Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Οι Ποδηλάτρες… » Σχολικό έτος 2012-2013 9o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Οι Ποδηλάτρες… » Σχολικό έτος 2012-2013 9o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Οι Ποδηλάτρες… » Σχολικό έτος 2012-2013 9o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

2 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Έλενα Ραυτοπούλου Τάξη Γ – Τμήμα 2 Συνεργαζόμενοι Εκπαιδευτικοί Δημήτρης Τζαβάρας - Μουσικός Εύη Μαλακάση - Αγγλικά

3 Τάξη Γ2 14 Μαθητές (7 αγόρια, 7 κορίτσια)  1 η Ομάδα: Οι ποδηλάτρες  2 η Ομάδα: Οι τροχονόμοι  3 η Ομάδα: Φίλοι του κυρίου κ.ο.κ  4 η Ομάδα: Προσεκτικοί καμικάζι

4 Μέσα από συζήτηση με τους μαθητές μας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, βγήκε το συμπέρασμα ότι όλοι ήταν οδηγοί ποδηλάτου (κυρίως στις εξοχικές κατοικίες τους) κάποιοι και μέσα στην πόλη. Επίσης αφορμή δόθηκε και μέσα από τη σχετική ενότητα της κυκλοφοριακής αγωγής στο μάθημα της μελέτης περιβάλλοντος. Επιλογή Θέματος

5 Η Δράση μας - 1 Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες δούλεψαν διάφορες εργασίες σχετικά με: τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κυκλοφορώ με τα πόδια κυκλοφορώ με το ποδήλατο

6 Η Δράση μας - 2 Τα παιδιά είδαν το σχετικό dvd «ο φίλος μας ο Γους» διάβασαν άρθρα από εφημερίδες- περιοδικά, όσο αφορά τα αίτια ατυχημάτων στη χώρα μας και τις συνέπειές τους (τραυματισμοί, θάνατοι).

7 Η Δράση μας - 3 διάβασαν τα παραμύθια: δρόμο παίρνω-δρόμο αφήνω, (Γαλάτεια Σουρέλη) ο γάτος ταξιδιώτης (Gianni Rontari)

8 Η Δράση μας - 4 άκουσαν ποιήματα και τραγούδια, αλλά και έφτιαξαν δικό τους ποίημα «πατώντας» πάνω στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «η ποδηλάτισσα» το οποίο και μελοποίησαν με τη βοήθεια του μουσικού μας.

9 Η Δράση μας - 5 Έγραψαν τους κανόνες του κ.ο.κ και στα αγγλικά με τη βοήθεια της καθηγήτριας των αγγλικών …

10 Η Δράση μας - 6 Τα παιδιά έλυσαν κρυπτόλεξο κυκλοφοριακής αγωγής, έφτιαξαν κάποια σήματα ΚΟΚ από χαρτόνι σχεδίασαν σήματα ΚΟΚ στον υπολογιστή.

11

12

13

14 ποίημα μαθητών ποίημα μαθητών

15 Επισκέψεις στα πλαίσια του προγράμματος Υπεύθυνη του Τμήματος Τροχαίας Πάτρας Εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας Ινστιτούτο κυκλοφοριακής αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» Επίσκεψη μαθητών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

16 Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς»

17 Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

18 Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Τμήματος Τροχαίας Πάτρας

19 Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας

20 Αξιολόγηση προγράμματος Το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των μαθητών μας. Έδειξαν ενδιαφέρον για τις εργασίες, ενθουσιαστήκαν με τις επισκέψεις εντός και εκτός σχολείου. Συνεργάστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους ο καθένας. Το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης δεν το θεώρησαν ως μάθημα του αναλυτικού προγράμματος. Τέλος μέσα από το ερωτηματολόγιο αλλά και από τις ομολογίες τους φάνηκε ότι το χάρηκαν αυτό που έκαναν και έμαθαν καινούρια πράγματα διασκεδάζοντας.

21

22 Παρουσίαση στην Τάξη Οι μαθητές παρουσιάζουν την εργασία τους μέσα στην τάξη. Διαβάζουν κείμενα, ποιήματα, τραγουδούν το ποίημα «Η ποδηλάτισσα». Απαγγέλουν τους κανόνες του κ.ο.κ στα αγγλικά, φτιάχνουν καλλιτεχνική γωνιά με τα έργα τους, δείχνουν την εικονογράφηση του ποιήματος τους (με τη βοήθεια των ΤΠΕ). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στον κάθε μαθητή το δίπλωμα «καλού οδηγού» ως αναμνηστικό από το φετινό τους πρόγραμμα με ευχές για καλές βόλτες με το ποδήλατό τους. Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η εφαρμογή προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής είναι ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ στην κυριολεξία.

23 ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

24

25 STOP

26 ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

27 Απαγορεύεται η στάθμευση

28 Προσοχή κίνδυνος !

29

30 PARKING Ρ

31 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ

32 .

33 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

34 TO ΣΗΜΑ ΤΟΥ PARKING P

35 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ!

36 ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ !

37 ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ STOP stop

38 Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ

39 Στην άμμο πλάι περπάτησα και ήταν δίπλα μου μια ποδηλάτισσα.

40 Βρήκα διάφορα κοσμήματα στο πανέρι της κι έπεσε το βραχιόλι απ’ το χέρι της

41 > Βρήκα το δαχτυλίδι, το πανέρι της ξεβιδωμένο λες και ήταν κατσαβίδι εκεί βαλμένο.

42 Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ ρόδες, τιμόνι, κουδουνάκια στον αέρα που έπεσαν στη θάλασσα σαν σε μπανιέρα.


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Οι Ποδηλάτρες… » Σχολικό έτος 2012-2013 9o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google