και την περιβόητη φούστα της που μάλλον απογοητεύει μέχρι τις λεπτομέρειες στο LBD (little black dress) της Demi Moore, δεν υπάρχει διάσημη γυναίκα που να μην έχει τολμήσει γεωμετρικά prints.

24 Ξεπεράστε τους φόβους σας για του διαβήτες και τους χάρακες και επιλέξτε ρούχα με κάθε είδους γεωμετρικά σχήματα. Αν στο σχολείο πατώσατε στο εν λόγω μάθημα, ήρθε η ώρα να αριστεύσετε.

25 Συμμετείχαν οι μαθητές:
"Τρίγωνα Πανοράματος" ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΣΔΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΡΕΑ ΙΟΛΑΝΔΗ ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

26 Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σταυρούλα Αγκαθίδου Ευαγγελία Τοπάλη


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ : "Γεωμετρικές Δημιουργίες" Γεωμετρία και Μόδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google