Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ,ΤΟ 336π.Χ,ΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ’.ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΑΦΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

2 Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΙΚΙΟΣΕΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ,ΕΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΥΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΗΤΟΡΗΚΗ.ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΔΗΛΩΚΕ ΜΕ ΖΗΛΟ, ΗΤΑΝ Ο ΑΧΙΛΕΑΣ…ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

3 Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΚΡΑΤΟΣ
ΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΟ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΛΕΨΕΙ ΌΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΤΟΥ ΕΞΕΛΙΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΕΤΑΙ.ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΑΠΌ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΤΟΠΙΕΣ(ΑΥΤΌ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) ΌΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΆ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΌΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ:ΔΑΜΑΣΕ ΙΠΠΕΥΟΝΤΑΣ ΈΝΑ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΛΟΓΟ,ΤΟΝ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΙΠΠΕΥΣΕΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΌ ΔΕΘΗΚΕ ΣΤΕΝΑ,ΏΣΤΕ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΔΑΣΠΗ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

5 ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΑΚΥΡΙΣΟΝΤΑΝ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΌ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

6 1

7 ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΝΌΣ ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ,ΠΟΥ ΌΜΩΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΌΤΙ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΣΟΦΟ

8 ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

9 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ
ΣΤΟΝ ΓΡΑΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ ΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ.ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΝΙΚΗΜΕΝΑ ΥΠΩΧΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΔΑΡΕΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΣΟ

10 2

11 ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΣΟ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΑΜΒΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΕΝΩ Ο ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ,Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

12 ΧΑΡΤΗΣ 3

13 Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΟΥΑΧ,ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΈΝΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ.Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ «Ώ ΠΑΙΔΙΟΝ»ΕΙΠΕ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΌΤΙ Ο ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΆΜΩΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΓΩΡΕΥΕ «Ώ ΠΑΙ ΔΙΟΣ»

14 Η ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ ΣΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΥΤΉ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΣΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ (ΒΑΒΥΛΩΝΑ,ΣΟΥΣΑ, ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ,ΠΑΣΑΡΓΑΑΔΕΣ).

15 4 ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

16 ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΥΤΌ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ/ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

17 5

18 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟ 323π.Χ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΛΙΣ 33 ΕΤΩΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ/ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,ΠΟΥ ΑΠΛΟΝΩΝΤΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

19 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ.ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

20

21 DVD O MEΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.

22

23 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google