Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Ο Κλεισθένης επιστρέφει την Αθήνα Ο Κλεισθένης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από εξορία. Ο Κλεισθένης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από εξορία. Εκεί ανέλαβε την εξουσία και έκανε μεγάλες αλλαγές. Εκεί ανέλαβε την εξουσία και έκανε μεγάλες αλλαγές.

3 Αλλαγές του Κλεισθένη Χωρίζει τους Αθηναίους σε 10 φυλές. Χωρίζει τους Αθηναίους σε 10 φυλές. Κάθε φυλή περιλαμβάνει πολίτες από κάθε κοινωνική τάξη. Κάθε φυλή περιλαμβάνει πολίτες από κάθε κοινωνική τάξη. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Κάθε φυλή επέλεξε ένα στρατηγό και πενήντα βουλευτές σχηματίζοντας έτσι τη βουλή των πεντακοσίων. Κάθε φυλή επέλεξε ένα στρατηγό και πενήντα βουλευτές σχηματίζοντας έτσι τη βουλή των πεντακοσίων.

4 Βουλή των πεντακοσίων Έργο της βουλής ήταν να ετοιμάζει τα θέματα που θα συζητούνταν στην εκκλησία του δήμου. Έργο της βουλής ήταν να ετοιμάζει τα θέματα που θα συζητούνταν στην εκκλησία του δήμου. Εκεί έπαιρναν μέρος όλοι οι Αθηναίοι πολίτες, οι οποίοι μπορούσαν να πουν τη γνώμη τους ελεύθερα. Εκεί έπαιρναν μέρος όλοι οι Αθηναίοι πολίτες, οι οποίοι μπορούσαν να πουν τη γνώμη τους ελεύθερα.

5 Κλεισθένης: θεμελιωτής της δημοκρατίας Αν και στην Αθήνα ήρθαν πολλοί ξένοι, η συνύπαρξή τους με τους ντόπιους κατοίκους της Αθήνας ήταν αρμονική. Έτσι, στην πόλη επικρατούσε ηρεμία. Αν και στην Αθήνα ήρθαν πολλοί ξένοι, η συνύπαρξή τους με τους ντόπιους κατοίκους της Αθήνας ήταν αρμονική. Έτσι, στην πόλη επικρατούσε ηρεμία.


Κατέβασμα ppt "O Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google