Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα

2 Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων

3 Ακόμη και σήμερα καίγονται υλικά για … θέρμανση

4 Για μαγείρεμα

5 Για την κίνηση των αυτοκινήτων

6 Για την κίνηση των τρένων

7 Για την κίνηση των πλοίων

8 Για την κίνηση των αεροπλάνων

9 Για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

10 Η καύση ΘέρμανσηΚίνηση Μετατροπή της θερμότητας από την καύση σε ηλεκτρική ενέργεια

11 Τα υλικά αυτά ονομάζονται καύσιμα άνθρακας Προϊόντα πετρελαίου Φυσικό αέριο Και άλλα (π.χ. αιθυλική αλκοόλη, υδρογόνο )

12 Τα καύσιμα που εξορύσσονται από τη γη ονομάζονται ορυκτά καύσιμα, και είναι: Ο άνθρακας Το πετρέλαιο Το φυσικό αέριο

13 Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούνται κυρίως από κορεσμένους υδρογονάνθρακες. Η καύση τους είναι μια εξώθερμη αντίδραση η οποία ελευθερώνει την απαραίτητη ενέργεια για τις ανάγκες της κοινωνίας μας

14 Τα καύσιμα Τα σημαντικότερα καύσιμα, τα οποία εξορύσσονται από τη Γη και ονομάζονται ορυκτά καύσιμα είναι: ο άνθρακας το πετρέλαιο το φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούνται κυρίως από κορεσμένους υδρογονάνθρακες. Η καύση τους είναι μια εξώθερμη αντίδραση η οποία παράγει την απαραίτητη ενέργεια για τις ανάγκες της κοινωνίας μας.


Κατέβασμα ppt "Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google