Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είμαστε η ομάδα «Αταίριαστοι» και ασχοληθήκαμε με το γενικό θέμα: Η κατανάλωση στα νοικοκυριά» και συγκεκριμένα οι επιπτώσεις της κατανάλωσης στα νοικοκυριά. Την ομάδα μας αποτελούν οι: Καράπα Παρασκευή, Κωνσταντίνου Δήμητρα, Μανή Γεωργία, Μπέλλου Ιωάννα, Φούντης Αντώνης.

3 Εισαγωγή Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτό το υπόθεμα διότι βλέπουμε τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί λόγω των απορριμμάτων, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης των προϊόντων. Στόχοι μας ήταν: Η παραγωγή σκουπιδιών από το νοικοκυριό και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από αυτά. Η πιο φιλική διαχείριση σκουπιδιών για το περιβάλλον από τον άνθρωπο. Η υπερκατανάλωση νερού και οι συνέπειες της. Η ποιοτική κατανάλωση και τα δικαιώματα του καταναλωτή. Οι τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε ήτανε έρευνα πεδίου, γραπτές πηγές, καταναλωτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συντάξαμε ερωτηματολόγια, ψάξαμε στο διαδίκτυο, και σε εγκυκλοπαίδειες.

4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ο καταναλωτισμός δημιουργεί στην προσωπικότητα μας πλασματικές ανάγκες έχοντας συμβάλει στην πρόοδο των υπηρεσιών και των προϊόντων με τα Μ.Μ.Ε να βοηθούν σε αυτό. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε, σχεδιάζοντας το ερωτηματολόγιο βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα: οι καταναλωτές ψωνίζουν τις περισσότερες φορές με τη λίστα, κοιτάζουν την τιμή των προϊόντων και συχνά διαβάζουν τις ετικέτες. Επίσης πάντα προσέχουν την ημερομηνία λήξης. Ακόμα μερικοί από αυτούς γνωρίζουν για τα βιολογικά προϊόντα και αρκετοί από αυτός τα εμπιστεύονται, αλλά παρόλο αυτά δεν τα προτιμούν και για αυτό το λόγω αγοράζουν από εταιρίες.

5 ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Εξ αιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να παίρνει κάποια μέτρα με τα οποία θα καλυτερεύσει τη ζωή του και θα προστατεύσει το περιβάλλον π.χ η ανακύκλωση των σκουπιδιών.

6 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΌ ΑΥΤΑ
Η υπερκατανάλωση ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και η παραγωγή ποσοτήτων των απορριμμάτων στο νοικοκυριό έφερε τους φυσικούς πόρους σε εξάντληση με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

7 ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ
Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας. Όμως η υπερβολική άντληση, η κακοδιαχείριση και η ρύπανση του θα αποβούν μοιραίες για τους ζωντανούς οργανισμούς. Καθώς το γλυκό νερό κατέχει το 1% του πλανήτη μας. Συμφωνά με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσω ερωτηματολογίου βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα: οι καταναλωτές σπαταλάνε αρκετό νερό αφήνοντας ανοιχτή τη βρύση, χρησιμοποιώντας πλυντήριο πιάτων, ποτίζοντας και πλένοντας την βεράντα με λάστιχο και το αυτοκίνητο τους στην αυλή αντί σε κάποιο πλυντήριο.  Συνήθως τα μέλη της οικογένειας ξεπερνούν τα τρία, και για αυτό το λόγω ξοδεύουν πολλά κυβικά μέτρα νερό, και για αυτό υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού.

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο σύγχρονος καταναλωτής πρέπει να σκέφτεται το σήμερα και το αύριο γιατί εάν καταναλώνει προϊόντα που δεν είναι αναγκαία αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό τα απορρίμματα, καταστρέφοντας να μειώσει την άσκοπη κατανάλωση νερού, ώστε να μην λείψει από τις επόμενες γενιές.

9 ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Η ομάδα μας συνάντησε πολλές δυσκολίες αλλά κατάφερε να πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό το αποτέλεσμα και αποκτήσαμε ομαδικότητα.

10 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http//www.allaboutenergy.gr http//www.anakyklosi.com.gr
http// http// Εγκυκλοπαίδεια: Νέα Δομή, τόμος 24, σελ Το βιβλίο των νέων της Ευρώπης,


Κατέβασμα ppt "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google